Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Γιούνκερ καλεί Τσίπρα για συγχαρητήρια και… αξιολόγηση

Γιούνκερ καλεί Τσίπρα για συγχαρητήρια και… αξιολόγηση

Σχολιάστηκε ιδιαίτερα το γεγονός πως ανάμεσα στα τηλεφωνήματα που έλαβε ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Κυριακής (20.09.2015) για να τον συγχαρούν για τη νίκη του στις εκλογές, δεν ήταν κι εκείνο από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Το τηλέφωνο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει χτυπήσει ακόμα. Αλλά θα χτυπήσει το απόγευμα και την άλλη πλευρά της γραμμής θα είναι ο πρόεδρος της Κομισιόν. Το ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς: σήμερα (21.09.2015) ο Ζανκ Κλοντ Γιούνκερ θα τηλεφωνήσει στον Έλληνα πρωθυπουργό για να τον συγχαρεί για το αποτέλεσμα της Κυριακής.

Μάλλον όμως δεν θα του πει μόνο αυτό… Ο καιρός για την πρώτη αξιολόγηση μετά το νέο Μνημόνιο και τη Συμφωνία της 13ης Ιουλίου πλησιάζει. Θα ξεκινήσει μέσα στο φθινόπωρο αλλά δεν είναι σαφές πότε. Ούτε ο κ. Σχοινάς προσδιόρισε ακριβή ημερομηνία.

Εξέφρασε όμως την ικανοποίηση της Κομισιόν για το αποτέλεσμα των εκλογών αλλά και για την ευρεία αντιπροσώπευση φιλοευρωπαϊκών κομμάτων. Άλλωστε, όπως έσπευσε να… υπενθυμίσει υπό την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα, η Ελλάδα δεσμεύθηκε σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για να μπορέσει να ανακάμψει η ελληνική οικονομία και να εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης και απασχόλησης. Εκτίμησε δε, ότι η νέα κυβέρνηση έχει την εντολή να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με τον Μαργαρίτη Σχοινά, η υπηρεσιακή κυβέρνηση έκανε ουσιαστική δουλειά, προετοιμάζοντας το έδαφος για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στην πρώτη αξιολόγηση.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής εξέφρασε την ελπίδα η νέα ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει τάχιστα τα καθήκοντά της, ούτως ώστε αμέσως μετά να ξεκινήσουν οι μεταρρυθμίσεις.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε