Πολιτική

Γκάμπριελ – Σταϊνμάιερ: Δεν είναι η λύση η έξοδος της Ελλάδας από τη Σένγκεν

"Ψευδολύση" χαρακτηρίζουν την αποπομπή της Ελλάδας από τη Σένγκεν, ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Στην κοινή επιστολή τους, προς τους επικεφαλής των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων της ΕΕ, ο αντικαγκελάριος και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας ζητούν από την Ελλάδα να παρακάμψει τη γραφειοκρατία και να πραγματοποιήσει όσα σε όσα έχει δεσμευθεί στην ΕΕ για το προσφυγικό.

“Ο επίσημος ή ο de facto αποκλεισμός μιας χώρας μέλους από τη Σέγκεν είναι μια ψευδολύση που δηλητηριάζει την ευρωπαϊκή συζήτηση. Κανείς δεν μπορεί να επαναπροσδιορίσει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, ειδικά αγνοώντας τα εμπλεκόμενα κράτη μέλη” αναφέρουν χαρακτηριστικά.

“Μια απόλυτη απομόνωση από όσους ζητούν προστασία θα ήταν αντίθετη στις βασικές αρχές της Ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης. Αυτός δεν μπορεί να είναι ο δρόμος της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας” προσθέτουν.

Ακόμη, στην επιστολή τους τονίζουν ότι η λύση στην κρίση θα έρθει μέσα από τον καλύτερο έλεγχο των προσφυγικών ροών και τη μείωση του αριθμού των προσφύγων που έρχεται στην Ευρώπη και προσθέτουν ότι “πρέπει να είμαστε πιο δίκαιοι απέναντι στα βάρη που σηκώνουν οι χώρες μας με διάφορους τρόπους και να προσπαθήσουμε να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο με την καταγραφή και τη διανομή προσφύγων ή με διαπραγματεύσεις με τις χώρες προέλευσης και ειδικά με την Τουρκία”.

Προσθέστε το newsit.gr στη Google για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Σφάζονται» ΠΑΣΟΚ και Καραμέρος για τις ανεξάρτητες αρχές: «Πιάνει πόρτα για τον χειμώνα» – «Κατανοώ, δύσκολη μέρα μετά τα όσα σας καταλόγισε ο Καστανίδης»
Η Χαριλάου Τρικούπη σήκωσε το γάντι και έκανε λόγο για προσωπικές επιθέσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Νίκου Ανδρουλάκη
Γιώργος Καραμέρος
Ελληνικό «μπλόκο» στα προβλήματα του SAFE: Διορθωτικές παρεμβάσεις στα κονδύλια της Άμυνας ζήτησε ο Δένδιας από τον Κουμπίλιους
Στο επίκεντρο της συνάντησης η ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική, οι καινοτόμες τεχνολογίες και η ανάγκη ενίσχυσης της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας
Δένδιας και Κουμπίλιους