Πολιτική

Η ενημέρωση από την κυβερνητική εκπρόσωπο σήμερα 18/06

Τους πολιτικούς συντάκτες για το κυβερνητικό έργο, τα μέτρα που αίρονται αλλά και άλλα θέματα της επικαιρότητας ενημέρωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη

Με το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης και την έγκρισή του από την ΕΕ ξεκίνησε την ενημέρωση η κα Πελώνη λέγοντας μεταξύ άλλων ότι σε έναν ορίζοντα επταετίας θα δημιουργηθούν στην χώρα μας 200.000 θέσεις εργασίας. Μέσα στο 2021 θα εκταμιευθούν 8 δις ευρώ πρόσθεσε. 

Μίλησε για μόνιμη μείωση του ΦΠΑ στα 5 νησιά που φιλοξενούν πρόσφυγες για όσο διάστημα παραμένουν σε λειτουργία οι δομές αυτές. 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην καλύτερη επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει την χώρα και περιέγραψε τα νέα βήματα ελευθερίας στο λιανεμπόριο, στην λειτουργία των εμποροπανηγύρεων, στην λειτουργία των παιδότοπων, στην επαναλειτουργία των λούνα παρκ, στην λειτουργία των υπηρεσιών ευεξίας και από την 1η Ιουλίου στην λειτουργία των κλειστών κινηματογράφων με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού.  

Αποφασίστηκε είπε η διανομή των self test να συνεχιστεί για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού. 

«Το πρωί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέλαβε τη  σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής για πιθανή υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και τις διευκολύνσεις σε εμβολιασμένους. Η σύσταση θα αναρτηθεί στον ιστότοπο της Επιτροπής εντός της ημέρας», σημείωσε η κα Πελώνη.

Ερωτηθείσα μάλιστα για την σύσταση της Επιτροπής Βιοηθικής όσον αφορά στο ερώτημα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων είπε ότι η κυβέρνηση θα την μελετήσει και θα πάρει τις αποφάσεις της. 

Η κα Πελώνη συνεχάρη την ΕΛΑΣ για την εξιχνίαση της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά. «Θα ήθελα εκ μέρους της Κυβέρνησης να συγχαρώ την Ελληνική Αστυνομία για την εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας στα Γλυκά Νερά που συγκλόνισε όλους τους Έλληνες».

Η κα Πελώνη επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα αποκτήσει νέο κυβερνητικό αεροσκάφος πιο σύγχρονο με αντισταθμιστικά οφέλη και χωρίς καμία επιβάρυνση καθώς θα πωληθεί το ένα από τα τρία αεροσκάφη που έχει σήμερα. 

«Η αποτελεσματικότητα των self test έχει κριθεί εκ του αποτελέσματος και γι’ αυτό θα συνεχιστεί και δεν είναι αρμόδιος κανένας φαρμακευτικός σύλλογος να κρίνει την επάρκεια των self test για την οποία έχει αποφανθεί η επιστημονική κοινότητα», τόνισε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα. 

Δείτε όλη την ενημέρωση

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Υπουργείο Εργασίας: Λαϊκίστικη η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για μειωμένο ωράριο εργασίας, οδηγεί σε λουκέτα
«Μια οριζόντια μείωση του χρόνου εργασίας απλώς αυξάνει το κόστος εργασίας, το οποίο εν συνεχεία μετακυλίεται στην πραγματική οικονομία και τελικά στον ίδιο τον εργαζόμενο»
iStock
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 13,6 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Τα ποσοστά Τσίπρα και Καρυστιανού
Η ακρίβεια και η οικονομία παραμένουν τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας - Δημοφιλέστερη πολιτική αρχηγός η Ζωή Κωνσταντοπούλου ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός
Κάλπη 80
Επιτελικό κράτος: Από το gov.gr στη μείωση των τροχαίων και από το panic button στο «Σπίτι μου» και τα προγράμματα 36 δισ ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης
Το κυβερνητικό μοντέλο με κεντρικό συντονισμό, στοχοθεσία και παρακολούθηση έργων – Παραδείγματα από την καθημερινότητα των πολιτών
Μέγαρο Μαξίμου
Θάνος Πλεύρης στη τριμερή με Βουλγαρία και Τουρκία για το μεταναστευτικό: Ενίσχυση της μάχης κατά των διακινητών
Στην Αθήνα οι υπουργοί των τριών χωρών – Θετική αποτίμηση της συνεργασίας, έμφαση στην ασφάλεια των συνόρων, στις επιστροφές και στις πιθανές επιπτώσεις από την κρίση στη Μέση Ανατολή
Τριμερής συνάντηση υπουργών Ελλάδας, Βουλγαρίας, Τουρκίας στην Αθήνα για το μεταναστευτικό