Πολιτική

Γιώργος Τσίπρας: Υπάρχει μια μικρή αδιαφορία προς τις ευρωεκλογές

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, βρέθηκε καλεσμένος στο πλατό του Live News.

Αρχικά ο Γιώργος Τσίπρας, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε την τρέχουσα προεκλογική περίοδο, δεδομένου ότι στις 9 Ιουνίου είναι η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

«Είναι λίγο περίεργη προεκλογική περίοδος, δηλαδή υπάρχει μια μικρή αδιαφορία προς τις Ευρωεκλογές. Την ίδια στιγμή, συνυπάρχει αρκετά μεγάλη απογοήτευση – από ένα μέρος του κόσμου – με θυμό αλλά και με την αίσθηση αδιεξόδου.

Η συγκεκριμένη προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι μέχρι σε ένα βαθμό προσωποκεντρική σε σχέση με τις άλλες που έχουν υπάρξει. Χρειάζεται επικοινωνία, γιατί χωρίς αυτή το μήνυμα δεν φθάνει στον κόσμο, αλλά το βασικό που θα γυρίσει τον κόσμο είναι το περιεχόμενο».

Κύριο διακύβευμα της 9ης Ιουνίου θα έπρεπε να είναι η Ευρώπη, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν παρατηρείται με τον Γιώργο Τσίπρα να σχολιάζει: «Υπήρχαν λόγοι σοβαροί να μιλήσουμε αυτή τη φορά περισσότερο για Ευρώπη. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είπε ότι ”αν δεν μας δώσετε ψήφο, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε το κυβερνητικό μας έργο”. Αυτό που λέω εγώ είναι μακάρι να μην συνεχιστεί το κυβερνητικό έργο».

Ενώ για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επεσήμανε ο κ. Τσίπρας: «Βέβαια ο πρωθυπουργός πιθανόν θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να πάει σε κάποια ευρωπαϊκή θέση».

Για την πορεία της ακροδεξιάς σε ευρωπαϊκό επίπεδο την επόμενη της 9ης Ιουνίου σημείωσε ο Γιώργος Τσίπρας: «Όλοι προεξοφολούν ότι θα δυναμώσει, το θεωρούν δεδομένο. Ο λόγος που θα δυναμώσει η ακροδεξιά είναι ότι ακολουθούνται κάποιες αδιέξοδες πολιτικές από πολλές κυβερνήσεις κι από την Κομισιόν. Άρα η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εμπνέει και δεν συγκινεί πια.

Ο μόνος που φαντάζει να κάνει αντιπολίτευση με όποιο τρόπο και χωρίς κόστος είναι η ακροδεξιά. Δεν υπάρχει από προοδευτική αφετηρία αντίλογος συγκροτημένος. Είναι διακύβευμα και για εμάς στις εκλογές να δυναμώσουν οι προοδευτικές αριστερές φωνές στο κοινοβούλιο».

«Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει πορεία. Έχει έρθει στο μεγαλύτερο αδιέξοδό της από τότε που συγκροτήθηκε», τόνισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΕΛΑΣ: Έκθετη η κυβέρνηση με την ηλεκτρική διασύνδεση και το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Μετράμε εθνικές ήττες
Στο στόχαστρο του κόμματος Τσίπρα οι χειρισμοί Γεραπετρίτη - Η Αμαλίας ζητεί εξηγήσεις για τη μη επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία και την καθυστέρηση στην επέκταση των χωρικών υδάτων
Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη (ΕΛΑΣ) 12
Σωτήρης Σέρμπος στο newsit.gr για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Η Ελλάδα δεν διαθέτει μόχλευση στη Λιβύη – Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν αρκεί χωρίς παρουσία στο πεδίο»
Ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής του ΔΠΘ και πρώην διπλωματικός σύμβουλος αναλύει πώς η Τουρκία ενίσχυσε την επιρροή της, τις αδυναμίες της ελληνικής στρατηγικής και τους κινδύνους για την ηλεκτρική διασύνδεση, τα 12 ναυτικά μίλια και την Ανατολική Μεσόγειο
Χαλίφα Χαφτάρ 22