Πολιτική

Η απουσία της Μπέτυς Μπαζιάνα – Γιατί δεν πήγε για μάθημα

Απουσία πήρε η Μπέτυ Μπαζιάνα από το μάθημα της Δευτέρας στο πανεπιστήμιο δυτικής Μακεδονίας, καθώς για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε καθήκοντα δεν ταξίδεψε στην Κοζάνη για να διδάξει τους φοιτητές της.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια ίωση που την ταλαιπωρεί, κράτησε τη σύντροφο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα. Η κα Μπαζιάνα ειδοποίησε εγκαίρως το πανεπιστήμιο πως δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί στο μάθημα ώστε κάποιος άλλος καθηγητής να την αναπληρώσει.

Την προηγούμενη φορά που είχε πάει για μάθημα στο πανεπιστήμιο η Περιστέρα Μπαζιάνα, είχε πολλές συζήτησεις με άλλους καθηγητές για την κατάσταση στην Παιδεία. Μάλιστα, ο πρύτανης της σχολής Αντ. Τουρλιδάκης είχε εκφράσει τους προβληματισμούς του για τις απόπειρες της κυβέρνησης να αναβιώσουν πάλι την υποτίμηση της έννοιας της αριστείας από τα σχολεία και κυρίως τις ανησυχίες του για το σχέδιο «Αθηνά», την κατάργηση ή τη συνένωση πανεπιστημιακών σχολών.

Έκανε μάλιστα και συγκεκριμένη πρόταση προς όλους τους καθηγητές, αλλά και προς την κυρία Μπαζιάνα, λέγοντας ότι μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί η εκπαίδευση με την ανάπτυξη και την παραγωγικότητα φέροντας ως παράδειγμα τις παραγωγικές μονάδες της ΔΕΗ στην Κοζάνη.

Η Μπέτυ Μπαζιάνα φαινόταν να συμμερίζεται τις απόψεις και τους προβληματισμούς των άλλων συναδέλφων της καθηγητών, πλην όμως έπαιρνε μέρος στη συζήτηση ως εκπαιδευτικός και όχι ως σύντροφος του πρωθυπουργού λέγοντας πολλές φορές ότι είναι μεγάλο και καίριο το θέμα της Παιδείας.

Πηγή: ΒΗΜΑτοδότης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Πόλεμος» ΕΛΑΣ – ΠΑΣΟΚ: Στη Δικαιοσύνη προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει η Παπαδοπούλου κατά του Κωνσταντόπουλου – «Ούτε βήμα πίσω»
Νέα ανάρτηση της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ μετά την καταγγελία για εξύβριση και εκφοβισμό - Αιχμές προς τη Χαριλάου Τρικούπη και τον Νίκο Ανδρουλάκη
Άννα Παπαδοπούλου, ΕΛΑΣ 12
Μπακογιάννης κατά Δούκα για τη Γκράβα: «Εμφανίζεται στις κάμερες στα εύκολα και εξαφανίζεται στα δύσκολα»
Σκληρή ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης για την ασφάλεια των μαθητών, τις καθυστερήσεις στους ελέγχους και την αναστολή λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος
Χάρης Δούκας και Κώστας Μπακογιάννης
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο στόχαστρο της WSJ: Πίεζε δωρητή να της καταθέσει 100.000 δολάρια στον λογαριασμό της – Η στήριξη Ρούμπιο και τα ερωτήματα
Η Χριστίνα Κοραή, μιλώντας στο Live News, σχολίασε το νέο δημοσίευμα – Η απουσία προσωπικής απάντησης της πρέσβειρας και η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ το ΠΑΣΟΚ μετά την καταγγελία Παπαδοπούλου: «Με αποκάλεσε σκουπίδι» – Ζητά τη διαγραφή Κωνσταντόπουλου
Το στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη παραδέχεται τους υψηλούς τόνους της αντιπαράθεσης και υποστηρίζει ότι ζήτησε συγγνώμη - «Αναγνωρίζω το λάθος μου», «Εργαλειοποιεί το περιστατικό»
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Άννα Παπαδοπούλου
Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη: «Κάνει τη στεγαστική κρίση μπίζνα για τους μεγαλοεργολάβους» – «Θα πληρώσετε την αλαζονεία σας στις εκλογές»
Σφοδρή επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση - Οι τροπολογίες για μείωση ΦΠΑ στα μικρά νησιά και ενίσχυση των αλιέων
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
9
Νέα επίθεση Σαμαρά μέσω Τσιούτσια: «Ιδεολογική μετάλλαξη» στη ΝΔ – «Ο κόσμος πιέζει για πολιτικές πρωτοβουλίες»
Αιχμές κατά Μητσοτάκη για την οικονομία, την Κάσο και την «παρακμή» της χώρας - «Αντί να αποπεμφθεί ο Γεραπετρίτης, διαγράφηκε ο Σαμαράς» - Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου κόμματος
Αντώνης Σαμαράς
16