Πολιτική

Γιώργος Τσίπρας: Υπάρχει μια μικρή αδιαφορία προς τις ευρωεκλογές

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, βρέθηκε καλεσμένος στο πλατό του Live News.

Αρχικά ο Γιώργος Τσίπρας, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε την τρέχουσα προεκλογική περίοδο, δεδομένου ότι στις 9 Ιουνίου είναι η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

«Είναι λίγο περίεργη προεκλογική περίοδος, δηλαδή υπάρχει μια μικρή αδιαφορία προς τις Ευρωεκλογές. Την ίδια στιγμή, συνυπάρχει αρκετά μεγάλη απογοήτευση – από ένα μέρος του κόσμου – με θυμό αλλά και με την αίσθηση αδιεξόδου.

Η συγκεκριμένη προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι μέχρι σε ένα βαθμό προσωποκεντρική σε σχέση με τις άλλες που έχουν υπάρξει. Χρειάζεται επικοινωνία, γιατί χωρίς αυτή το μήνυμα δεν φθάνει στον κόσμο, αλλά το βασικό που θα γυρίσει τον κόσμο είναι το περιεχόμενο».

Κύριο διακύβευμα της 9ης Ιουνίου θα έπρεπε να είναι η Ευρώπη, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν παρατηρείται με τον Γιώργο Τσίπρα να σχολιάζει: «Υπήρχαν λόγοι σοβαροί να μιλήσουμε αυτή τη φορά περισσότερο για Ευρώπη. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είπε ότι ”αν δεν μας δώσετε ψήφο, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε το κυβερνητικό μας έργο”. Αυτό που λέω εγώ είναι μακάρι να μην συνεχιστεί το κυβερνητικό έργο».

Ενώ για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επεσήμανε ο κ. Τσίπρας: «Βέβαια ο πρωθυπουργός πιθανόν θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να πάει σε κάποια ευρωπαϊκή θέση».

Για την πορεία της ακροδεξιάς σε ευρωπαϊκό επίπεδο την επόμενη της 9ης Ιουνίου σημείωσε ο Γιώργος Τσίπρας: «Όλοι προεξοφολούν ότι θα δυναμώσει, το θεωρούν δεδομένο. Ο λόγος που θα δυναμώσει η ακροδεξιά είναι ότι ακολουθούνται κάποιες αδιέξοδες πολιτικές από πολλές κυβερνήσεις κι από την Κομισιόν. Άρα η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εμπνέει και δεν συγκινεί πια.

Ο μόνος που φαντάζει να κάνει αντιπολίτευση με όποιο τρόπο και χωρίς κόστος είναι η ακροδεξιά. Δεν υπάρχει από προοδευτική αφετηρία αντίλογος συγκροτημένος. Είναι διακύβευμα και για εμάς στις εκλογές να δυναμώσουν οι προοδευτικές αριστερές φωνές στο κοινοβούλιο».

«Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει πορεία. Έχει έρθει στο μεγαλύτερο αδιέξοδό της από τότε που συγκροτήθηκε», τόνισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Χρήστος Σπίρτζης αρνείται να πάρει την έδρα του Γιώργου Καραμέρου – Η επιστολή στον Νικήτα Κακλαμάνη
«Η πολιτική αξιοπρέπεια που οφείλουμε όλοι να τηρούμε, δεν μου επιτρέπουν να αποδεχθώ την κοινοβουλευτική έδρα της Ανατολικής Αττικής» γράφει στην επιστολή του ο πρώην υπουργός
Ο Χρήστος Σπίρτζης
Ο Συμεών Κεδίκογλου ανακοίνωσε ότι παραιτείται από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ανέβασε φωτογραφία με τον Αλέξη Τσίπρα
«Δε θα μπορούσα λοιπόν να απουσιάζω από το νέο εγχείρημα της ΕΛΑΣ με την οποία συντάσσομαι για να συμβάλλω και γω με τις δυνάμεις μου σε μια προοδευτική πατριωτική κατεύθυνση»
Ο Συμεών Κεδίκογλου 38
Δημοσκόπηση GPO: Στο 29,3% η ΝΔ με διψήφιο προβάδισμα από την ΕΛΑΣ – Σταθερά τρίτο το ΠΑΣΟΚ, πτώση για το κόμμα Καρυστιανού
Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου της ΕΛΑΣ με 11,2 μονάδες, προβάδισμα το οποίο αυξάνεται στην εκτίμηση ψήφου στις 12,7 μονάδες
κάλπη 88