Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Ευρωεκλογές 2019 – ΝΔ: Τα επικρατέστερα ονόματα και τι γίνεται με τον Αυτιά

Ευρωεκλογές 2019 – ΝΔ: Τα επικρατέστερα ονόματα και τι γίνεται με τον Αυτιά

Θέμα χρόνου θεωρείται η ανακοίνωση των ονομάτων που θα συμπληρώσουν το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Η ανακοίνωση των επτά, πλέον, ονομάτων, μετά την οριστικοποίηση της υποψηφιότητας της Μαρίας Σπυράκη εκτιμάται ότι μπορεί να γίνει ακόμη κι έως τα τέλη της εβδομάδας, παρά τον αρχικό σχεδιασμό για την ανακοίνωσή τους λίγο πριν από το Πάσχα και στην τελική ευθεία πριν από τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Ένας από τους λόγους, εξάλλου, που φαίνεται να παίζει ρόλο γι’ αυτή την απόφαση είναι πως οι αντίστοιχες ανακοινώσεις για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δεν προκάλεσαν… ενθουσιασμό, αλλ’ αντίθετα η υπόθεση Λοΐζου αποτέλεσε πλήγμα για την εικόνα του και δημιούργησε πρόβλημα στην Κουμουνδούρου. Το γεγονός, επίσης, ότι οι ευρωεκλογές γίνονται με σταυρό κι απομένουν πλέον σχεδόν 50 ημέρες για τις κάλπες σημαίνει πως οι υποψήφιοι χρειάζονται έναν ικανό χρόνο για να «τρέξουν» την προεκλογική τους εκστρατεία σε όλη την Ελλάδα.
Όπως είναι γνωστό, στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ απομένουν δύο θέσεις για άνδρες υποψηφίους και επτά για γυναίκες, λόγω της αύξησης της ποσόστωσης υπέρ των γυναικών στο 40%. Έτσι, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο άνδρες θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Γιώργος Αμυράς, ανεξάρτητος βουλευτής σήμερα μετά την αποχώρησή του από το Ποτάμι και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ το 2014, και ο Δημήτρης Καιρίδης, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κι επιστημονικός σύμβουλος του ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής».
Η υποψηφιότητα του Γιώργου Αυτιά, αν και κέρδιζε έδαφος το τελευταίο διάστημα κι έδειχνε πως μπορεί ν’ ανατρέψει τα δεδομένα που είχαν δημιουργηθεί αρχικά με την άρνηση Μητσοτάκη να τον συμπεριλάβει στη «γαλάζια» ευρωλίστα, φαίνεται πως δεν θα ευοδωθεί τελικά. Λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων για άνδρες υποψηφίους δείχνει έτσι ν’ απομακρύνεται και το ενδεχόμενο υποψηφιότητας για τον δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαδημητρίου και τον οικονομολόγο Δημήτρη Τσαγκάρη.
Σε ό,τι αφορά τις πέντε θέσεις με… άρωμα γυναίκας, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μία από αυτές θα είναι η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα. Αντιθέτως, δεν θα είναι υποψήφια η Ελένη Βαρβιτσιώτη ούτε ασφαλώς η Σοφία Ζαχαράκη, η οποία ανέλαβε ήδη τα καθήκοντα της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ στη θέση της Μαρίας Σπυράκη.
Πάντως, στην οδό Πειραιώς εξετάζουν – σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsit.gr – το ενδεχόμενο μία από τις κενές θέσεις να καλυφθεί με πρόσωπο που προέρχεται από τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, σε συνέχεια των όσων είπε στην πρόσφατη επίσκεψή του στην περιοχή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις