Πολιτική

Γιώργος Παπανδρέου για Κεντροαριστερά: Όχι σε συνεργασία με τη ΝΔ

Για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά και την νίκη της Φώφης Γεννηματά μίλησε ο Γιώργος Παπανδρέου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο πρόεδρος του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ., Γιώργος Παπανδρέου, χαρακτήρισε επίκαιρο όσο ποτέ το σύνθημα “ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε”.

Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε πως η μεγάλη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη αρχηγού του νέου φορέα στην Κεντροαριστερά δείχνει πως οι πολίτες απαιτούν τη συνεργασία και την ενότητα. Συνεχάρη τη Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της, αλλά και τον Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ τόνισε πως «αυτή είναι η παράταξη των μεγάλων αλλαγών για τη χώρα».

Εξήγησε πως η μεταβατική φάση μέχρι την ίδρυση του νέου φορέα θα είναι μία “συνομοσπονδία κομμάτων και κινήσων”, υπογραμμίζοντας πως δεν προέχουν μηχανισμοί και προσωπικές φιλοδοξίες αλλά οι πολιτικές.

Δεν αρνήθηκε πως είναι αντίθετος στην προοπτική συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ δεν έκρυψε και την πικρία του για τον Κώστα Καραμανλή. «Δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί του», είπε, για να προσθέσει πως έχει τεράστιες ευθύνες. «Άφησε μία Ελλάδα έτοιμη να χρεοκοπήσει», είπε χαρακτηριστικά.

Το “λεφτά υπάρχουν”

Αναγνώρισε πως πήρε δύσκολες αποφάσεις κατά την περίοδο της διακυβέρνησής του. Λεφτά θα υπήρχαν, ανέφερε, εάν αλλάζαμε τη χώρα. Συμπλήρωσε πως δε φταίνε για όλα τα μνημόνια, διαφορετικά «ας πετάγαμε την τρόικα στη θάλασσα και θα τελειώναμε».

Αναφορικά με ενδεχόμενη επιστροφή του σε ηγετικό ρόλο, ο Γιώργος Παπανδρέου απάντησε: «το δικό μου comeback θα είναι η δικαίωση της Ελλάδας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης από ΔΕΘ: «Ανάγκη για επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης και ενοποίηση του παραλιακού μετώπου»
«Η Θεσσαλονίκη πρέπει να υπηρετήσει τον ιστορικό της ρόλο: να είναι το οικονομικό κέντρο των Βαλκανίων», τόνισε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Νίκος Ανδρουλάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε ασθενή που παίρνει φάρμακα στο σπίτι του: «Μικρότερες οι ουρές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ»
Ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο σπίτι του ασθενή μίλησε και για τις μεταμοσχεύσεις αλλά και το Κέντρο Μεταμοσχεύσεων στο Ωνάσειο όπου θα γίνουν τα εγκαίνια το επόμενο διάστημα
Κυριάκος Μητσοτάκης 5
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αντιμετωπίζουμε την τεχνητή νοημοσύνη ως μια μετασχηματιστική τεχνολογία» – Η συζήτηση στο Athens Innovation Summit
Οι δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης με προτεραιότητα τους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης και της πολιτικής προστασίας στην Ελλάδα, τέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης
Κυριάκος Μητσοτάκης