Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Γιώργος Καραγιάννης: Το Μετρό στη Θεσσαλονίκη έτοιμο τέλη του 2023 – Οι 4 άξονες για τις υποδομές της επόμενης ημέρας

Γιώργος Καραγιάννης: Το Μετρό στη Θεσσαλονίκη έτοιμο τέλη του 2023 – Οι 4 άξονες για τις υποδομές της επόμενης ημέρας

Στο Olympia Forum III μίλησε ο υφυπουργός Μεταφορών αρμόδιος για θέματα Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης. Ο κ. Καραγιάννης υπογράμμισε τον ρόλο που παίζει η συνδεσιμότητα ανάμεσα σε αεροδρόμια, λιμάνια και σιδηρόδρομους στην περιφερειακή ανάπτυξη.

Ο υφυπουργός Μεταφορών αρμόδιος για θέματα Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης βρέθηκε στο επίκεντρο του Olympia Forum III που συνδιοργανώνει το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και η εφημερίδα Πατρίς, και αναφέρθηκε στους τέσσερις άξονες για τις υποδομές της επόμενης ημέρας.

Μάλιστα, μιλώντας για τα έργα που εκκρεμούσαν όπως η Πατρών – Πύργου, ο κ. Καραγιάννης τόνισε ότι το έργο προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς. Παράλληλα, έκανε ξεχωριστή αναφορά στα έργα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που είχαν μείνει πίσω, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων πως το Μετρό στη συμπρωτεύουσα θα παραδοθεί τέλος του 2023.

Σε ό,τι αφορά στο σιδηροδρομικό δίκτυο, υπογράμμισε ότι από φτωχός συγγενής μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο πρωταγωνιστή ενώ στον τέταρτο άξονα αναφέρθηκε στα έργα που έχει ανάγκη η Περιφέρεια.

Δείτε από το 1:18” στο παρακάτω βίντεο:

Olympia Forum III: Υποδομές και Τουρισμός

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που συντόνισε η δημοσιογράφος του ΑΝΤ1, Φαίη Χρυσοχόου, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, Ολυμπία Αναστασοπούλου, υπογράμμισε την ανοδική πορεία του τουρισμού που έχει καταστήσει την Ελλάδα, νούμερο ένα προορισμό στον κόσμο αφού τα στοιχεία δείχνουν πως τα έσοδα και οι αφίξεις θα ξεπεράσουν τα επίπεδα του 2019.

Ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Διδασκάλου τόνισε ότι στόχος του Υπουργείου είναι να βοηθήσει και να στηρίξει την εθνική προσπάθεια για ανάπτυξη μέσω των υποδομών και για αυτό έχει προγραμματίσει έργα 600 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα 400 είναι χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, υπερτόνισε την ανάπτυξη των υποδομών σε όλη τη χώρα, χαρακτηρίζοντας την περιφέρειά του ένα μεγάλο εργοτάξιο ενώ πρόσθεσε πως στόχος πλέον δεν πρέπει να είναι η δημιουργία νέων λιμένων αλλά η στήριξη και η αναβάθμιση των υπαρχόντων.
Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, Αθανάσιος Κοτταράς, τόνισε ότι μετά από δύο χρόνια πανδημίας, οι Σταθερές Συγκοινωνίες κάνουν επανεκκίνηση με τον κόσμο στο πλευρό τους αφού οι πολίτες τις εμπιστεύονται και η πληρότητα αγγίζει τα επίπεδα του 2019.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος, Δημήτριος Ιατρίδης επιβεβαίωσε την ανοδική πορεία του τουρισμού στη χώρα ενώ σε ό,τι αφορά στις αφίξεις, έως το τέλος Σεπτεμβρίου, συνολικά στη χώρα καταγράφηκαν 3.800 αφίξεις με 3,4 εκατομμύρια έσοδα, ενώ το Κατάκολο που βρέθηκε στην 6η θέση των λιμένων της χώρας κατέγραψε 138 αφίξεις και 176 χιλιάδες ευρώ έσοδα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις