Πολιτική

Η αινιγματική δήλωση Σταθάκη για το εάν είναι ο υπουργός με το ξεχασμένο 1 εκατ. ευρώ – Τι απαντά στις φήμες για παραίτηση

- Η έντονη φημολογία για τον Γιώργο Σταθάκη ξεκίνησε με την αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Μαξίμου
- Ο υπουργός απάντησε αρνητικά για το εάν μίλησε με τον Αλέξη Τσίπρα για μία πιθανή παραίτησή του
- Το περιβάλλον του υπουργού μιλάει για προγραμματισμένη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου
- Το Mega αναφέρει πως σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σταθάκης είχε ξεχάσει μία χρονιά να δηλώσει το ποσό και όχι 3 χρόνια.

Μία αινιγματική δήλωση έκανε ο υπουργός Οικονομίας μιλώντας με δημοσιογράφους στη Βουλή σχετικά με την υπόθεση του υπουργού που έχει ξεχάσει να δηλώσει ένα εκατομμύριο ευρώ στη δήλωση του πόθεν έσχες.

Όλα ξεκίνησαν όταν έγινε γνωστό πως ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης έφυγε εσπευσμένα από τη συνεδρίαση της Διυπουργικής και σχεδόν αναψοκοκκινισμένος κατευθύνθηκε προς το Μέγαρο Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Τότε άρχισαν να δημιουργούνται φημολογίες για τον λόγο της επίσκεψης του κ. Σταθάκη στο Μαξίμου αν και το περιβάλλον κάνει λόγο για προγραμματισμένη συνάντηση.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Γιώργος Σταθάκης έσπευσε στη Βουλή και τότε τον πλησίασαν οι δημοσιογράφοι. Για το ραντεβού του με τον πρωθυπουργό, ο κ. Σταθάκης δήλωσε πως είχαν μία συνάντηση εν όψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Για το εάν σκοπεύει να υποβάλλει την παραίτησή του και αυτός είναι ο λόγος της επίσκεψης στο Μαξίμου, ο Γιώργος Σταθάκης απάντησε αρνητικά. Για το εάν είναι αυτός τελικά ο υπουργός με το ξεχασμένο 1 εκατομμύριο ευρώ, ο κ. Σταθάκης ούτε το επιβεβαίωσε ούτε το διέψευσε και δήλωσε: “Ο,τι ορίζει ο νόμος.Καμια κουβέντα μέχρι να διερευνηθεί η υπόθεση”, είπε με νόημα ο κ.Σταθάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Mega, ο κ. Σταθάκης για μία μόνο χρονιά και όχι για τρεις είχε ξεχάσει να δηλώσει το 1 εκατομμύριο ευρώ στο πόθεν έσχες. Συγκεκριμένα, φέρεται να είχε δηλώσει το 1 εκατομμύριο ευρώ το 2013 και το 2014, αλλά όχι το 2012.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό το ποσό, το είχε δώσει ο κ. Σταθάκης σε συγγενικό του πρόσωπο για να κάνει μία επένδυση των δύο εκατομμυρίων ευρώ. Αυτή η επένδυση τελικά δεν έγινε και όταν το συγγενικό του πρόσωπο επέστρεψε στον κ. Σταθάκη το ποσό, τότε το δήλωσε.

Πάντως, η αλήθεια θα φανεί από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες που εξετάζει τη συγκεκριμένη υπόθεση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Δένδιας: Η Πρωτομαγιά υπενθυμίζει τους αγώνες που θεμελίωσαν τα εργασιακά δικαιώματα
«Η προστασία και ενίσχυση του βιοτικού επιπέδου, η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και η δίκαιη κατανομή των καρπών της ανάπτυξης, αποτελούν κυρίαρχες προτεραιότητες της ΝΔ»
Ο Νίκος Δένδιας
«Μπρα ντε φερ» ΠΑΣΟΚ – ΝΔ για τη μη πλήρωση των θέσεων στην ηγεσία των Ανεξάρτητων Αρχών
«Δε θυμάμαι ξανά να γίνεται συνεδρίαση και να καλύπτονται τα 3/5 και, αντί ο Πρόεδρος της Βουλής, να προχωρήσει στην πλήρωση της θέσης του Προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής, να το βάζει στα πόδια»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Υπουργείο Εξωτερικών για τον στολίσκο «Global Sumud Flotilla»: Καλούμε σε αυτοσυγκράτηση – Σε συνεννόηση με το Ισραήλ για την ασφαλή αποβίβαση στην Ελλάδα
«Με αφορμή την ισραηλινή επιχείρηση σε σκάφη του Global Sumud Flotilla σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Κρήτης, καλούμε σε αυτοσυγκράτηση και καθολικό...
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI 10