Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Γιώργος Βαρεμένος για Άννα Καραμανλή: Αιφνιδιάστηκα, ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε την ανακοίνωση που νόμιζε ότι έπρεπε να βγάλει

Γιώργος Βαρεμένος για Άννα Καραμανλή: Αιφνιδιάστηκα, ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε την ανακοίνωση που νόμιζε ότι έπρεπε να βγάλει

Στο ότι δεν… περίμενε να του κραδαίνει η Άννα Καραμανλή τη φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα ανήμερα της κηδείας του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα και να αμφισβητεί τον πατριωτικό του απέδωσε, σήμερα (03.02.2023), το μεταξύ τους επεισόδιο ο Γιώργος Βαρεμένος.

Εκτός όμως από τον αιφνιδιασμό, ο Γιώργος Βαρεμένος, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο OPEN, δικαιολόγησε την πράξη του (σ.σ. πήρε το χαρτί μέσα από τα χέρια της Άννας Καραμανλή, το δίπλωσε και της το πέταξε) στον συναισθηματικό του χαρακτήρα αλλά και το… πεπρωμένο.

Το επεισόδιο ανάμεσα στους δυο βουλευτές έγινε το πρωί της Πέμπτης, στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΙ.

Η Άννα Καραμανλή κατηγορούσε τον Αλέξη Τσίπρα πως την ημέρα της συντριβής του Φάντομ στην Ανδραβίδα, πήγε σε συναυλία στο Παλλάς, παρά το εθνικό πένθος.

Δείτε το επεισόδιο…

 

Ο Γιώργος Βαρεμένος, μιλώντας στο OPEN, προσπάθησε να δικαιολογήσει την αντίδρασή του.

«Ό,τι ήταν να γίνει έγινε στην εκπομπή. Η γνώμη μου ήταν ότι διευθετήθηκε. Μου ζήτησαν και οι παρουσιαστές, για να μη μείνει καμία σκιά ότι έχει από επίθεση προσωπική στην κα Καραμανλή. Δέχτηκα, αποδέχτηκε και η κα Καραμανλή, ήταν προς τιμήν της, που αποσύρει οτιδήποτε που μπορεί να αποσύρει αυτή τη σκιά και φύγαμε από εκεί.

Μετά από 3 ώρες εκδίδει ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία και λέει ότι εγώ έκανα σεξιστική επίθεση. Όποιος θέλει το πιστεύει αυτό και δεν ξέρω αν είναι κάποιος που το πιστεύει.

Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές ο συναισθηματισμός έχει επηρεάσει την πολιτική μου συμπεριφορά, αυτό δεν είναι καλός σύμβουλος για την πολιτική, όμως ο χαρακτήρας είναι το πεπρωμένο μας και το πεπρωμένο μας χτύπησε την πόρτα αυτή τη φορά», είπε αρχικά.

Και στη συνέχεια είπε ότι «αιφνιδιάστηκα, στην εκπομπή. Δεν περίμενα τη συγκεκριμένη ημέρα να αντιμετωπίσω αυτό το πράγμα, να μου δείχνει αυτό το χαρτί στα μούτρα μου η κα Καραμανλή. Σκέφτηκα “τι σημαίνει αυτό”, ότι τη σημερινή ημέρα κάποιοι δεν μετέχουμε στην οδύνη; Κάποιοι μπροστά σε μια τραγωδία απολαμβάνουν κάτι άλλο; Γίνεται μια πλειοδοσία πατριωτισμού; Ο κάθε άνθρωπος έχει κάποιες κόκκινες γραμμές και αυτό αφορά το θέμα του πατριωτισμού. Αυτή η μέρα δεν προσφερόταν για διχασμό».

Ερωτηθείς αν η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που χαρακτήρισε απαράδεκτη και τη δική του συμπεριφορά, ο Γιώργος Βαρεμένος φάνηκε ενοχλημένος. Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε, «έβγαλε την ανακοίνωση που νόμιζε ότι έπρεπε να βγάλει. Από εκεί και πέρα αναγνωρίζετε το δικαίωμά μου να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Αυτό αγγίζει τον σκληρό πυρήνα τον προσωπικό μου».

Για τις κατηγορίες περί σεξιστικής επίθεσης και πρακτικών χρυσαυγιτών από τη Νέα Δημοκρατία, ο Γιώργος Βαρεμένος είπε: «Εγώ τους χρυσαυγίτες τους αντιμετώπισα στο δρόμο, από το βήμα της Βουλής και όταν πήγα στην Αυστραλία, όπου ο κόσμος είχε δηλητηριαστεί και είχαν παρεισφρήσει κακοποιά στοιχεία.

Ας ψάξουν όσο θέλουνε να βρουν μια δήλωση δικιά μου από το παρελθόν που αμφισβήτησα είτε τον πατριωτισμό οποιουδήποτε (…) υπάρχει κρεατομηχανή απέναντι μου. Εγώ ό,τι μου ζήτησαν στην εκπομπή, το έκανα. Σε κάποιες στιγμές πρέπει να αναγνωρίζουμε τα λάθη, για να μην μένει καμία σκιά.

Όμως, δήλωση μετανοίας δεν θα κάνω απέναντι στον οποιονδήποτε μηχανισμό, την οποιαδήποτε κρεατομηχανή, αφελής δεν είμαι, αφελώς μπορεί να έχω συμπεριφερθεί αρκετές φορές, αλλά όχι όμως Χρυσή Αυγή».

Άννα Καραμανλή: Kαθαρά σεξιστική επίθεση

Για τα όσα έγιναν ανάμεσα στην ίδια και τον Γιώργο Βαρεμένο είχε μιλήσει, στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA νωρίτερα, η Άννα Καραμανλή.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επέμεινε στο ότι δέχτηκε σεξιστική επίθεση από τον Γιώργο Βαρεμένο.

«Το κλίμα πριν την συνέντευξη δεν ήταν οξύ. Εξέφρασα την γνώμη μου, κι επειδή η άποψη μου δεν έγινε αρεστή στον συνάδελφο και εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ μου επιτέθηκε.

Ήταν ξεκάθαρα μία σεξιστική επίθεση. Μου άρπαξε τα χαρτιά μέσα από τα χέρια μου και μετά το πέταξε επάνω μου. Αυτές δεν είναι συμπεριφορές, όταν διαφωνείς με κάποιον απαντάς με επιχειρήματα και λόγια. Δεν ξέρω εάν θα το έκανε αυτό αν είχε δίπλα του έναν άντρα» είπε η Άννα Καραμανλή

Τα όσα έγιναν χθες στην εκπομπή τους σχολίασαν οι παρουσιαστές της εκπομπής «Σήμερα», Δημήτρης Οικονόμου και Άκης Παυλόπουλος.

«Χτες είχαμε αυτή την ατυχία να το ζήσουμε αυτό στην εκπομπή», σχολίασε ο πρώτος Δημήτρης Οικονόμου για να συμπληρώσει ο δεύτερος «δεν είναι τέτοιος άνθρωπος ο κύριος Βαρεμένος».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις