Πολιτική

Η απάντηση της κυβέρνησης για το γεύμα Μητσοτάκη στην Ικαρία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι αντιδράσεις τόσο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, όσο και πολιτών μέσω των social media προς την Κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό, με αφορμή το γεύμα που παρέθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ.  Χριστόδουλος Στεφανάδης στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οικία του στην Ικαρία, με πολυπληθή παρουσία στον ίδιο χώρο, προβλημάτισαν έντονα το Μέγαρο Μαξίμου.

«Εικόνες σαν κι αυτές ακυρώνουν την ουσία της επίσκεψης και στην ουσία θα ήθελα να μείνω», δήλωσε η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Ο Πρωθυπουργός έχει λάβει την απόφαση να επισκέπτεται την ελληνική περιφέρεια για να εκπέμψει το μήνυμα ότι είναι κοντά στους πολίτες σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες και ότι δεν είναι μόνοι» πρόσθεσε η κ. Πελώνη, αποφεύγοντας να κάνει οποιοδήποτε άλλο σχόλιο στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Ενδεικτική  του κλίματος δυσαρέσκειας που υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου για τις άσχημες εντυπώσεις που εξέπεμψε αυτή η εικόνα στους πολίτες, είναι και ο επίλογος της ανακοίνωσης που εξέδωσε χθες βράδυ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ. «Σε κάθε περίπτωση στις μελλοντικές περιοδείες του Πρωθυπουργού θα καταβληθεί κάθε δυνατή φροντίδα έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί καμία εσφαλμένη εικόνα» δήλωσε ο Χρήστος Ταραντίλης.

Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό για την Ικαρία κατέθεσε ο Α. Τσίπρας

Ο ΣΥΡΙΖΑ, και προσωπικά ο Πρόεδρος του κόμματος, επανήλθε σήμερα στο θέμα. Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον ότι παραβίασε τα μέτρα  περιορισμού για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

«Ενώ η χώρα βρίσκεται  στο τρίτο κύμα της πανδημίας, η ελληνική οικονομία καταρρέει και η κυβέρνηση ανακοίνωσε, πριν λίγες ημέρες, αυστηρότερα μέτρα περιορισμών για την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6μμ έως τις 9πμ και την εστίαση κλειστή εδώ και 4 ολόκληρους μήνες, στο πρόσφατο ταξίδι του στην Ικαρία ο κος Μητσοτάκης παραβρέθηκε στο γεύμα που οργάνωσε στο σπίτι του ο βουλευτής της ΝΔ κος Στεφανάδης, με συμμετοχή δεκάδων στελεχών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης, σε μια κίνηση απίστευτης αλαζονείας, η οποία σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα προκαλούσε μείζονα κυβερνητική κρίση» αναφέρει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα ρωτά τον Πρωθυπουργό:

1. «Θεωρεί ότι η συμπεριφορά του συνάδει με τα μέτρα περιορισμών που έχει ανακοινώσει ο ίδιος και η κυβέρνηση του;

2. Τι έχει να πει στους επαγγελματίες της εστίασης οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση χωρίς καμία στήριξη από την κυβέρνηση; Θεωρεί ότι μπορούν να ανοίξουν τα καταστήματα τους με τα ίδια «μέτρα» που τήρησε ο ίδιος και οι συνδαιτημόνες του στο γεύμα της Ικαρίας;

3. Τι έχει να πει στους πολίτες οι οποίοι, ορθώς τηρούν τα μέτρα περιορισμών και για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και υπό την απειλή προστίμων;»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μετωπική Καρυστιανού κατά ΔΣΑ για την αναβολή της εκδήλωσης: «Φίμωση του διαλόγου με παλαιοκομματικά κριτήρια»
Η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» αφήνει αιχμές για παρεμβάσεις από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και επισημαίνει ότι η εκδήλωση για τη Δικαιοσύνη αναβάλλεται, αλλά δεν ακυρώνεται
Μαρία Καρυστιανού
Δραγασάκης για Τσίπρα: «Δεν βλέπω κυβερνητική αλλαγή χωρίς αυτόν»
Ο ανεξάρτητος βουλευτής βλέπει καταλυτικό ρόλο του πρώην πρωθυπουργού στις πολιτικές εξελίξεις, αλλά κρατά αποστάσεις από το εγχείρημα της ΕΛΑΣ μέχρι να φανεί αν μπορεί να εκφράσει μια νέα Αριστερά
Γιάννης Δραγασάκης 8
Εργοστάσιο drones στη Μαλακάσα εγκαινίασε ο Νίκος Δένδιας – Οι δυνατότητες παραγωγής
H νέα μονάδα εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της «Ατζέντας 2030», που στοχεύει στην ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας σε θάλασσα, ξηρά, αέρα, αλλά και στον κυβερνοχώρο και το διάστημα
Drones στην Μαλακάσα
«Σφάζονται» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα δωρεάν ΜΜΜ στους νέους: «Φέρτε τον λογαριασμό» – «Ψάξτε τα λεφτόδεντρα στις πολεοδομίες»
Η πρόταση Ανδρουλάκη για δωρεάν μετακινήσεις έως τα 24 έτη άναψε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη να μιλά για «κρυφό κόστος» και τη Χαριλάου Τρικούπη να απαντά ότι το μέτρο κοστίζει μόλις 35 εκατ. ευρώ
Γραφεία ΠΑΣΟΚ
Αντώνης Σαμαράς για νόμο Κατσέλη: Η κυβέρνηση να διασφαλίσει την άμεση εφαρμογή της απόφασης του Αρείου Πάγου
Ο πρώην πρωθυπουργός κάνει λόγο για «ιστορική δικαίωση» υπερχρεωμένων νοικοκυριών και ζητεί από funds, servicers και τράπεζες επαναϋπολογισμό οφειλών και επιστροφή ποσών
Αντώνης Σαμαράς 10