Πολιτική

Η Ανατολική Μεσόγειος στο επίκεντρο της συνάντησης των ΥΠΕΞ Ελλάδας και Αιγύπτου

Σε εξαιρετικό κλίμα έγινε η σημερινή συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι, στο Κάιρο, που διήρκησε μιάμιση ώρα.

Αμέσως μετά, ξεκίνησαν οι διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών, παρουσία των δύο υπουργών. Καλωσορίζοντας τον Έλληνα υπουργό, ο κ. Σούκρι τόνισε και πάλι τη χαρά του που υποδέχεται τον ομόλογό του κ. Δένδια και την ελληνική αντιπροσωπεία, τονίζοντας τις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και τις τριμερείς σχέσεις με την Κύπρο, και κάνοντας λόγο για περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων αυτών.

«Οι σχέσεις αυτές αποτελούν ισχυρή απόδειξη των δεσμών που βασίζονται στη φιλία και τη συνεργασία των δύο χωρών, οι οποίες μοιράζονται τις ίδιες αξίες ζώντας στην ίδια περιοχή και αποσκοπούν στο κοινό όφελος», τόνισε ο Αιγύπτιος υπουργός.

Αμέσως μετά τη συνάντηση των δύο υπουργών, ο Νίκος Δένδιας δήλωσε:

«Είχα σήμερα μία ακόμη ευκαιρία να συναντηθώ εδώ στο Κάιρο με τον καλό μου φίλο, τον Αιγύπτιο υπουργό των Εξωτερικών, τον Σάμεχ Σούκρι και μετά να έχουμε μία συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών.

Click4More: 

Συζητήσαμε για τα θέματα που αφορούν τις δύο χώρες, για τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου, για την κατάσταση στη Λιβύη και πώς μπορούμε να διευκολύνουμε την ενδιάμεση κυβέρνηση της Λιβύης να οδηγηθεί γρήγορα σε εκλογές. Και μπορέσαμε και είχαμε και μία ευρύτερη συζήτηση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Επίσης, διαβίβασα στο φίλο μου Σάμεχ Σούκρι την παράκληση του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη να διαβιβάσει στον Πρόεδρο Αλ Σίσι τους θερμούς χαιρετισμούς του».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Υπουργείο Εξωτερικών για τον στολίσκο «Global Sumud Flotilla»: Καλούμε σε αυτοσυγκράτηση – Σε συνεννόηση με το Ισραήλ για την ασφαλή αποβίβαση στην Ελλάδα
«Με αφορμή την ισραηλινή επιχείρηση σε σκάφη του Global Sumud Flotilla σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Κρήτης, καλούμε σε αυτοσυγκράτηση και καθολικό...
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
«Σφάζονται» Μαξίμου και ΠΑΣΟΚ για τις Ανεξάρτητες Αρχές: «Κατώτερος των περιστάσεων ο Ανδρουλάκης» – «Οι μάσκες έπεσαν, δεν σας παίρνει»
Κυβερνητικές πηγές κατηγορούν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «τοξική ρητορική» - «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια», απαντά η Χαριλάου Τρικούπη
Μέγαρο Μαξίμου
Ανδρουλάκης κατά κυβέρνησης για τις υποκλοπές: Κάνετε τις κότες – Παπασταύρου: Επενδύετε σε μια υπερχειλίζουσα τοξικότητα
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για «θεσμική παρακμή», άφησε αιχμές για τη διαδικασία στις Ανεξάρτητες Αρχές και υπερασπίστηκε την πρόταση για 4ημερη εργασία
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ 5