Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Γιώργος Παπανδρέου: Η πτώση από την καρέκλα και η… ατάκα που “έγραψε”

Γιώργος Παπανδρέου: Η πτώση από την καρέκλα και η… ατάκα που “έγραψε”

Ατύχημα, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί, είχε το απόγευμα της Πέμπτης (20.02.2020) στη Βουλή ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Όλα έγιναν στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης για το νομοσχέδιο σχετικά με την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων. Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου πήγε να κάτσει στη θέση του, τον περίμενε μια… δυσάρεστη έκπληξη.

Η καρέκλα του «υποχώρησε» καθώς ήταν χαλασμένη και ο πρώην πρωθυπουργός έπεσε, αλλά δεν τραυματίστηκε. Άλλωστε, είναι εξαιρετικά γυμνασμένος.

Όσοι ήταν παρόντες ανησύχησαν και τον ρώτησαν να χτύπησε, αλλά εκείνος αντιμετώπισε το θέμα με ψυχραιμία και τους καθησύχασε. “Έχω καθίσει και σε ηλεκτρικές καρέκλες” τους είπε σύμφωνα με το Mega.

Λοβέρδος: Ξαφνικά ακούστηκε ένα μπαμ

Ένας από τους βουλευτές που ήταν μπροστά στο περιστατικό ήταν ο Γιάννης Λοβέρδος, της ΝΔ. Και μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΙ, περιέγραψε καρέ καρέ πως έγιναν όλα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, είπε, έφτασε ελαφρώς αργοπορημένος στη βραδινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Η καρέκλα ήταν χαλασμένη από το πρωί, αλλά ο πρώην πρωθυπουργός δεν το ήξερε.

«Μην το αδικούμε γιατί κάποιοι πήγαν να το εκμεταλλευτούν για να πουν ότι είναι επιρρεπής στα ατυχήματα», τόνισε ο Γιάννης Λοβέρδος και περιέγραψε το περιστατικό.

«Είμαστε στην ίδια επιτροπή με τον Γιώργο Παπανδρέου, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Είχαμε μία πρωινή και μία βραδινή συνεδρίαση. Στην πρωινή συνεδρίαση, στα πίσω έδρανα που δεν είναι και πολύ βολικά – εγώ δεν χωράω στα έδρανα αυτά – είχε πρόβλημα ένα έδρανο.

Το πρωί, είχε γλιστρήσει κι ένας άλλος βουλευτής. Είχε ζητήσει ο πρόεδρος της επιτροπής από την τεχνική υπηρεσία να διορθωθεί. Όσοι ήμασταν από το πρωί ξέραμε ότι δεν μπορούσαμε να κάτσουμε εκεί.

Στη βραδινή συνεδρίαση, ο κ. Παπανδρέου ήρθε αργοπορημένος. Ήταν λίγοι βουλευτές στην αίθουσα εκείνη την ώρα. Πήγε να καθίσει ο κ. Παπανδρέου και κάθισε στο χαλασμένο. Και ακούστηκε ξαφνικά ένα “μπαμ”… Εγώ καθόμουν ακριβώς μπροστά».

Σύμφωνα και με τον βουλευτή της ΝΔ, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είχε τραυματιστεί και είπε στους υπόλοιπους βουλευτές να μην ανησυχούν.

«Έγινε μια μικρή θυμηδία. Στην αρχή υπήρξε ανησυχία μήπως είχε πάθει κάτι ο άνθρωπος, αλλά σηκώθηκε αμέσως. Μια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε “δεν είναι και κανένας χοντρός να το σπάσει”. Λέω εγώ “όπως βλέπετε δεν είχα πάει”. Και ο κ. Παπανδρέου είπε “μην σας νοιάζει καθόλου, είμαι πολύ συνηθισμένος από ηλεκτρικές καρέκλες. Έχω κάτσει σε πολλές”».

Δείτε πως περιέγραψε τα πάντα ο Γιάννης Λοβέρδος 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις