Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Γιώργος Παπανδρέου: Ζεϊμπέκικο στην Τουρκία με τα κινητά τηλέφωνα να παίρνουν φωτιά – Δείτε το βίντεο

Γιώργος Παπανδρέου: Ζεϊμπέκικο στην Τουρκία με τα κινητά τηλέφωνα να παίρνουν φωτιά – Δείτε το βίντεο

Ο Γιώργος Παπανδρέου λατρεύει τον ζεϊμπέκικο και το αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία. Αυτή τη φορά οι εικόνες έρχονται από την Τουρκία και την Αλικαρνασσό…

Ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται στην Τουρκία και δείχνει το απολαμβάνει. Ο πρώην πρωθυπουργός σηκώνεται και χορεύει ζεϊμπέκικο μαζί με τον δήμαρχο Αλικαρνασσού, Αχμέτ Αράς. Το τραγούδι είναι στην τουρκική γλώσσα, αλλά αυτό όπως φαίνεται έχει μικρή σημασία. Στα 70 του χρόνια, ο κύριος Παπανδρέου δείχνει πως σημασία έχει ο ρυθμός. «Πιάνει» τα βήματα και ο κόσμος που παρακολουθεί και καταγράφει τις εικόνες με τα κινητά του τηλέφωνα, ακούγεται να ξεσπάει σε χειροκροτήματα σε διάφορα σημεία.

Όλα αυτά 21 χρόνια μετά το ζεϊμπέκικο και τα παλαμάκια του Ισμαήλ Τζεμ το 2001, που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Τότε το ζεϊμπέκικο του Γιώργου Παπανδρέου προκάλεσαν «δονήσεις» και στην Κύπρο, με επικριτικές δηλώσεις ακόμα και υπουργών της κυβέρνησης Κληρίδη. Με πρώτο τον υπουργό Αμυνας, Σωκράτη Χάσικο, ο οποίος παρατήρησε ότι οι στροφές του ζεϊμπέκικου γίνονταν την ώρα που ίδιος μιλούσε σε μνημόσυνα λειψάνων αγνοουμένων του ’74.

Χθες πάντως το κλίμα ήταν διαφορετικό. Ο πρώην πρωθυπουργός ήταν καλεσμένος στο συνέδριο «Μεσογειακές Ημέρες Λογοτεχνίας» που διεξάγεται στην Αλικαρνασσό. Το συνέδριο για τη Λογοτεχνία, τη Δημοκρατία και την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο διοργανώνεται από το ίδρυμα Livaneli σε συνεργασία με τον Δήμο Αλικαρνασσού.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις