Πολιτική

Παναρίτη διαψεύδει Βαρουφάκη; Πριν το 2015 αφορούσαν τα όσα είπα, λέει η σύμβουλος του ΥΠΟΙΚ για την παύση πληρωμών μισθών που απαίτησαν οι δανειστές!

- Πλήρης ασυνεννοησία στο υπουργείο Οικονομικών για τις δηλώσεις Παναρίτη!
- Ενώ η πλευρά Βαρουφάκη επιβεβαίωσε τα λεγόμενα Παναρίτη, η ίδια εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι όσα είπε αφορούσαν την περίοδο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές πριν το 2015!
- Χθες δήλωσε δημόσια ότι ζητήθηκε από τους δανειστές να μην πληρωθούν μισθοί  και συντάξεις για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα ρευστότητας!
- «Είναι ντροπή ακόμα και να το λέτε αυτό», φέρεται να τους απάντησε ο Γιάνης Βαρουφάκης
- Task Force θα δημιουργήσει η Αθήνα με επικεφαλής υπουργό για την διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Καμία συνενόηση μεταξύ μιας εκ των κορυφαίων συμβούλων του υπουργού Οικονομικών και μέλους της ομάδας διαπραγμάτευσης και του γραφείου του Γιάνη Βαρουφάκη καταδεικνύουν τα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ώρες μετά τις δηλώσεις φωτιά που έκανε χθες η κα Έλενα Παναρίτη.

Η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Διπλωματίας και Διεθνών Σχέσεων του Deree αποκάλυψε ότι η συμπεριφορά των δανειστών είναι άκρως απαξιωτική.
«Αυτό οφείλεται στο ότι από τότε που ξεκίνησε αυτή η ιστορία, το 2010, μας είχαν πιάσει λίγο αδιάβαστους και ποτέ δεν άλλαξε η συμπεριφορά τους έκτοτε»
, είπε χαρακτηριστικά.
Αυτό όμως που άναψε φωτιές ήταν ότι αποκάλυψε πως εκπρόσωποι των δανειστών είπαν: «Μην πληρώσετε και κανένα μισθό για 1-2 μήνες, μείνετε χωρίς μισθούς για 1-2 μήνες».

Φυσικά, οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση. Μάλιστα, απόκτησαν μεγαλύτερο ειδικό βάρος όταν επιβεβαιώθηκαν και από την πλευρά Βαρουφάκη.
Πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν μάλιστα ότι οι δανειστές μας είπαν: «αν έχετε ταμειακή στενότητα τότε να μην πληρώσετε και δύο μισθούς» με μια μικρή διαφορά. Δεν το είπαν μέσα στην συνεδρίαση αλλά στο περιθώριο των επαφών στις Βρυξέλλες.
Τα είπαν κιόλας, παρουσία του κ. Βαρουφάκη ο οποίος απάντησε: «Είναι ντροπή ακόμη και να το λέτε αυτό. Να μη ξανακούσω τέτοιες απόψεις».

Το μεσημέρι, έφτασε στα δημοσιογραφικά γραφεία μια ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών η οποία έδειξε σε όλο της το μεγαλείο την ασυνενοησία που υπάρχει σε τόσο σοβαρά ζητήματα.

Η ανακοίνωση είναι της κας Παναρίτη και με απλά λόγια διαψεύδει τον Γιάνη Βαρουφάκη!

