Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Γιώργος Κύρτσος: «Ο Αλέξης Γεωργούλης δεν ακολούθησε τους κανόνες»

Γιώργος Κύρτσος: «Ο Αλέξης Γεωργούλης δεν ακολούθησε τους κανόνες»

Για την υπόθεση της καταγγελίας σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη για βαριά κακοποίηση μίλησε στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή «Live News» ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Γιώργος Κύρτσος.

«Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και σε επίπεδο ανθρώπινων σχέσεων, γιατί έχουμε δυο νέους ανθρώπους εξαιρετικά επιτυχημένους με λαμπρή δημόσια παρουσία. Τώρα μαθαίνουμε, όμως, ότι ο ιδιωτικός βίος δεν είναι στο επίπεδο της δημόσιας παρουσίας», είπε αρχικά.

Όσον αφορά στην πολιτική διάσταση του θέματος, ο Γιώργος Κύρτσος τόνισε ότι ο Αλέξης Γεωργούλης παρέβη έναν βασικό κανόνα: «Είναι και το πολιτικό ζήτημα γιατί οι ευρωβουλευτές δεν πρέπει να έχουμε σχέσεις με υπαλλήλους. Γιατί αν έχεις σχέση με έναν ή μια βοηθό τότε επιβάλλεσαι. Ο κ. Γεωργούλης δεν ακολούθησε τους κανόνες. Τόσο ο ίδιος, όσο και η Καϊλή έκαναν σχέσεις με το επαγγελματικό τους περιβάλλον».

Αναφορικά με το θύμα, ο κ. Κύρτσος ανέφερε ότι: «Η κυρία που έκανε την καταγγελία έχει μια πολύ καλή διαδρομή και είναι νομικός και έχει την καλή μαρτυρία των πάντων. Για ένα διάστημα, η συγκεκριμένη κυρία ήταν νομική σύμβουλος στο ευρωκοινοβούλιο και στη συνέχεια στην Κομισιόν».

Ερωτηθείς τι λένε στις Βρυξέλλες, ο κ. Κύρτσος απάντησε: «Στις επαφές που είχα και στις συζητήσεις δεν προέκυψε θέμα απρεπούς συμπεριφοράς του Γεωργούλη. Ήταν πάντα το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ειδικά των γυναικών. Πάντα ανοιχτός και φιλικός και αυτό που συνέβη δεν έχει σχέση με την δημόσια εικόνα του».

Κληθείς να σχολιάσει γιατί πέρασαν τρία χρόνια από την καταγγελία, είπε: «Εδώ πρέπει το ρεπορτάζ σας και οι γνώσεις μας να έχουν κάποιο κενό. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει τρία χρόνια μια τέτοια καταγγελία. Μπορεί να κινήθηκε 6, 12, 18 μήνες αργότερα. Αν υποθέσουμε ότι καταγγέλλεις μια τέτοια συμπεριφορά και ασχολούνται μαζί σου τρία χρόνια μετά, καήκαμε

Πέρα από τον τρόπο συμπεριφοράς που επιβάλλεται να έχει ένας πολιτικός, είναι ότι ο ένας είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και η άλλη ανερχόμενο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Σε μια προεκλογική τελική ευθεία, έχουμε και ένα συμβάν αξιοπερίεργο που έχει την πολιτική του διάσταση».

Ακούστε όσα είπε ο Γιώργος Κύρτσος στο Νίκο Ευαγγελάτο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις