Πολιτική

Γυμνοί μετανάστες στον Έβρο: Η Αθήνα διεθνοποιεί την τουρκική βαρβαρότητα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε εγρήγορση βρίσκεται η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές για το ενδεχόμενο νέας απόπειρας της Τουρκίας, με απάνθρωπο τρόπο, να περάσει μετανάστες σε ελληνικό έδαφος. Είναι σαφές ότι ο Ερντογάν ανεβάζει κλίμακα στην εργαλειοποίηση κατατρεγμένων ανθρώπων, μη διστάζοντας να εξευτελίσει ανθρώπινες ψυχές…

Κάνοντας το άσπρο μαύρο, ο πρόεδρος της Τουρκίας επιχειρεί να χτίσει ένα αφήγημα ότι η Ελλάδα ευθύνεται για τις εικόνες ντροπής με τους 39 γυμνούς μετανάστες στον Έβρο. 

Για κακή της τύχη ωστόσο ήταν η Frontex αυτή η οποία, μαζί με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, εντόπισε τους 92 παράνομους Αφγανούς και Σύριους μετανάστες και μάλιστα σύμφωνα με την Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex) Πωλίνα Μπάκουλα, οι αξιωματικοί τους τους εντόπισαν όχι μόνο σχεδόν γυμνούς αλλά κάποιοι από αυτούς έφεραν και ορατά τραύματα.
Σύμφωνα δε, με τις μαρτυρίες των ιδίων των μεταναστών, οδηγήθηκαν στα σύνορα με οχήματα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε πλαστικές λέμβους, για να περάσουν στην ελληνική πλευρά. 

Διεθνοποίηση της βαρβαρότητας με… ντοκουμέντα

Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκε και διεθνοποιεί την νέα αυτή βαρβαρότητα της Τουρκίας κατά παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μεταβαίνει στη Βιέννη όπου και θα ενημερώσει τον Ομοσπονδιακό υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας, Gerhard Karner.

Με ντοκουμέντα, βίντεο και φωτογραφίες, εξέθεσε ήδη την Άγκυρα και στον Ο.Η.Ε. και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ την Δευτέρα θα ενημερώσει και τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, Τσάμπα Κόροσι, στη Νέα Υόρκη.

Άναυδη η Επίτροπος Γιόχανσον

Με επιστολή ενημέρωσε τους ομολόγους του και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ σε κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον της έδειξε τις εικόνες της ντροπής, αφήνοντας την άναυδη.

«Είναι μεγάλο θράσος οι Τούρκοι αξιωματούχοι να κατηγορούν την Ελλάδα για τη βάρβαρη, μεσαιωνική συμπεριφορά της τουρκικής πλευράς σε 92 μετανάστες στον Έβρο. Τα γεγονότα έχουν καταγράψει οι αξιωματικοί του Frontex και είναι αδιαμφισβήτητα. Η Τουρκία οφείλει στοιχειωδώς να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και να πάψει να προκαλεί και μάλιστα με τέτοιο απάνθρωπο τρόπο» δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος σε ανάρτηση του στο Twitter, απαντώντας στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος ούτε λίγο – ούτε πολύ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «γυμνώνει μετανάστες και τους επαναπροωθεί στην Τουρκία».

Μάλιστα έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει συνένοχο την Frontex και να υποστηρίξει ότι αλλάχθηκαν οι συντεταγμένες για να παρουσιαστεί ως ενέργεια της Τουρκίας.

Μήνυμα στον Ερντογάν

«Η απάνθρωπη αυτή συμπεριφορά αποτελεί ντροπή για τον πολιτισμό και οφείλει η ηγεσία της Τουρκίας, αντί να κατηγορεί άλλους για τα όσα αδιανόητα συμβαίνουν μέσα στην επικράτειά της, να διερευνήσει το περιστατικό, να τιμωρήσει τους άμεσα εμπλεκόμενους και να τηρήσει τις υποχρεώσεις της, που προκύπτουν από την Κοινή Δήλωσή της με την Ε.Ε..» διεμήνυσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή ο Πρωθυπουργός, στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. αναμένεται να ενημερώσει τους ευρωπαίους ομολόγους του για όλη τη βεντάλια των προκλήσεων της Άγκυρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τσίπρας από την Κρήτη: «Αντίπαλός μου είναι ο Μητσοτάκης» – Άνοιγμα συνεργασίας προς τις προοδευτικές δυνάμεις
Στην ανάγκη προγραμματικής συνεννόησης με ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ επέμεινε ο πρόεδρος της ΕΛ.ΑΣ. - Στο επίκεντρο της περιοδείας, οι πλημμυρικές ζημιές, ο ΒΟΑΚ και οι υποδομές του νησιού
Τσίπρας, ΕΛΑΣ, Κρήτη
Νέο κόμμα στα σκαριά από Αυγερινό και πρώην στελέχη της Καρυστιανού – Ζητούν την απομάκρυνση Γκιλφόιλ
Κοινή παρέμβαση 37 προσώπων που είχαν συνδεθεί με την «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» - Ζητούν διπλωματική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση, ακόμη και κήρυξη της Αμερικανίδας πρέσβειρας ως persona non grata
Θανάσης Αυγερινός και Κατερίνα Μουτσάτσου
Νίκος Ανδρουλάκης: Έρχεται πρόταση νόμου για τη ρύθμιση ιδιωτικού χρέους και τη στήριξη των μικρομεσαίων
Σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να μιλά για ισχυρή ανάπτυξη, όταν ένα τόσο μεγάλο κομμάτι της παραγωγικής οικονομίας δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
Τζέι Ντι Βανς: Στην Αθήνα τον Φεβρουάριο ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ για το πρώτο Breitbart Europe Summit
Ο στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να είναι ο κεντρικός προσκεκλημένος της συνόδου - Στην ελληνική πρωτεύουσα Αμερικανοί γερουσιαστές, σύμβουλοι του Λευκού Οίκου και επιχειρηματικά στελέχη
Τζέι Ντι Βανς, ΗΠΑ