Πολιτική

Handelsblatt: Σύντομα ο Μητσοτάκης ίσως πακετάρει τα πράγματά του για Μαξίμου

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να ανανεώσει την Ελλάδα, εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα μείωσης των φόρων και εκσυγχρονισμού του κράτους», αναφέρει μεταξύ άλλων η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt σε εκτενές αφιέρωμά της στον πρόεδρο της ΝΔ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Οι πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές προκάλεσαν μεγάλη ανακούφιση στους επιχειρηματικούς κύκλους», αναφέρει μεταξύ άλλων η γερμανική εφημερίδα, προσθέτοντας τα εξής: «Κι ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους με εκλογικά δώρα, όπως οι φορολογικές ελαφρύνσεις και οι αυξήσεις των συντάξεων, αλλά και την τελευταία στιγμή με προσοδοφόρες θέσεις εργασίας στο δημόσιο τομέα, οι επενδυτές βασίζονται στην αλλαγή εξουσίας».

[read4more]

Ο έμπειρος ανταποκριτής της Handelsblatt στην Αθήνα, Gerd Hoehler επισημαίνει ότι κ. Μητσοτάκης έχει πολλές πιθανότητες να μετακομίσει στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τις εθνικές εκλογές. «Αν οι δημοσκόποι έχουν δίκιο, σύντομα πρέπει να πακετάρει τα πράγματά του» αναφέρει το δημοσίευμα και περιγράφει έναν πίνακα ζωγραφικής, «μία αφηρημένη ελαιογραφία του Έλληνα καλλιτέχνη Γιάννη Αδαμάκου» που βρίσκεται στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη στην Πειραιώς.

«Θέλω να σχηματίσω μια ισχυρή, σταθερή κυβέρνηση, η οποία θα εφαρμόσει μια διαφορετική οικονομική πολιτική», επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης, στην πρώτη του συνέντευξή του σε διεθνές μέσο μετά τη νίκη στις Ευρωεκλογές.

«Με χαμηλούς φόρους, ταχύτερες μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμό του κράτους, θα προσελκύσουμε επενδύσεις και θα επιτύχουμε πολύ υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από την σημερινή κυβέρνηση», καταλήγει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν απειλούμε κανέναν αλλά δεν δεχόμαστε απειλές» - Τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε για το Καστελόριζο
Μόνιμο ετήσιο κίνητρο 5.000 ευρώ για τους δημόσιους υπαλλήλους και τους ένστολους που υπηρετούν στο Καστελόριζο αλλά και κίνητρο εγκατάστασης και παραμονής 5.000 ευρώ ανά νοικοκυριό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
54
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το κεντρικό λογισμικό της «Ασπίδας του Αχιλλέα» θα είναι ελληνικό – Μεμψίμοιρες οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για τις εξαγγελίες της ΔΕΘ
«Θα παρουσιάσουμε σήμερα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να γίνει το νησί πιο ανθεκτικό, πιο λειτουργικό και πιο ζωντανό όλο τον χρόνο» προανήγγειλε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο 23
Κυβερνητικές πηγές κατά Κουτεντάκη της ΕΛΑΣ: Μπορεί να έχει έρθει το επόμενο Νόμπελ Οικονομίας και να μην το έχουμε καταλάβει
«Ας μας εξηγήσει ο κ. Κουτεντάκης πώς γίνεται ένα πρόγραμμα που κοστολογείται ετησίως 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως ο ίδιος τέσσερις φορές ρητώς ανέφερε»
Ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης 5