Λέει:

Σχετικά με δημοσιεύματα για τη στάση των δανειστών όσον αφορά στην καταβολή μισθών και συντάξεων, η σύμβουλος του Υπουργού Οικονομικών, Έλενα Παναρίτη, διευκρινίζει:
«Οι συγκεκριμένες αναφορές, στο πλαίσιο δημόσιας εκδήλωσης, σχετίζονταν με τη στάση των δανειστών σε περιόδους πριν από το 2015. Ως εκ τούτου, τα σχετικά δημοσιεύματα που αναφέρονται στην παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Εύλογα πάντως μπορεί επίσης να αναρωτηθεί κανείς: Η κα Παναρίτη υπήρξε σύμβουλος μόνο του κ. Παπανδρέου. Πως λοιπόν γνωρίζει τι συνέβαινε στις περιόδους πριν από το 2015;

Τι αποφάσισαν στις Βρυξέλλες Γιούνκερ – Τσίπρας

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφερόμενος στη σημερινή δίωρη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, είπε ότι κεντρικό θέμα των συζητήσεων ήταν η επιτάχυνση των εκροών των κοινοτικών κονδυλίων, που η Ελλάδα έχει λαμβάνειν από τις Βρυξέλλες.
Προς τον σκοπό αυτόν η Ελλάδα δεσμεύθηκε ότι θα δημιουργήσει μια ομάδα δράσης (Task Force), επικεφαλής της οποίας θα είναι υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης, ο οποίος θα συνομιλεί για το θέμα, απευθείας με τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.
Ο εκπρόσωπος ανέφερε επίσης πως σε ότι,τι αφορά τις εργασίες τού λεγόμενου Brussels Group, θα συνεχιστούν, ενώ παράλληλα επισήμανε πως σε ό,τι αφορά τις επαφές των κοινοτικών υπηρεσιών με τις ελληνικές Αρχές, ρόλο θα διαδραματίσουν και τα στελέχη της υπάρχουσας Task Force που είναι εγκατεστημένα στην Αθήνα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Σιακαντάρης: Η βελόνα του ΠΑΣΟΚ έχει κολλήσει και όχι λόγω του Ανδρουλάκη – Δέχομαι προσωπικές επιθέσεις γι’ αυτά που λέω από το 2010
«Δέχομαι το 2026 προσωπικές επιθέσεις για απόψεις που έχω εκφράσει από τις αρχές της δεκαετίας του 2010» γράφει στην ανάρτησή του
Γιώργος Σιακαντάρης 8
Μαρία Καρυστιανού: Αν νομοθετηθεί ο όρος γυναικοκτονία θα είναι σαν να λέω ότι η γυναίκα ανήκει στις ευάλωτες ομάδες
«Ο όρος γυναικοκτονία τονίζει τη διάκριση μεταξύ των γυναικών και των ανδρών. Τοποθετεί τη γυναίκα στις ευάλωτες ομάδες, Δεν πιστεύω ότι η γυναίκα είναι αδύναμο φύλο», υποστήριξε η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Μαρία Καρυστιανού
29
Μπαράζ περιοδειών κορυφαίων υπουργών και στελεχών της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα – «Εξόρμηση» για τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους
Τα «αναχώματα» στην Πελοπόννησο λόγω Σαμαρά, το τεστ του πρωθυπουργού για το ποιοι υπουργοί «ιδρώνουν τη φανέλα» και τα «γαλάζια» φροντιστήρια
Κυριάκος Μητσοτάκης 63
Ευρωπαϊκό μοντέλο και στις διατακτικές σίτισης, ζητά το ΠΑΣΟΚ
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι η μηνιαία παροχή σίτισης στην Ευρώπη αντιστοιχεί μεσοσταθμικά στο 20% του κατώτατου μισθού, ενώ στην Ελλάδα περιορίζεται στο 12%-13%, κατατάσσοντας τη χώρα στην τελευταία θέση
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Νέο επεισόδιο στην κόντρα Λατινοπούλου - Παϊτέρη: Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής θυμήθηκε την ερώτηση του στον Τσακνή «αν είναι γύφτος»
Η κόντρα που ξεκίνησε από τηλεοπτικό πάνελ μεταφέρεται στα social media, με την πρόεδρο της Φωνής Λογικής να ανασύρει παλαιότερη συνέντευξη του τραγουδιστή
Παϊτέρης και Λατινοπούλου 6