Πολιτική

Handelsblatt: Η Γερμανία θέλει ελάφρυνση του χρέους “πακέτο” με τις μεταρρυθμίσεις

Σε έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών για το επερχόμενο Eurogroup – το οποίο θα συζητήσει το θέμα του ελληνικού χρέους - αναφέρεται ότι η Γερμανία θα υποστηρίξει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ είναι πρόθυμη για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους υπό προϋποθέσεις, γράφει η Handelsblatt.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Μία αδύναμη ανάπτυξη δεν θα νομιμοποιεί αυτομάτως την Ελλάδα να μην αποπληρώσει το χρέος της», αναφέρει το έγγραφο. Η ρήτρα ανάπτυξης θα ενεργοποιείται μόνο σε συνδυασμό με τακτικές αξιολογήσεις της εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της Ελλάδας, σημειώνεται. Επίσης προτείνεται να υπάρχει και μία ρήτρα αυτόματης διακοπής της διαδικασίας ελάφρυνσης του χρέους, σε περίπτωση μη προώθησης των μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με την άποψη των δανειστών.

Επιπλέον, προτείνεται να μη συνδεθεί το σύνολο των ελαφρύνσεων με προϋποθέσεις, ενώ υπάρχει και η σκέψη να επιστραφούν στην Ελλάδα τα κέρδη της ΕΚΤ και άλλων κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα σταδιακά και με προϋπόθεση την παραμονή της Ελλάδας σε σωστή οικονομική πορεία. Επίσης υπάρχει η σκέψη να μπει ως προϋπόθεση να μην αναιρεθεί καμία από τις μεταρρυθμίσεις του προγράμματος του ESM.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χαμόγελα στο ΠΑΣΟΚ μετά την ομιλία Ανδρουλάκη στο Αιγάλεω και πρόσω ολοταχώς για τη «Νέα Αλλαγή»
Ο τρόπος με τον οποίο μπήκε στο στάδιο ο πρόεδρος του κόμματος, ο τρόπος με τον οποίο έγινε δεκτός από τον κόσμο, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο χαιρέτησε και ασπάστηκε φίλους και ‘αντιπάλους’ έδωσαν τον τόνο της ενότητας
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα βρίσκεται στο απόγειο της ισχύος της – Αν χρειαστεί θα πει και πάλι το μεγάλο «Όχι»
«Η Ελλάδα έχει μία οικονομία δυνατή, μία άμυνα που έχει θωρακιστεί και μία διπλωματία που είναι στο ισχυρότερο σημείο από ποτέ» υπογραμμίζει ο υπουργός Εξωτερικών
O υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης