Πολιτική

Η ενημέρωση από την κυβερνητική εκπρόσωπο σήμερα 18/06

Τους πολιτικούς συντάκτες για το κυβερνητικό έργο, τα μέτρα που αίρονται αλλά και άλλα θέματα της επικαιρότητας ενημέρωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη

Με το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης και την έγκρισή του από την ΕΕ ξεκίνησε την ενημέρωση η κα Πελώνη λέγοντας μεταξύ άλλων ότι σε έναν ορίζοντα επταετίας θα δημιουργηθούν στην χώρα μας 200.000 θέσεις εργασίας. Μέσα στο 2021 θα εκταμιευθούν 8 δις ευρώ πρόσθεσε. 

Μίλησε για μόνιμη μείωση του ΦΠΑ στα 5 νησιά που φιλοξενούν πρόσφυγες για όσο διάστημα παραμένουν σε λειτουργία οι δομές αυτές. 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην καλύτερη επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει την χώρα και περιέγραψε τα νέα βήματα ελευθερίας στο λιανεμπόριο, στην λειτουργία των εμποροπανηγύρεων, στην λειτουργία των παιδότοπων, στην επαναλειτουργία των λούνα παρκ, στην λειτουργία των υπηρεσιών ευεξίας και από την 1η Ιουλίου στην λειτουργία των κλειστών κινηματογράφων με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού.  

Αποφασίστηκε είπε η διανομή των self test να συνεχιστεί για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού. 

«Το πρωί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέλαβε τη  σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής για πιθανή υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και τις διευκολύνσεις σε εμβολιασμένους. Η σύσταση θα αναρτηθεί στον ιστότοπο της Επιτροπής εντός της ημέρας», σημείωσε η κα Πελώνη.

Ερωτηθείσα μάλιστα για την σύσταση της Επιτροπής Βιοηθικής όσον αφορά στο ερώτημα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων είπε ότι η κυβέρνηση θα την μελετήσει και θα πάρει τις αποφάσεις της. 

Η κα Πελώνη συνεχάρη την ΕΛΑΣ για την εξιχνίαση της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά. «Θα ήθελα εκ μέρους της Κυβέρνησης να συγχαρώ την Ελληνική Αστυνομία για την εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας στα Γλυκά Νερά που συγκλόνισε όλους τους Έλληνες».

Η κα Πελώνη επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα αποκτήσει νέο κυβερνητικό αεροσκάφος πιο σύγχρονο με αντισταθμιστικά οφέλη και χωρίς καμία επιβάρυνση καθώς θα πωληθεί το ένα από τα τρία αεροσκάφη που έχει σήμερα. 

«Η αποτελεσματικότητα των self test έχει κριθεί εκ του αποτελέσματος και γι’ αυτό θα συνεχιστεί και δεν είναι αρμόδιος κανένας φαρμακευτικός σύλλογος να κρίνει την επάρκεια των self test για την οποία έχει αποφανθεί η επιστημονική κοινότητα», τόνισε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα. 

Δείτε όλη την ενημέρωση

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μακρόν σε Μητσοτάκη: Μοντέλο οικονομικής προόδου η Ελλάδα – «Πιο κοντά από ποτέ οι δύο χώρες»
Ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε τις επιχειρήσεις της χώρας του να επενδύσουν στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στην ευθυγράμμιση των γεωστρατηγικών συμφερόντων ανάμεσα σε Αθήνα και Παρίσι
Μητσοτάκης και Μακρόν 5
Τα μηνύματα Μητσοτάκη και Μακρόν και η «μπετόν αρμέ» αδιαπραγμάτευτη ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής
Ιδιαίτερη σημασία έδωσαν και οι δύο ηγέτες στο άρθρο 42 παράγραφος 7 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο προβλέπει αμοιβαία στρατιωτική συνδρομή μεταξύ κρατών-μελών σε περίπτωση επίθεσης
Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν
Γαλλικά ΜΜΕ: «Στην Αθήνα ο Μακρόν, επανεκκινεί τη στρατηγική εταιρική σχέση Γαλλίας – Ελλάδας»
Ο τηλεοπτικός σταθμός BFM επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στις δηλώσεις των δύο ηγετών αναφορικά με τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και τα όσα ανέφεραν για την ανάγκη επιστροφής της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή
μακρον
Μητσοτάκης – Μακρόν: Αυτές ειναι οι δύο συμφωνίες που υπέγραψαν για την στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας
Η συμφωνία προβλέπει ακόμα καλύτερο συντονισμό με τη Γαλλία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ισχυροποιώντας τη θέση της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές αποφάσεις
Η στιγμή που ο Μακρόν και ο Μητσοτάκης υπογράφουν τις συμφωνίες 15