Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Η ανεξαρτητοποίηση Αμυρά φουντώνει τα σενάρια για προσχώρηση στη ΝΔ

Αμυράς

Η ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Αμυρά από το Ποτάμι εντείνει τη φημολογία πως ανταποκρίνεται στο φλερτ της ΝΔ. Ο βουλευτής λέγεται ότι έχει συζητήσει εδώ και καιρό το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί στις λίστες της ΝΔ για τις προσεχείς εκλογές (σ.σ.: ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής το 2014) και πολλοί είναι αυτοί που υποστήριζαν εδώ και καιρό ότι η συμφωνία των Πρεσπών θ’ αποτελέσει θρυαλλίδα εξελίξεων.

Η συνεργασία του κ. Αμυρά με τη ΝΔ εξακολουθεί να είναι το πιο πιθανό σενάριο και η ανεξαρτητοποίησή του δείχνει προς αυτή την κατεύθυνση.

Υπάρχει, όμως, ένα λεπτό ζήτημα που έχει να κάνει με την κριτική που ασκεί αυτή τη στιγμή η ΝΔ στους βουλευτές που στήριξαν την κυβέρνηση και τις καταγγελίες γι’ ανταλλάγματα. Θα έμοιαζε έτσι παράδοξο πολιτικά να εμφανίζεται η ΝΔ να πράττει αυτό ακριβώς για το οποίο εγκαλεί τον βασικό πολιτικό της αντίπαλο.

Από την άλλη πλευρά, η ανεξαρτητοποίηση Αμυρά, σε αντίθεση με την περίπτωση του Σπύρου Δανέλλη, ο οποίος διαγράφηκε από το Ποτάμι και δεν ανεξαρτητοποιήθηκε πριν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, είναι ένα επιχείρημα υπέρ του ιδίου και τις ΝΔ.

Σε κάθε περίπτωση, η πόρτα που κλείνει πίσω του στο Ποτάμι.

Ο κ. Αμυράς, παίρνοντας μάλιστα διαφορετική θέση από τον Σταύρο Θεοδωράκη σ’ ένα τόσο κομβικής σημασίας ζήτημα όπως η συμφωνία των Πρεσπών, απελευθερώνεται να επιλέξει ο ίδιος το πολιτικό του μέλλον.

Ακόμη κι αν αυτό είναι πράγματι στις λίστες της ΝΔ για τις προσεχείς εκλογές.

Του Αιμίλιου Περδικάρη

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις