Πολιτική

Γιώργος Παπανδρέου: Ας μείνουμε στις αξίες που μας χάρισαν τις πιο φωτεινές στιγμές της ιστορίας μας

«Το μήνυμά μας, το μήνυμα του Ελληνισμού, ήταν και παραμένει οικουμενικό», τόνισε σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στα Καλάβρυτα, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε:

«Η σημερινή επέτειος είναι ημέρα περηφάνειας – εδώ στα Καλάβρυτα, τη γη των Αχαιών, όπου άναψε η σπίθα της Επανάστασης. Περηφάνεια για όλα όσα συμβολίζει ο αγώνας του Ελληνισμού για ελευθερία, ισότητα, αδελφοσύνη. Αγώνας για τον ανθρωπισμό έναντι της βαρβαρότητας, τον διαφωτισμό έναντι του σκοταδισμού και τη δημοκρατία έναντι της τυραννίας». Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «το μήνυμά μας, το μήνυμα του Ελληνισμού ήταν και παραμένει οικουμενικό αφού ένωσε Έλληνες, τον Ελληνισμό της διασποράς, φιλέλληνες, διανοούμενους, καλλιτέχνες, και αγωνιστές ανά την υφήλιο».

Αναφερόμενος στο σήμερα, είπε ότι «είναι και μέρα αναστοχασμού για τον Ελληνισμό» και πρόσθεσε: «Έχουμε ζήσει και πιο σκοτεινές στιγμές όταν επικράτησε η διχόνοια, η εσωστρέφεια, η κουλτούρα του πελατειακής διασπάθισης του πλούτου της χώρας. Στιγμές που προκάλεσαν εμφύλιους και χρεοκοπίες. Σήμερα ας μείνουμε στις αξίες που μας χάρισαν τις πιο φωτεινές στιγμές της ιστορίας μας. Γιατί αυτές πρέπει σήμερα να μας οδηγούν. Η ανθρωπότητα βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες και πρωτόγνωρες προκλήσεις». Καταλήγοντας, ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε ότι «το επόμενο μεγάλο κεφάλαιο της ιστορίας μας, δεν μπορεί παρά να διαπνέεται από ένα νέο όραμα, δημοκρατικό, προοδευτικό, εξωστρεφές, δημιουργικό, που να μας καθιστά δυνατούς και έτοιμους να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις του μέλλοντος».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Γιάννης Βούρος παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Οι λόγοι της αποχώρησής του
Στην επιστολή του, ο πρώην δήμαρχος αναφέρθηκε στην πορεία της δημοτικής παράταξης από το 2019, όταν μία μικρή παρέα φίλων και γειτόνων ίδρυσε την «Πολιτών Πολιτεία»
Γιάννης Βούρος
Le Monde για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα: O «ταραχοποιός» της Αριστεράς μιλά για το τραυματικό επεισόδιο του 2015 και ετοιμάζει την επιστροφή του
Ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει στη μεταστροφή για την οποία επικρίθηκε μετά το δημοψήφισμα, όταν τελικά υπέγραψε ένα τρίτο μνημόνιο με τους πιστωτές, σημειώνει, μεταξύ άλλων, η «Le Monde»
Το βιβλίο «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα 15
Θύελλα αντιδράσεων για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα: Από την οργή Κωνσταντοπούλου – Πολάκη μέχρι τα «καρφιά» του Άδωνι Γεωργιάδη
Όσα αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στην «Ιθάκη», έχουν πυροδοτήσει συζητήσεις και δημόσιες απαντήσεις - Κάποιοι απορρίπτουν τα όσα περιγράφει και άλλοι τον κατηγορούν για διαστρέβλωση των γεγονότων
Αλέξης Τσίπρας και Παύλος Πολάκης
79
Ιθάκη: Διαψεύδονται όσα αναφέρει για την Φώφη Γεννηματά ο Αλέξης Τσίπρας – «Για κακή τύχη του rebranding, ήμουν εκεί»
«Αναρωτιέμαι πάντως τι σόι rebranding είναι αυτό που στηρίζεται στο να βάζει λόγια στο στόμα ενός ανθρώπου που δεν μπορεί πια να απαντήσει και να υπερασπιστεί την αλήθεια», λέει ο Μανώλης Όθωνας
Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά