Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Η απάντηση της κυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ και το μήνυμα στους πολίτες που μετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Η απάντηση της κυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ και το μήνυμα στους πολίτες που μετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Να ακυρώσει την προσπάθεια του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να «καπελώσει» τις απεργειακές κινητοποιήσεις και να εμφανιστεί ως ο εκφραστής των εργαζομένων, έσπευσε η κυβέρνηση με το πέρας των απεργιακών συγκεντρώσεων.

Στον αντίποδα έφερε σε πρώτο πλάνο τη διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και τη σύγκρισή της με την τριετία διακυβέρνησης της ΝΔ στην εργασία, την ενίσχυση του κατώτατου μισθού και τις μειώσεις των φόρων.

«Ο Τσίπρας θυμήθηκε τις πλατείες»

«Ο κ. Τσίπρας θυμήθηκε χθες τις πάνω και τις κάτω πλατείες και – με δήλωσή του σε απεργιακή συγκέντρωση- επιδόθηκε σε νέα ψέματα και υποσχέσεις του αέρα» δήλωναν κυβερνητικές πηγές, κατηγορώντας τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι προσφέρει εύκολα λόγια αλλά όχι πολιτικές προτάσεις.

«Ο κ. Τσίπρας τα μόνα που “προσέφερε” στους πολίτες ήταν ψέματα, φόροι και περικοπές, λόγω των ασυνάρτητων επιλογών του. Βρίσκεται σε πλήρη τρικυμία και προσπαθεί να βυθίσει την χώρα στην αστάθεια και την ανέχεια για άλλη μία φορά, αναζητώντας απεγνωσμένα πολιτικό διέξοδο από το πολιτικό του τέλμα. Οι Έλληνες έχουν δει τι πραγματικά κρύβεται πίσω από το προσωπείο του κ. Τσίπρα και δεν ξεχνούν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, απαντώντας στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιπαραβολή του έργου των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Με το βλέμμα στραμμένο και στους πολίτες που διαδήλωσαν χθες, το Μέγαρο Μαξίμου τόνιζε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης να στηρίξει τους πολίτες τόσο στην διάρκεια της πανδημίας, όσο και στην περιπέτεια της ενεργειακής κρίσης, με μέτρα που δεν θέτουν σε δημοσιονομικούς κινδύνους τη χώρα.

«Οι άνθρωποι της εργασίας και της δημιουργίας γνωρίζουν και αναγνωρίζουν ότι η Κυβέρνηση έχει καταφέρει, εν μέσω αλλεπάλληλων δομικών διεθνών κρίσεων, να προστατεύσει – στο μέτρο του εφικτού και καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες – την ελληνική κοινωνία από τις επιπτώσεις της ακρίβειας στα αγαθά και την ενέργεια: με διαρκείς ενισχύσεις, με μείωση φόρων, με αύξηση του βασικού μισθού, με βελτίωση της εργατικής νομοθεσίας, με μείωση της ανεργίας» σημείωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Στην Κατερίνη σήμερα ο Πρωθυπουργός

Την ίδια ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζει τις περιοδείες και την επαφή του με τους πολίτες.

Σήμερα επισκέπτεται πρότυπη αγελαδοτροφική μονάδα στον Κολινδρό και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Κατερίνη όπου θα εγκαινιάσει τη Στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης της Μέριμνας Παιδιού, ενώ το μεσημέρι θα βρεθεί στο Κέντρο της Κατερίνης και θα συζητήσει με επιχειρηματίες της πόλης στον πεζόδρομο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις