Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Η Ελλάδα απαρνείται την συμφωνία της 21ης Ιουλίου; – Ομολογούν οτι ζήτησε μειώσεις μισθών η τρόικα

– Ζητούν μεγαλύτερο κούρεμα του χρέους και αυξημένη συμμετοχή ιδιωτών
– Για 2 χρόνια επεκτείνεται η δουλεία των επιχειρησιακών συμβάσεων
– ‘Οχι ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ στην μείωση των κατώτερων μισθών

Η συζήτηση άρχισε από νωρίς το πρωί με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δηλώνει στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ οτι: “Αν τεθεί θέμα αναθεώρησης – γιατί τέτοιο θέμα δεν έχει τεθεί επίσημα – προφανώς και θα το συζητήσουμε στην κατεύθυνση της βελτιωμένης 21ης Ιουλίου”.

Ακολούθησε η τοποθέτηση Βενιζέλου στον ΚΤΕ Οικονομικών ο οποίος είπε οτι “‘Οσον αφορά την απόφαση της 21ης Ιουλίου εμείς θέλουμε ή να μείνει ίδια ή να γίνει κάτι καλύτερο”.

Το θέμα συζητήθηκε και στην κυβερνητική επιτροπή και αμέσως μετά μεταφέρθηκε η θέση της κυβέρνησης. Αποτυπώνει το εξής: Σα να μην υπογράφηκε ποτέ η συμφωνία της 21ης Ιουλίου.

“Εμείς”, είπε ο κ. Βενιζέλος, “θέλουμε μια λύση θεσμική, νομικά ασφαλή, αποδεκτή από τις αγορές, την καλύτερη δυνατή για την Ελλάδα και με την χώρα μας μέσα στο ευρώ. Θέλουμε δηλαδή μια λύση 21 Ιουλίου plus!
Νομίζουμε ότι η πιο σωστή προσέγγιση στον διάλογο που έχει ανοίξει είναι να είναι λύση με κατανεμημένο το κόστος μεταξύ κρατών και ιδιωτών.”

Με άλλα λόγια αυτό που επιθυμεί ΣΗΜΕΡΑ η κυβέρνηση, είναι μεγαλύτερο κούρεμα και αυξημένη συμεμτοχή των ιδιωτών.

Ο κ.Βενιζέλος είπε επίσης οτι “δεν είναι δυνατόν να υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία μόνη της να προσπαθεί να βγάλει το φίδι από την τρύπα και να πιάνει με γυμνά χέρια τα κάρβουνα για όσα έχουν γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια και οι άλλοι να κοιτούν. Δεν χρειάζεται μόνο πολιτική νομιμοποίηση των μέτρων και των αποφάσεων αλλά εθνική νομιμοποίηση και συστράτευση από όλους.”

Eπεκτείνουν την δουλεία των επιχειρησιακών συμβάσεων

Ακόμα όμως πιο ανησυχητικά για τον τρόπο με τον οποίο επιβάλλει και ζητάει συνεχώς νέα μέτρα η τρόικα είναι όσα είπε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Κατ’ αρχήν αποκάλυψε οτι η τρόικα ζήτησε μείωση των κατώτερων μισθών αλλά όπως είπε εκείνος απάντησε θεσμικά ΟΧΙ και μας καθησύχασε λέγοντας οτι δεν πρόκειται να παίξει ρόλο στην αξιολόγηση της τρόικας για την 6η δόση…

Ανακοίνωσε επίσης οτι επεκτείνεται ο θεσμός των επιχειρησιακών συμβάσεων και σε επιχειρήσεις κάτω των 50 ατόμων. Αυτό θα ισχύει όπως είπε αφού υπάρχει σωματείο που θα εκπροσωπεί τα 3/5 των εργαζομένων. Παράλληλα αναστέλλεται για 2 χρόνια ο θεσμός της κλαδικής σύμβασης. Αν υπάρχει επιχειρησιακή σύμβαση, ισχύει η επιχειρησιακή. Όλο αυτό περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ετοιμάζουν το έδαφος για αλλαγή της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου – Κόντρα Βενιζέλου – Κουσελά

Άγριο πετσόκομα 30% στις επικουρικές και 20% στο εφάπαξ

Μας παρέδωσαν ΗΔΗ στα χέρια του κουρέα

Παρέα με άλλους 117 στην Αθήνα ο αντικαγκελάριος Ρέσλερ

Ποιός είναι ο βιετναμέζος γερμανός που έρχεται με 45 επιχειρηματίες στην Αθήνα

”Κοντά τα χέρια Έλληνες – Αρκετά σας ανεχθήκαμε – Ζήστε με τα αναγκαία”


Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε