Πολιτική

Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής: Διαψεύδει δημοσιεύματα για πιθανή ένταση της ύφεσης

Δεν υπάρχουν τα πλήρη στοιχεία του πρώτου τριμήνου για να γίνει σωστή αξιολόγηση των οικονομικών δεδομένων, τονίζει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που εμφανίζουν αναλυτές του, να εκτιμούν ότι ο στόχος για ανάπτυξη 2,7% φέτος έχει ήδη εγκαταλειφθεί και ότι στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς είναι πολύ πιθανό να ενταθεί η ύφεση που καταγράφηκε στο τέλος του έτους.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε γραπτή ανακοίνωσή του το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής αναφέρει χαρακτηριστικά ότι:

“Πρώτον: Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή τα πλήρη στοιχεία σχετικά με την πορεία του πρώτου τριμήνου του 2017 προκειμένου να υπάρξουν σχετικές εκτιμήσεις.

Δεύτερον: Η εκτίμηση του Γραφείου θα αποτυπωθεί, επισήμως, στην Τριμηνιαία Έκθεση που θα δημοσιοποιηθεί περί τα τέλη Απριλίου και αφού προηγηθεί η αξιολόγηση του συνόλου των απαραίτητων δεδομένων.

Τρίτον: Οι όποιες ανακοινώσεις, εκτιμήσεις και αναφορές σχετικά με την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού, εκ μέρους του Γραφείου, γίνονται πάντα μόνο μέσω του επικεφαλής και των μελών της Επιστημονικής Επιτροπής του Γραφείου”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τσίπρας από την Κρήτη: Πόλεμος στα καρτέλ, στήριξη στην Ελλάδα του μόχθου
Με αιχμές για την ακρίβεια, τη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης και τους «αγρότες Κολωνακίου», ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε από τη Γέργερη την προστασία της κοινωνίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση στο επίκεντρο των πολιτικών του δεσμεύσεων
Αλέξης Τσίπρας
Νάντια Γιαννακοπούλου στο newsit.gr: «Ο Τσίπρας είναι ευκολάκι για τον Μητσοτάκη» – «Όχι» σε συγκυβέρνηση με ΝΔ
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανοίγει τα χαρτιά της στο vidcast «No Filters» και την Κατερίνα Σερέτη για τις εκλογές, τη διεύρυνση, τις συνεργασίες, την οικονομία, τα εθνικά θέματα και τον σεξισμό στην πολιτική
Νάντια Γιαννακοπούλου στο newsit.gr: «Ο Τσίπρας είναι ευκολάκι για τον Μητσοτάκη» – «Όχι» σε συγκυβέρνηση με ΝΔ 15