Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Γλυπτά Παρθενώνα: Στο Μουσείο της Ακρόπολης «έστειλε» τον Κασσελάκη ο Μαρινάκης

Γλυπτά Παρθενώνα: Στο Μουσείο της Ακρόπολης «έστειλε» τον Κασσελάκη ο Μαρινάκης

Για τις αναρτήσεις που έκανε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης τόσο για τους φόρους όσο και για τα Γλυπτά του Παρθενώνα ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης

Όσον αφορά στα Γλυπτά του Παρθενώνα και την κριτική που άσκησε ο Στέφανος Κασσελάκης στον πρωθυπουργό για όσα είπε στην συνέντευξή του στο BBC ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Δεν κατάλαβε ο κ. Κασσελάκης ή παριστάνει ότι δεν κατάλαβε τι είπε ο πρωθυπουργός. Διατύπωσε μια πάγια διεκδίκηση της χώρας. Όταν κάνει μια βόλτα στην περιοχή ο κ. Κασσελάκης να μπει στο μουσείο της Ακρόπολης να ενημερωθεί για να κάνουμε μια πιο ουσιαστική συζήτηση».

Αδυνατεί να καταλάβει την διαφορά ανάμεσα στα φορολογικά έσοδα και τους φορολογικούς συντελεστές

Αδυναμία κατανόησης της διαφοράς μεταξύ φορολογικών εσόδων και φορολογικών συντελεστών καταλόγισε στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για τις κατηγορίες του Στέφανου Κασσελάκη ότι η κυβέρνηση αυξάνει φόρους απάντησε: «Δεν είναι πρόβλημα της κυβέρνησης ότι υπάρχει πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν μπορεί να διαχωρίσει τους φορολογικούς συντελεστές από τα έσοδα. Είναι λίγο μπερδεμένα όλα αυτά. Η κυβέρνησή μας μειώνει ή καταργεί φορολογικούς συντελεστές. Όταν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν αυξηθεί τουλάχιστον 30 συντελεστές».

Και πρόσθεσε: «Ο κ. Κασσελάκης όπως και μια σειρά από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αδυνατούν να καταλάβουν την διαφορά μεταξύ φορολογικών εσόδων και φορολογικών συντελεστών. Δεν έχει αυξηθεί ούτε ένας όσο κυβερνάμε».

Ο Παύλος Μαρινάκης επανέλαβε ότι σε συνέχεια των 50 φόρων που καταργήθηκαν επί ΝΔ μονιμοποιούνται και μια σειρά μειωμένοι φόροι.

«Έβγαλε ένα αυθαίρετο συμπέρασμα ότι αυξάνονται φόροι. Δεν θα αυξηθεί ούτε ένας φορολογικός συντελεστής. Δεν θα υπάρξει επίσης ούτε μια αύξηση των έμμεσων φόρων», είπε ακόμα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις