Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Ελλάδα ψάχνει επενδύσεις από το Bollywood

Η Ελλάδα ψάχνει επενδύσεις από το Bollywood

Επενδύσεις από το Bollywood, αλλά και τουρίστες πολυτελείας θα επιδιώξει να προσελκύσει στη χώρα μας ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, από την επίσκεψη του στη Βομβάη, προκειμένου να επισκεφθεί τη Διεθνή Έκθεση OTM (Outbound Travel Market), την κορυφαία ταξιδιωτική έκθεση της χώρας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ινδία, ο Υπουργός έχει προγραμματίσει συναντήσεις με μεγάλους tour operators, αλλά και με επιχειρηματίες που εκπροσωπούν εξειδικευμένες εταιρείες παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών και μουσικών βίντεο κλιπ., καθώς το Bollywood είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ταινιών στην Ινδία κι ένας από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως. Ο Υπουργός θα βρεθεί στο Bollywood, εκεί, όπου πραγματοποιούνται οι μεγάλες ινδικές κινηματογραφικές παραγωγές.

Ψηλά, στη λίστα της ατζέντας του, βρίσκονται εταιρείες που έχουν ήδη επιδιώξει να δραστηριοποιηθούν στη χώρα μας, «εκμεταλλευόμενες» την κυβερνητική πρόθεση για προσέλκυση επενδύσεων στη βιομηχανία θεάματος που παγκοσμίως αγγίζει τα 100 δισ. ευρώ. Εξάλλου, στη χώρα μας, πραγματοποιούνται ήδη κάποια γυρίσματα, τόσο για μουσικά video clip, όσο και για σκηνές δημοφιλών σήριαλ, που είτε προβάλλονται είτε πρόκειται να προβληθούν στην ινδική τηλεόραση.

Εξίσου, δυνατή είναι και η τουριστική βιομηχανία, καθώς, η Ινδία αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα παγκοσμίως σε πληθυσμό μετά την Κίνα, με 1,4 περίπου δισ. κατοίκους, ενώ αποτελεί από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες οικονομίες, παρόλο που η φτώχεια παραμένει έντονο κοινωνικό φαινόμενο. Για το 2020, η χώρα έχει βάλει στόχο να αυξηθούν οι εξερχόμενοι τουρίστες πολυτελείας στα 2 εκατομμύρια, ενώ στο νούμερο αυτό υπολογίζονται και οι τουρίστες MICE (έννοια που περιλαμβάνει ταξιδιώτες με επαγγελματικά κίνητρα (συνέδρια, εκδηλώσεις, meetings κ.λπ).

Όπως τονίζουν από το περιβάλλον του Υπουργού, η Ινδία παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, καθώς οι λαοί των δύο χωρών έχουν βαθιές πολιτιστικές ρίζες και κοινές ιστορικές αναφορές.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις