Πολιτική

Η Ζωή τραβάει το σκοινί με όλους! Προειδοποιεί κυβέρνηση, Στουρνάρα και λαό

Συνέχισε την αντιπαράθεση με τον Γιάννη Στουρνάρα η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι δεν θα δεχθεί την συμφωνία με την μορφή κατεπείγοντος νομοσχεδίου και τέλος τα έβαλε και με τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν κατά την άποψή της στο κάλεσμα των δανειστών και πήγαν χθες σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα...

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά:

Η κα Κωνσταντοπούλου αποφάσισε την Δευτέρα – ημέρα που θεωρείται ίσως η κρισιμότερη για την Ελλάδα – να καλέσει τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, με διαδικασίες εξπρές για να δώσει εξηγήσεις γιατί έβαλε την υπογραφή του ως υπουργός Οικονομικών στην υπόθεση του εξωδικαστικού συμβιβασμού του ελληνικού Δημοσίου με την Siemens.

Η κα Κωνσταντοπούλου προειδοποίησε μάλιστα σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους ότι ο κ. Στουρνάρας θα έχει συνέπειες αν αρνηθεί να παραστεί στην επιτροπή. Ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι μόνο Εξεταστική επιτροπή μπορεί να κάνει βίαη προσαγωγή μάρτυρα και δεν προβλέπεται κάτι αντίστοιχο για τις υπόλοιπες επιτροπές.

Η κα Κωνσταντοπούλου ρωτήθηκε και για την χθεσινή συγκέντρωση και έκανε λόγο για: θεσμική παρέμβαση που δημιουργεί πολιτειακό ζήτημα όταν οι δανειστές καλούν σε συγκέντρωση.
«Αν δείτε ποιοί καλούσαν θα βγάλετε τα συμπεράσματά σας», είπε και αναφέρθηκε στο tweet που είχε ανεβασει ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, Πανος Καρβούνης.

«Η Βουλή πάντως υποδέχθηκε τους συγκεντρωμένους», είπε με νόημα και άφησε αιχμές κατά βουλευτών της ΝΔ που παρέστησαν χθες και είπε ότι εκείνοι ήταν οι οποίοι τους κάλεσαν να ανέβουν στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

Μήνυμα στην κυβέρνηση

Η κα Κωνσταντοπουλου όταν ρωτηθηκε απο δημοσιογράφους έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση οτι δεν θα δεχθεί, αν και εφοσον υπαρξει συμφωνία, να εισαχθεί για ψήφιση στην Βουλή ως κατεπείγον νομοσχέδιο ακόμη και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. «Αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτός», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφερόμενη στο θέμα του πορίσματος για την Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος, το οποίο συμπερασματικά αναφέρει ότι όλο το μνημονιακό χρέος θεωρείται άκυρο, είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιηθούν οι νομικοί τρόποι μέσα από τους οποίους θα επιχειρηθεί η ακύρωση του χρέους. Είπε ακόμα ότι την Δευτέρα θα θέσει το πόρισμα υπόψιν της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ενώ θα αποσταλεί και σε όλα τα φόρα και στους τρείς θεσμούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ένταση στο νοσοκομείο Λαμίας με τον Άδωνι Γεωργιάδη στα εγκαίνια νέου τμήματος
Ο υπουργός Υγείας κάλεσε τους συγκεντρωμένους να σεβαστούν την παρουσία του Μητροπολίτη Φθιώτιδας - «Αν στη θέση του ήταν ένας ιμάμης και ευλογούσε τη Χαμάς, θα τον σέβεστε – γιατί όχι και έναν Ορθόδοξο Μητροπολίτη;»
Σκηνικό έντασης στα εγκαίνια του νέου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας
12
Η απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στις κυβερνητικές πηγές – «Η απόλυτη πλειοψηφία δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 75»
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απαντά σημείο προς σημείο σε όσα ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στη ψηφοφορία για τον ΟΠΕΠΕΠΕ
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος