Τρίτη, 7 Μαΐ
22oC Αθήνα

Γκουρία: Ανερχόμενο αστέρι ο Τσίπρας

Τσίπρας Γκουρία Νταβός

Αυτή κι αν ήταν αποθέωση! Ο Αλέξης Τσίπρας “έπεσε” πάνω στον Άνχελ Γκουρία στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρου στο Νταβός και… “τσίμπησε” το κομπλιμέντο του!

Η συνάντηση που είχαν ο Αλέξης Τσίπρας με τον γγ του ΟΟΣΑ Άνχελ Γουρία ήταν τυχαία. Έγινε το πρωί της Πέμπτης (25.01.2018) στο Νταβός.

Μετακινούμενος στους πολυδαίδαλους διαδρόμους του κεντρικού κτιρίου, για την επόμενη προγραμματισμένη συνάντησή του, ο κ. Τσίπρας «έπεσε» πάνω στον Άνχελ Γκουρία, ο οποίος τον χαιρέτισε εγκάρδια.

«Είσαι ανερχόμενο αστέρι»

Μπροστά σε πλήθος κόσμου και διεθνών ΜΜΕ, ο κ. Γκουρία έδειξε ιδιαίτερη θέρμη προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, προσφωνώντας τον Αλέξη Τσίπρα: «το ανερχόμενο αστέρι της διεθνούς σκηνής» (σ.σ. “the rising star of the world”).

Οι δύο άνδρες είχαν σύντομη συνομιλία.

Από τη Ρωσία με αγάπη

Ανάμεσα στις συναντήσεις που είχε νωρίτερα ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν κι εκείνη με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσίας Αρκάντι Ντβορκόβιτς. Ο Ρώσος πολιτικός έκανε δώρο στον Αλέξη Τσίπρα μια μικρή μπάλα σαν αυτή που θα χρησιμοποιηθεί στο Μουντιάλ της Ρωσίας το καλοκαίρι αλλά και την κούκλα – μασκότ της διοργάνωσης.

Τσίπρας Γκουρία Νταβός

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε, επίσης, με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα.

Συνέχεια με Μοσκοβισί και Λαγκάρντ

Τα… δύσκολα έρχονται από εδώ και πέρα για τον πρωθυπουργό. Στις 15:00 θα δει τον επίτροπο Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί και στις 17:00 την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με την Κριστίν Λαγκάρντ είναι προγραμματισμένη για τις 17:00 το απόγευμα. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να θέσει στην επικεφαλής του ΔΝΤ το θέμα του χρέους.

Ζήτημα επί του οποίου, το ΔΝΤ επανειλημμένα έχει εκφράσει την ανάγκη να υπάρξει μια στρατηγική που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του. Όπως επισήμαιναν κυβερνητικές πηγές, είναι σημαντικό ότι με τις αποφάσεις και του Eurogroup -από τον περασμένο Ιούνιο και την επιβεβαίωση της σχετικής απόφασης την περασμένη Δευτέρα- έχει ήδη τεθεί επί τάπητος η συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για τη ρύθμισή του, κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα της ελληνικής πλευράς.

Χρέος και επόμενη μέρα αναμένεται να απασχολήσουν και τη συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.

Η συζήτηση πλέον να προσανατολίζεται στα επόμενα βήματα που η κυβέρνηση επιθυμεί να «οδηγήσουν στην ασφαλή έξοδο της χώρας από τα προγράμματα δημοσιονομικής στήριξης, αλλά και για την ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις