Πολιτική

Γρατσία για τα δημοσιεύματα περί ακινήτου της Καρυστιανού μέσω πλειστηριασμού: «Δεν υπάρχει κάτι κρυφό»

Η δικηγόρος και στενή συνεργάτιδα της προέδρου της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» απαντά στις αιτιάσεις για την εταιρεία και τον πλειστηριασμό
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τη Μαρία Καρυστιανού υπερασπίστηκε η Μαρία Γρατσία σχετικά με υπόθεση αγοράς ακινήτου από πλειστηριασμό από fund μέσω εταιρείας στην οποία συμμετέχει η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία». Η δικηγόρος και στενή συνεργάτιδά της επέμεινε ότι «δεν υπάρχει κάτι κρυφό», υποστηρίζοντας πως τα σχετικά στοιχεία είναι δημόσια διαθέσιμα.

Η Μαρία Καρυστιανού έχει βρεθεί στο επίκεντρο κριτικής μετά τις αποκαλύψεις για εταιρεία που απέκτησε ακίνητο από πλειστηριασμό, ενώ η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» επιχειρεί να απαντήσει σε μια υπόθεση που απέκτησε πολιτικό βάρος αμέσως μετά την ενεργοποίηση της επίσημης ιστοσελίδας της.

Μιλώντας την Παρασκευή (03.07.2026) στην τηλεόραση της «Ναυτεμπορικής», η Μαρία Γρατσία υποστήριξε ότι το θέμα παρουσιάστηκε με τρόπο που, κατά την άποψή της, διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. «Με λυπεί, και ως πολίτη και ως νομικό, όταν βλέπω δημοσιεύματα που διαστρεβλώνουν την αλήθεια», ανέφερε, κάνοντας λόγο για «ηχηρούς τίτλους» και για αλλαγή του υποκειμένου της συναλλαγής.

Όπως είπε, η αγορά δεν έγινε προσωπικά από την Μαρία Καρυστιανού, αλλά από εταιρεία που είχε συσταθεί το 2022. «Αντί να βάλουν την εταιρεία, βάζουν την κυρία Καρυστιανού», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η ίδια πρόσθεσε ότι τα στοιχεία είναι δημόσια, καθώς προκύπτουν από το Κτηματολόγιο. «Οποιοσδήποτε μπορεί να εισέλθει και να τα δει. Δεν υπάρχει κάτι κρυφό», τόνισε.

Η αιχμή για τον χρόνο των καταγγελιών

Η Μαρία Γρατσία συνέδεσε την ανάδειξη του ζητήματος με την ανακοίνωση λειτουργίας της επίσημης ιστοσελίδας της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία».

Όπως ανέφερε, το συγκεκριμένο θέμα, όπως και ένα δεύτερο ζήτημα που αφορά αποχώρηση, εμφανίστηκαν «μόλις ανακοινώθηκε» η λειτουργία της ιστοσελίδας.

Παράλληλα, άφησε αιχμές για πρόσωπο που, όπως είπε, γνώριζε το θέμα εδώ και 16 μήνες, αλλά το έθεσε τώρα. «Γνώριζε το συγκεκριμένο πρόσωπο εδώ και 16 μήνες και θυμήθηκε μετά από 16 μήνες να θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα», είπε.

Η ίδια απέρριψε επίσης αναφορές ότι είχε εισηγηθεί λύση της εταιρείας ώστε να αποκρυβεί το θέμα. «Καμία λύση δεν έχει υπάρξει, καμία μεταβολή», σημείωσε, προσθέτοντας ότι τέτοιες κινήσεις γίνονται από ανθρώπους που «θέλουν να σβήνουν ίχνη».

Η υπόθεση του ακινήτου

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η Μαρία Καρυστιανού εμφανίζεται ως διαχειρίστρια και κάτοχος του 50% εταιρείας που προχώρησε στην αγορά ακινήτου, το οποίο είχε κατασχεθεί και αποκτήθηκε έναντι 30.457 ευρώ, ποσό χαμηλότερο από την αντικειμενική του αξία.

Η υπόθεση προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς συνδέθηκε με τη δημόσια παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού και την πολιτική πρωτοβουλία της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία».

Τι είχε απαντήσει η Καρυστιανού

Η ίδια η Μαρία Καρυστιανού είχε απορρίψει τις αιτιάσεις περί προσωπικής εμπλοκής στη συναλλαγή, κάνοντας λόγο για στοχευμένη επίθεση σε βάρος της.

Όπως είχε υποστηρίξει, η συναλλαγή αφορούσε εταιρεία που είχε ιδρύσει το 2022 με τον τότε σύντροφό της, Γιάννη Μωυσίδη, ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο του real estate.

«Δεν μπορώ να απαντήσω με ένα ναι ή όχι. Ούτε καν το θυμάμαι», είχε αναφέρει, εξηγώντας ότι η εταιρεία απέκτησε συνολικά τρία ακίνητα και ότι τη διαχείρισή της είχε αναλάβει ο τότε σύντροφός της.

Η Μαρία Καρυστιανού είχε επιμείνει ότι δεν είχε ενεργό ρόλο στη λειτουργία της εταιρείας, καθώς, όπως είπε, είναι γιατρός και δεν γνωρίζει το αντικείμενο του real estate.

Παράλληλα, σημείωσε ότι εκείνη την περίοδο ήταν απορροφημένη στην εργασία της και, μετά τον θάνατο της κόρης της, στον αγώνα για τη δικαίωση των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επίσκεψη Ρούμπιο στην Αθήνα: Άναψαν τα αίματα στη Βουλή για τις ΗΠΑ – «Ύβρις», «γεράκι του πολέμου»
Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με φόντο τον στρατηγικό διάλογο Αθήνας και Ουάσιγκτον - Οι αιχμές για Τουρκία και καλώδιο και οι βαριές εκφράσεις για τον Αμερικανό ΥΠΕΞ
Ρούμπιο και Δένδιας, συμφωνία ΗΠΑ - Ελλάδας για ΕΔ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Η ιστορία της Ελλάδας δεν είναι για πούλημα»
Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ χαρακτήρισε τον ελληνικό πολιτισμό έναν από τους μεγαλύτερους που έχει γνωρίσει ποτέ ο κόσμος, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ είναι υπερήφανες που στέκονται στο πλευρό της Ελλάδας για την προστασία του
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Ρένα Δούρου στη Βουλή: Σφοδρά πυρά για Ρούμπιο, Κάθετο Διάδρομο και «ΙΧ εξωτερική πολιτική»
Για υποχωρητικότητα απέναντι στην Ουάσινγκτον και αδιαφάνεια στις ενεργειακές συμφωνίες κατηγόρησε την κυβέρνηση η Ρένα Δούρου, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τις κυρώσεις συμφωνιών του ΥΠΕΘΑ
Η Ρένα Δούρου 10