Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Η απευθείας επαφή Μητσοτάκη με τους πολίτες και οι δεσμεύσεις για τους φόρους

Η απευθείας επαφή Μητσοτάκη με τους πολίτες και οι δεσμεύσεις για τους φόρους

Η απευθείας επαφή με τον κόσμο φαίνεται πως ταιριάζει στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτό δείχνουν οι τελευταίες περιοδείες του, αλλά και η χθεσινή επίσκεψή του στα Σεπόλια, όπου συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες.

Οι «ξαφνικές» αυτές επισκέψεις είναι κάτι που συνηθίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας παράλληλα ν’ αναδείξει τα θέματα της καθημερινότητας. Ήδη, το έχει κάνει σε Κυψέλη και Ταύρο. Όμως, η αποδοχή που είχε κατά την τριήμερη περιοδεία του στη Μακεδονία είναι κοινό μυστικό ότι ικανοποίησε το επιτελείο του.

Η χθεσινή επίσκεψη ήταν ούτως ή άλλως η αφορμή για ν’ αναδείξει ο κ. Μητσοτάκης δύο βασικά ζητήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη κι έχουν περίοπτη θέση στην ατζέντα της ΝΔ: την ασφάλεια και τη φορολογία. Ειδικά για το δεύτερο, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τη δέσμευσή του για οριζόντια μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%.

Πάντως, το γεγονός ότι κατά τη συνάντησή του με ιδιοκτήτη ψητοπωλείου και με αφορμή την εξαγγελία του για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι αναμένει αντίστοιχα από τους επαγγελματίες του κλάδου να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, δίνοντας έτσι ένα μήνυμα πως οι παρεμβάσεις στις οποίες θα προχωρήσει η ΝΔ θα είναι ρεαλιστικές.

Ο κ. Μητσοτάκης στα τέλη της εβδομάδας θα πραγματοποιήσει νέα περιοδεία, αυτή τη φορά στην Αιτωλοακαρνανία.

Θέμα χρόνου, επίσης, θεωρείται η ανακοίνωση των ονομάτων που θα συμπληρώσουν το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Όπως έγραψε ήδη το newsit.gr, τις θέσεις των δύο ανδρών υποψηφίων που απομένουν – λόγω ποσόστωσης – θα καταλάβουν οι Γιώργος Αμυράς και Δημήτρης Καιρίδης, ενώ υποψήφια θα είναι επίσης η Βίκυ Φλέσσα. Εσχάτως κυκλοφορεί και το όνομα της – επίσης δημοσιογράφου – Έμης Λιβανίου, ενώ μία ακόμη υποψήφια θα προέρχεται από τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις