Πολιτική

Γιώργος Γεραπετρίτης: Η ΝΔ θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο για το κόμμα Κασιδιάρη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης προανήγγειλε παρέμβαση της ΝΔ στον Άρειο Πάγο, κατά της καθόδου στις εκλογές κόμματος με τη συμμετοχή του έγκλειστου στις φυλακές Ηλία Κασιδιάρη.

Συγκεκριμένα ο κύριος Γεραπετρίτης είπε μιλώντας στο Star: «Η ΝΔ θα καταθέσει υπόμνημα στο οποίο θα αναφέρει τους λόγους που κατά την άποψη του κόμματος, θα πρέπει το κόμμα του κυρίου Κασιδιάρη να μην ανακηρυχθεί».

Διευκρίνισε ότι δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε σε νεοναζιστικό μόρφωμα να μπει στη Βουλή. Θα καταθέσουμε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο. «Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει μία εγκληματική οργάνωση η οποία θα εισέλθει στη Βουλή… Είναι και μία ύψιστη απόδοση τιμής προς την ίδια τη Δημοκρατία την οποία όλοι οφείλουμε να σεβόμαστε» είπε μεταξύ άλλων.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, με την ιδιότητα και του αρμόδιου για τις Μεταφορές Υπουργού, ανέφερε για την έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα στην Ελληνική Λύση, ότι η ΝΔ δεν ασχολείται με το τι συμβαίνει στα άλλα κόμματα. Δεν παρεμβαίνει στα εσωτερικά τους. Καλοδεχούμενη μία έρευνα καθώς στα κόμματα δεν πρέπει να μένει καμία σκιά…  Υπάρχει μία πρακτική να αποδίδεται στα κόμματα μέρος των μισθών, αλλά σε καμία περίπτωση κάτω από το τραπέζι.  

Για τις τρεις διώξεις για τα Τέμπη είπε ότι η δικαστική έρευνα συνεχίζεται. Συμπλήρωσε ότι παρότι είχαμε την τραγική κατάληξη στα Τέμπη δηλώσαμε ότι η υπόθεση αυτή θα φτάσει μέχρι τέλους και θα υπάρξει κάθαρση… Οι συστημικές ατέλειες θα πρέπει να αναδεικνύονται για να φτάσουμε σε βάθος. Μια κατηγόρησαν για υποκρισία για το πόρισμα, αλλά το πόρισμα είναι αντικειμενικό. «Όλα θα έλθουν στο φως».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μετωπική» Άδωνι Γεωργιάδη και Παύλου Πολάκη στη Βουλή με φόντο το «Χωριάτικο» – Έδωσαν ραντεβού στα Χανιά
«Θα αλλάξω το εισιτήριο, θα βγάλω πρωινό για να τα πούμε», είπε ο Πολάκης με τον Γεωργιάδη να του απαντά: «Χαίρομαι που θα αλλάξεις την πτήση σου και θα είμαστε μαζί»
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης στην Ολομέλεια της Βουλής 8
Κοινή δήλωση από Ελλάδα, ΕΕ, Κύπρο, Αίγυπτο, Μπαχρέιν και ΗΑΕ στον ΟΗΕ: Άκυρο και ανυπόστατο το τουρκολιβυκό μνημόνιο
Μήνυμα προς Άγκυρα και Τρίπολη μετά την κύρωση της συμφωνίας από τη λιβυκή Βουλή - Οι δηλώσεις Γεραπετρίτη, Λαμπρινίδη και Γκουτέρες για το Δίκαιο της Θάλασσας
Γεραπετρίτης και Γκουτέρες 89
Κεραμέως για εργαζόμενους Pizza Fan και «Το Χωριάτικο»: «Το υπουργείο Εργασίας και η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα τους»
««Το μείζον αυτήν την στιγμή είναι ότι όσο οι συμβάσεις εργασίας είναι ενεργές, ο εργοδότης έχει ευθύνη να πληρώσει μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία» λέει η υπουργός
Νίκη Κεραμέως
Ο Μιχάλης Μπεκίρης αποχωρεί προσωρινά από το γραφείο Μητσοτάκη στη Βουλή: «Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στα δικαστήρια»
Εν μέσω της αντιπαράθεσης για το πτυχίο και το ΦΕΚ διορισμού του, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού κάνει λόγο για «πρωτοφανή εκστρατεία προσωπικής στοχοποίησης»
Μιχάλης Μπεκίρης 47