Πολιτική

Γιώργος Τσίπρας: «Τις αποφάσεις στο συνέδριο τις πήραμε ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να πάει καλά στις εκλογές»

Ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, μίλησε στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή «Live News» για τις αποφάσεις του θυελλώδους συνεδρίου του κόμματος, τονίζοντας πως ελήφθησαν ώστε «ο ΣΥΡΙΖΑ να πάει καλά στις ευρωεκλογές».

Όπως είπε αρχικά ο κ. Τσίπρας, «την Κυριακή πήραμε τρεις αποφάσεις. Να μην μπούμε ξανά σε διαδικασία εσωστρέφειας, καθώς μένουν λιγότερες από 100 ημέρες για τις ευρωεκλογές. Επιβεβαιώσαμε την προεδρία Κασσελάκη και αποφασίσαμε να υπάρχει μία καλύτερη πολιτική λειτουργία».

Ερωτώμενος για τις αλλαγές που επίκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και αν πρόκειται πια για κόμμα Κασσελάκη, ο Γιώργος Τσίπρας απάντησε πως «κόμμα Κασσελάκη είναι από όταν εξελέγη πρόεδρος τον Σεπτέμβριο» και εξήγησε ότι καταστατικές σημαντικές αλλαγές μπορούν να γίνουν μόνο με καταστατικό συνέδριο, το οποίο έπεται.

«Έχουμε αφήσει στην μέση τον μετασχηματισμό του κόμματος, ο οποίος πρέπει να συνεχιστεί», παραδέχτηκε.

Με αφορμή την πρόσφατη ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στο LSE, που δήλωσε «νεοσοσιαλιστής», ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τους ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι δόθηκε μεγάλος αγώνας μέχρι το συνέδριο του 2022 για να προσδιοριστεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται σε όλον τον κόσμο, σε όλη την προοδευτική παράταξη.

«Δηλαδή από την Αριστερά μέχρι το Δημοκρατικό Κέντρο. Αυτό υπάρχει από τότε αλλά δεν εφαρμόστηκε. Ένα από τα λάθη, που γίνονταν πριν, είναι ότι συνεχίσαμε να απευθυνόμαστε σε ένα πιο περιορισμένο ακροατήριο από αυτό που θα μπορούσαμε», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, έκανε ειδική μνεία στις ευρωεκλογές, σημειώνοντας ότι «είναι κρίσιμο να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο κόμμα και να μην πέσει κάτω από το ποσοστό που πήρε τον Ιούνιο του 2023. Έχουμε τρεις μήνες μπροστά μας και πρέπει να τους αξιοποιήσουμε κατάλληλα».

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης εξελέγη πρόεδρος γιατί δεν ήθελε ο κόσμος το παλιό, που εξέφραζε η Έφη Αχτσιόγλου, αλλά και επειδή είπε ότι θα κερδίσει τον Μητσοτάκη».

Μάλιστα, αναφερόμενος στην παρέμβαση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας την Πέμπτη και στο κατά πόσο βοήθησε αυτή το συνέδριο, ο Γιώργος Τσίπρας, ήταν ξεκάθαρος.

«Κακώς τέθηκε θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του Κασσελάκη γιατί σχεδόν ουδείς δεν αμφισβητεί την προεδρία του. Κακώς τέθηκε θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του από τον ίδιο την Τρίτη το βράδυ και κακώς ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι καλώς θέτει θέμα εμπιστοσύνης και πρέπει να πάμε σε εκλογές. Όλο αυτό μας οδηγούσε σε μια αδιέξοδη πορεία. Αυτός ήταν και ο λόγος που καταθέσαμε πρόταση με τον Σωκράτη Φάμελλο και τον Νίκο Παππά και είχε μεγάλη αποδοχή από τους συνέδρους, αφού ήταν η μόνη λύση», είπε.

Τέλος, δήλωσε αισιόδοξος ότι «η λειτουργία των οργάνων θα είναι αυτή που θα πρέπει, γιατί πρόκειται για την συντριπτική απόφαση του συνεδρίου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Νίκος Ανδρουλάκης ζητεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη άμεση ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για τη Μέση Ανατολή
Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι οι εξελίξεις στην περιοχή επηρεάζουν άμεσα το ευρύτερο γεωπολιτικό περιβάλλον και καθιστούν αναγκαία μια σαφή και υπεύθυνη τοποθέτηση της Ελλάδας
Νίκος Ανδρουλάκης
Στο πλευρό της Κύπρου η Ελλάδα: Ο Νίκος Δένδιας στη Λευκωσία – Δύο φρεγάτες και δύο ελληνικά F-16 στην περιοχή με απόφαση ΚΥΣΕΑ
Ραγδαίες εξελίξεις μετά την επίθεση των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν - Η FDI Belharra «Κίμων» και η φρεγάτα «Ψαρά», τύπου ΜΕΚΟ, εξοπλισμένη με το ελληνικής κατασκευής σύστημα «Κένταυρος» καθώς και δύο μαχητικά αεροσκάφη ενισχύουν τη Λευκωσία
Η φρεγάτα «Κίμων» 111
Βασίλης Κικίλιας: 85 Έλληνες ναυτικοί εντός της εμπόλεμης ζώνης, 325 πλοία ελληνικών συμφερόντων στη Μέση Ανατολή
Σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλιας, τις τελευταίες ώρες έχουν καταγραφεί επιθέσεις με πυραύλους και drones σε εμπορικά πλοία, καθώς και πλήγματα σε λιμενικές εγκαταστάσεις, ναυτικές βάσεις και υπεράκτια υποδομή
Δεξαμενόπλοιο
ΠΑΣΟΚ: Φρένο στην 13ωρη εργασία – Πρόταση για 35ωρο χωρίς μείωση μισθών
Στο ΠΑΣΟΚ ζητούν ακόμα την καταπολέμηση του χάσματος αμοιβής μεταξύ ανδρών και γυναικών, αλλά και την ενίσχυση και θωράκιση του θεσμικού πλαισίου για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων
ανδρουλάκης 5