Πολιτική

Η ενημέρωση από την κυβερνητική εκπρόσωπο σήμερα 18/06

Τους πολιτικούς συντάκτες για το κυβερνητικό έργο, τα μέτρα που αίρονται αλλά και άλλα θέματα της επικαιρότητας ενημέρωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη

Με το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης και την έγκρισή του από την ΕΕ ξεκίνησε την ενημέρωση η κα Πελώνη λέγοντας μεταξύ άλλων ότι σε έναν ορίζοντα επταετίας θα δημιουργηθούν στην χώρα μας 200.000 θέσεις εργασίας. Μέσα στο 2021 θα εκταμιευθούν 8 δις ευρώ πρόσθεσε. 

Μίλησε για μόνιμη μείωση του ΦΠΑ στα 5 νησιά που φιλοξενούν πρόσφυγες για όσο διάστημα παραμένουν σε λειτουργία οι δομές αυτές. 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην καλύτερη επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει την χώρα και περιέγραψε τα νέα βήματα ελευθερίας στο λιανεμπόριο, στην λειτουργία των εμποροπανηγύρεων, στην λειτουργία των παιδότοπων, στην επαναλειτουργία των λούνα παρκ, στην λειτουργία των υπηρεσιών ευεξίας και από την 1η Ιουλίου στην λειτουργία των κλειστών κινηματογράφων με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού.  

Αποφασίστηκε είπε η διανομή των self test να συνεχιστεί για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού. 

«Το πρωί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέλαβε τη  σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής για πιθανή υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και τις διευκολύνσεις σε εμβολιασμένους. Η σύσταση θα αναρτηθεί στον ιστότοπο της Επιτροπής εντός της ημέρας», σημείωσε η κα Πελώνη.

Ερωτηθείσα μάλιστα για την σύσταση της Επιτροπής Βιοηθικής όσον αφορά στο ερώτημα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων είπε ότι η κυβέρνηση θα την μελετήσει και θα πάρει τις αποφάσεις της. 

Η κα Πελώνη συνεχάρη την ΕΛΑΣ για την εξιχνίαση της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά. «Θα ήθελα εκ μέρους της Κυβέρνησης να συγχαρώ την Ελληνική Αστυνομία για την εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας στα Γλυκά Νερά που συγκλόνισε όλους τους Έλληνες».

Η κα Πελώνη επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα αποκτήσει νέο κυβερνητικό αεροσκάφος πιο σύγχρονο με αντισταθμιστικά οφέλη και χωρίς καμία επιβάρυνση καθώς θα πωληθεί το ένα από τα τρία αεροσκάφη που έχει σήμερα. 

«Η αποτελεσματικότητα των self test έχει κριθεί εκ του αποτελέσματος και γι’ αυτό θα συνεχιστεί και δεν είναι αρμόδιος κανένας φαρμακευτικός σύλλογος να κρίνει την επάρκεια των self test για την οποία έχει αποφανθεί η επιστημονική κοινότητα», τόνισε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα. 

Δείτε όλη την ενημέρωση

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Την επόμενη βδομάδα η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτικής σχετικά με τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Ποιους θα περιλαμβάνει
Τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη με την μέχρι σήμερα ανάγνωση της δικογραφίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ λένε ότι δεν προκύπτει κάποιο στοιχείο που να εμπλέκει τον Κυριάκο Μητσοτάκη με την όλη υπόθεση
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη Βουλή
Αναστάτωση από την «πρωτιά» του Βασίλη Φλωρίδη – αδερφού του υπουργού Δικαιοσύνης για την θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Την τελική απόφαση θα πάρει το υπουργικό συμβούλιο, ωστόσο, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής προκάλεσε αμηχανία στη ΝΔ
Γιώργος Φλωρίδης 2