Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Η δυσφορία των υπουργών στην ενημέρωση Τσιόδρα και η αντίδραση Μητσοτάκη (Βίντεο)

Η δυσφορία των υπουργών στην ενημέρωση Τσιόδρα και η αντίδραση Μητσοτάκη (Βίντεο)

Αποκαλύψεις για το πως αντέδρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί του όταν ο Σωτήρης Τσιόδρας και οι επιστήμονες ενημέρωσαν την κυβέρνηση για τον κορονοϊό. Ο Άδωνις Γεωργιάδης έφερε στο φως άγνωστες στιγμές από το υπουργικό συμβούλιο, πριν από έναν μήνα.

«Όταν ο κ. Τσιόδρας και η Επιτροπή μας έθεσαν το σενάριο και τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε, δεν σας κρύβω ότι βρεθήκαμε όλοι μας σε πολύ μεγάλη δυσφορία», αποκάλυψε ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας το βράδυ της Τρίτης (24.03.2020) στην εκπομπή 10 στην ΕΡΤ.

Click4more Μητσοτάκης για 25η Μαρτίου: Οπλαρχηγοί του καιρού μας οι γιατροί κι οι νοσηλευτές (Βίντεο)

Η δυσφορία είχε να κάνει, όπως είπε, με το γεγονός πως όλοι «αμέσως όλοι αντιληφθήκαμε ότι αυτά τα μέτρα θα είχαν πολύ μεγάλο οικονομικό αντίκτυπο».

Σε εκείνο το σημείο, όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, παρενέβη ο ίδιος ο πρωθυπουργός. «Τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο ίδιος είπε “μπροστά στο να χάσω ανθρώπους που μπορώ να σώσω, δεν με ενδιαφέρουν τα δισεκατομμύρια. Τα δισεκατομμύρια θα τα ξαναφτιάξουμε, τους ανθρώπους δεν τους ξαναφέρουμε πίσω”. Και πήρε ο πρωθυπουργός την απόφαση να ακολουθήσει τη γνώμη των ειδικών».

Δείτε το απόσπασμα από το 16:10 του βίντεο 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις