Πολιτική

Η Έλενα Ράπτη αναλαμβάνει καθήκοντα Εθνικού Συντονιστή για την πρόληψη και αντιμετώπιση σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η βουλευτής Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ, Έλενα Ράπτη, αναλαμβάνει καθήκοντα Εθνικού Συντονιστή για την πρόληψη και την αντιμετώπιση σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων, μετά από απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Έλενα Ράπτη στη θέση του Εθνικού Συντονιστή δημοσιεύτηκε και στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως και τα καθήκοντά της περιγράφονται αναλυτικά στο άρθρο 74 του Ν.4997/2022 (ΦΕΚ/Α/219/25.11.2022).

Ειδικότερα, τα καθήκοντα του Εθνικού Συντονιστή ανατίθενται σε πρόσωπο εγνωσμένου κύρους ή ιδιαίτερης εμπειρίας σε δράσεις αντιμετώπισης της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων.

Οι δηλώσεις της Έλενας Ράπτη:

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά, τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και την τιμή να μου αναθέσει καθήκοντα Εθνικής Συντονίστριας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων. Τον ευχαριστώ για την αμέριστη στήριξή του όλα τα χρόνια στον αγώνα για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης καθώς και για την πρωτοβουλία του να δρομολογήσει ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την προστασία τους.

Απέναντι στον κύριο Πρωθυπουργό, στην Εθνική Αντιπροσωπεία, και κυρίως απέναντι στα παιδιά δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να δουλεύω με την ίδια αφοσίωση όπως έκανα μέχρι σήμερα, αναλαμβάνοντας με ενθουσιασμό αυτή τη μεγάλη ευθύνη.

Τα παιδιά είναι το πολυτιμότερο κοινωνικό μας κεφάλαιο. Με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης κάνουμε ένα αποφασιστικό συλλογικό βήμα για να διασφαλίσουμε την προστασία τους».

Τι είναι ο Εθνικός Συντονιστής

Ο Εθνικός Συντονιστής παρακολουθεί την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την προστασία των παιδιών από σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση ή των σχετικών κυβερνητικών πολιτικών και εισηγείται την επικαιροποίησή τους, σε συνεργασία με την αρμόδια για την παρακολούθηση της υλοποίησης των κυβερνητικών πολιτικών, Γενική Γραμματεία Συντονισμού της Προεδρίας της Κυβέρνησης.

Επίσης, συνεργάζεται με αντίστοιχα ευρωπαϊκά και διεθνή όργανα και συντάσσει εξαμηνιαία έκθεση, όπου καταγράφεται η πορεία υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης και των σχετικών κυβερνητικών πολιτικών και διατυπώνονται προτάσεις βελτίωσης.

Για την άσκηση των καθηκόντων του ο Εθνικός Συντονιστής δεν λαμβάνει μισθό, αποζημίωση ή άλλη οικονομική απολαβή εκτός των οδοιπορικών του. Ο Εθνικός Συντονιστής υποστηρίζεται κατά άσκηση των καθηκόντων του από την Προεδρία της Κυβέρνησης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Ask Alexis»: Backstage από την πρώτη διαδικτυακή συνάντηση Τσίπρα με τα μέλη της ΕΛΑΣ – «Το δίκιο είναι ζόρικο πολύ»
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε στιγμιότυπα από τον ανοιχτό διάλογο, μίλησε για «νέο τρόπο λειτουργίας» και έθεσε στο επίκεντρο τη συμμετοχή και τη συνδιαμόρφωση
Αλέξης Τσίπρας
10
«Συλλογική ηγεσία» μέχρι τις εκλογές εισηγείται ο Νίκος Παππάς στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – «Πρώτιστη ανάγκη η συγκρότηση των ψηφοδελτίων»
Ο πρώην υπουργός κηρύσσει το τέλος της απόφασης συνεργασίας με την ΕΛΑΣ, στρέφει τα πυρά του στις «ατομικές μετακινήσεις» στελεχών και ζητεί την επιστροφή των βουλευτικών εδρών από όσους επιλέγουν διαφορετική πολιτική πορεία.
Νίκος Παππάς
Μόνη στην κάλπη η Ρένα Δούρου για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Η υποχώρηση Πολάκη και οι αιχμές για «σχέδιο» αποχωρήσεων
Η υποψηφιότητα της βουλευτού ανακοινώθηκε επισήμως μετά την απόσυρση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος επικαλέστηκε τους δυσμενείς συσχετισμούς και παρέπεμψε στην Κεντρική Επιτροπή
Δούρου και Πολάκης 41
ΠΑΣΟΚ: Τέταρτο σποτ για το Ταμείο Ανάκαμψης – «Χαμένη ευκαιρία για φθηνό ρεύμα και αποθήκευση ενέργειας»
Η Χαριλάου Τρικούπη κάνει λόγο για «ιστορική χαμένη ευκαιρία», υποστηρίζοντας ότι οι πόροι δεν αξιοποιήθηκαν προς όφελος των πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Γραφεία ΠΑΣΟΚ
Ο Παύλος Πολάκης δεν κατεβαίνει υποψήφιος στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – «Δεν έχουμε την πολυτέλεια για δύο υποψηφιότητες»
Ο βουλευτής Χανίων δεν θα διεκδικήσει την προεδρία, καθώς οι συσχετισμοί γέρνουν υπέρ της Ρένας Δούρου - Αύριο η ψηφοφορία για τους 13 εναπομείναντες βουλευτές
Παύλος Πολάκης 29
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Καριπίδης αποδέχεται την έδρα Κόκκαλη, αλλά κρατά κλειστά τα χαρτιά του – «Θα ορκιστώ και μετά θα δω»
Ο πρώτος επιλαχών στη Λάρισα δηλώνει ότι θα αναλάβει το βουλευτικό αξίωμα, χωρίς ωστόσο να δεσμεύεται για την πολιτική του πορεία - Στους 13 βουλευτές η Κοινοβουλευτική Ομάδα, εν μέσω νέου κύματος αποχωρήσεων
Ιωάννης Καριπίδης