Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Γιώργος Παπανδρέου: Υποψήφιος αρχηγός της Κεντροαριστεράς ή απλός στρατιώτης;

Γιώργος Παπανδρέου: Υποψήφιος αρχηγός της Κεντροαριστεράς ή απλός στρατιώτης;

Πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι εάν ο Γιώργος Παπανδρέου αποφασίσει θα θέσει υποψηφιότητα για την αρχηγία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς θα είναι και ο υποψήφιος με τις περισσότερες πιθανότητες εκλογής.

Πολλοί βλέπουν στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον μόνο υποψήφιο ο οποίος μπορεί να συγκεντρώσει μεγάλη μάζα οπαδών, ωστόσο είναι άλλοι τόσοι και εκείνοι που του χρεώνουν τη ραγδαία πτώση του κόμματος, αλλά και την ευρύτερη απαξίωση του χώρου, θυμίζοντας μάλιστα ότι προχώρησε στη δημιουργία νέου φορέα.

Σε κάθε περίπτωση λέγεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου τις τελευταίες ημέρες δέχεται πιέσεις να είναι υποψήφιος για την αρχηγία.

Οι υποστηρικτές του λένε μάλιστα ότι έχει μια μεγάλη ομάδα οπαδών που τον ακολουθούν πιστά σε κάθε του επιλογή και πως σε σχέση με άλλους υποψηφίους έχει το ηγετικό προφίλ που θα δώσει στον νέο φορέα την ευκαιρία να προσελκύσει το ενδιαφέρων περισσότερων ψηφοφόρων.

Όλα, πάντως, θα ξεκαθαρίσουν αύριο, Τετάρτη, μετά τη συνεδρίαση του προσωρινού Εθνικού Συμβουλίου του ΚΙΔΗΣΟ.

Ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου δεν έχει εκφραστεί σε όσους συνομιλεί ούτε θετικά, ούτε αρνητικά για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος.

Εκείνο που τονίζει είναι πως παραμένει στρατευμένος στην προσπάθεια να πετύχει το νέο εγχείρημα.

Όσοι, επίσης, συνομιλούν μαζί του λένε ότι στην περίπτωση που επιλέξει να μην είναι υποψήφιος δεν θα στηρίξει ανοιχτά κανέναν από τους διεκδικητές της αρχηγίας…

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις