Πολιτική

Γιούνκερ: Όχι σε φράχτη μεταξύ Ελλάδας – Σκοπίων

Κατά του φράχτη μεταξύ Ελλάδας - Σκοπίων ή οποιουδήποτε άλλου στην Ευρώπη, τάχθηκε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στις εφημερίδες του Funke Mediengruppe της Γερμανίας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν: “Δεν συμμερίζομαι την άποψη μερικών ότι αυτός ο φράχτης ή η ανέγερση φραχτών γενικά στην Ευρώπη μπορεί να συμβάλει το παραμικρό στην μακροπρόθεσμη επίλυση της προσφυγικής κρίσης”.

Επίσης τόνισε πως  ια αποτελούσε “πολιτική καταστροφή” το κλείσιμο του περάσματος του Μπρένερ από την Ιταλία προς την Αυστρία, και κάλεσε την Βιέννη να λάβει υπόψη της τις σοβαρές συνέπειες που θα έχει για όλη την Ευρώπη.
Ο Γιούνκερ τόνισε την τεράστια σημασία του Μπρένερ ως συνδέσμου μεταξύ Βόρειας και Νότιας Ευρώπης: “Οτιδήποτε μπλοκάρει το πέρασμα, δεν θα έχει μόνο σοβαρές οικονομικές αλλά κυρίως σοβαρές πολιτικές συνέπειες”, δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στην συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, ο πρόεδρος της Επιτροπής εκτίμησε ότι ήδη έχει αποτελέσματα, καθώς βοηθά στον περιορισμό της προσφυγικής ροής. «Βρισκόμαστε σε σημείο καμπής», επισήμανε, αλλά διευκρίνισε ότι «λήξη συναγερμού» μπορεί να σημάνει μόνο όταν υπάρξει βιώσιμη μείωση του αριθμού των προσφύγων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα διατηρηθούν ισχυροί οι ρυθμοί ανάπτυξης το 2026 χάρη στη δημοσιονομική μας πολιτική, περισσότερα θα πούμε στη ΔΕΘ – Τι είπε για την Τουρκία
«Δεν μπορούμε να φορτώνουμε στα παιδιά μας λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν στο παρελθόν» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του
Συνεδρίαση υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου. Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI) 43
Παύλος Μαρινάκης: Όσα ακούσετε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, θα τα δείτε να γίνονται και πράξη
«Οι εκλογές πάνε για την άνοιξη του ‘27», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας: «Η πολιτική είναι ένας μαραθώνιος και, από τη φύση της, πάντα κρύβει απρόοπτα»
Παύλος Μαρινάκης
Η ΕΛ.Α.Σ. ζητά νέο πλαίσιο για τις φυσικές καταστροφές με μόνιμο ταμείο και μηχανισμό αποκατάστασης
Στον σχεδιασμό προτείνεται να περιλαμβάνονται επίσης μέτρα στήριξης της οικονομικής δραστηριότητας στις πληγείσες περιοχές και έργα που μειώνουν τον κίνδυνο από μελλοντικά καταστροφικά φαινόμενα
O Αλέξης Τσίπρας 9