Πολιτική

Γιώργος Τσίπρας: Υπάρχει μια μικρή αδιαφορία προς τις ευρωεκλογές

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, βρέθηκε καλεσμένος στο πλατό του Live News.

Αρχικά ο Γιώργος Τσίπρας, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε την τρέχουσα προεκλογική περίοδο, δεδομένου ότι στις 9 Ιουνίου είναι η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

«Είναι λίγο περίεργη προεκλογική περίοδος, δηλαδή υπάρχει μια μικρή αδιαφορία προς τις Ευρωεκλογές. Την ίδια στιγμή, συνυπάρχει αρκετά μεγάλη απογοήτευση – από ένα μέρος του κόσμου – με θυμό αλλά και με την αίσθηση αδιεξόδου.

Η συγκεκριμένη προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι μέχρι σε ένα βαθμό προσωποκεντρική σε σχέση με τις άλλες που έχουν υπάρξει. Χρειάζεται επικοινωνία, γιατί χωρίς αυτή το μήνυμα δεν φθάνει στον κόσμο, αλλά το βασικό που θα γυρίσει τον κόσμο είναι το περιεχόμενο».

Κύριο διακύβευμα της 9ης Ιουνίου θα έπρεπε να είναι η Ευρώπη, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν παρατηρείται με τον Γιώργο Τσίπρα να σχολιάζει: «Υπήρχαν λόγοι σοβαροί να μιλήσουμε αυτή τη φορά περισσότερο για Ευρώπη. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είπε ότι ”αν δεν μας δώσετε ψήφο, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε το κυβερνητικό μας έργο”. Αυτό που λέω εγώ είναι μακάρι να μην συνεχιστεί το κυβερνητικό έργο».

Ενώ για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επεσήμανε ο κ. Τσίπρας: «Βέβαια ο πρωθυπουργός πιθανόν θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να πάει σε κάποια ευρωπαϊκή θέση».

Για την πορεία της ακροδεξιάς σε ευρωπαϊκό επίπεδο την επόμενη της 9ης Ιουνίου σημείωσε ο Γιώργος Τσίπρας: «Όλοι προεξοφολούν ότι θα δυναμώσει, το θεωρούν δεδομένο. Ο λόγος που θα δυναμώσει η ακροδεξιά είναι ότι ακολουθούνται κάποιες αδιέξοδες πολιτικές από πολλές κυβερνήσεις κι από την Κομισιόν. Άρα η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εμπνέει και δεν συγκινεί πια.

Ο μόνος που φαντάζει να κάνει αντιπολίτευση με όποιο τρόπο και χωρίς κόστος είναι η ακροδεξιά. Δεν υπάρχει από προοδευτική αφετηρία αντίλογος συγκροτημένος. Είναι διακύβευμα και για εμάς στις εκλογές να δυναμώσουν οι προοδευτικές αριστερές φωνές στο κοινοβούλιο».

«Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει πορεία. Έχει έρθει στο μεγαλύτερο αδιέξοδό της από τότε που συγκροτήθηκε», τόνισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η έκθεση της ΕΕ για το Κράτος Δικαίου η καλύτερη απάντηση στις έωλες κατηγορίες της αντιπολιτευτικής προπαγάνδας
«Η Ατζέντα για την Ελλάδα του 2030 προτάσσει τη θεσμική ανάταξη του κράτους με κομβικό σταθμό τη Συνταγματική Αναθεώρηση» γράφει ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του για την έκθεση της Κομισιόν
Μητσοτάκης, συνεδρίαση στο Μαξίμου
Φάμελλος: Το τελευταίο βήμα πριν κλείσει την πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ – Η συνάντηση με τον Κακλαμάνη και το πολιτικό «κλειδί» της επόμενης εβδομάδας
Από την αποστολή διάσωσης στην Κουμουνδούρου, στη σύγκρουση για τον Τσίπρα και στην προαναγγελθείσα ανεξαρτητοποίηση - Η συνάντηση με τον Νικήτα Κακλαμάνη και το πολιτικό «κλειδί» της επόμενης εβδομάδας
Σωκράτης Φάμελλος 11
«Ask Alexis»: Backstage από την πρώτη διαδικτυακή συνάντηση Τσίπρα με τα μέλη της ΕΛΑΣ – «Το δίκιο είναι ζόρικο πολύ»
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε στιγμιότυπα από τον ανοιχτό διάλογο, μίλησε για «νέο τρόπο λειτουργίας» και έθεσε στο επίκεντρο τη συμμετοχή και τη συνδιαμόρφωση
Αλέξης Τσίπρας
10
«Συλλογική ηγεσία» μέχρι τις εκλογές εισηγείται ο Νίκος Παππάς στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – «Πρώτιστη ανάγκη η συγκρότηση των ψηφοδελτίων»
Ο πρώην υπουργός κηρύσσει το τέλος της απόφασης συνεργασίας με την ΕΛΑΣ, στρέφει τα πυρά του στις «ατομικές μετακινήσεις» στελεχών και ζητεί την επιστροφή των βουλευτικών εδρών από όσους επιλέγουν διαφορετική πολιτική πορεία.
Νίκος Παππάς
Μόνη στην κάλπη η Ρένα Δούρου για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Η υποχώρηση Πολάκη και οι αιχμές για «σχέδιο» αποχωρήσεων
Η υποψηφιότητα της βουλευτού ανακοινώθηκε επισήμως μετά την απόσυρση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος επικαλέστηκε τους δυσμενείς συσχετισμούς και παρέπεμψε στην Κεντρική Επιτροπή
Δούρου και Πολάκης 48
ΠΑΣΟΚ: Τέταρτο σποτ για το Ταμείο Ανάκαμψης – «Χαμένη ευκαιρία για φθηνό ρεύμα και αποθήκευση ενέργειας»
Η Χαριλάου Τρικούπη κάνει λόγο για «ιστορική χαμένη ευκαιρία», υποστηρίζοντας ότι οι πόροι δεν αξιοποιήθηκαν προς όφελος των πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Γραφεία ΠΑΣΟΚ