Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Η ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου σήμερα 23/09

Γιάννης Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στην καταστροφή και την πόλωση

Με τον πρωθυπουργό να βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και με ένα πρόγραμμα επαφών αλλά και παρασκηνίου να είναι πολύ πλούσιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημέρωσε τους πολιτικούς συντάκτες. 

Στο επίκεντρο των επαφών του πρωθυπουργού θα είναι οι συμμαχίες της χώρας αλλά και οι σχέσεις με το αμερικανικό Κογκρέσο, είπε ο κ. Οικονόμου. Είπε ακόμα ότι θα συναντηθεί με τον γ.γ. του ΟΗΕ και τον Πρόεδρο του προεδρικού συμβουλίου της Λιβύης. 

Θα έχει επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους της ομογένειας και αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων. Θα συναντηθεί και με τον Πρόεδρο της Microsoft. 

Για το εμβολιαστικό πρόγραμμα ο κ. Οικονόμου είπε ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να πείσουν όλους τους ανεμβολίαστους πολίτες να εμβολιαστούν. 

Μόνο ένα ποσοστό 15% του ενήλικου πληθυσμού δεν έχει αντισώματα έναντι του ιού, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι πείστηκε η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και η προσπάθεια συνεχίζεται. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για αμφίσημη στάση και για προσπάθεια παραπληροφόρησης του λαού από άτομα και συλλογικότητες. 

Στο ερώτημα για τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στην Βόρεια Ελλάδα και αν υπάρχει θέμα lockdown απάντησε: «Στην Θεσσαλονίκη ήταν η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και είχε επαφές με τους φορείς της πόλης. Δεν είμαστε μπροστά σε lockdown δεν υπάρχει στην ατζέντα της κυβέρνησης να πάμε σε lockdown σαν αυτά που είχαμε στο παρελθόν. Επισημάναμε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί».

Ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στα σχολεία και στα τμήματα που έκλεισαν είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μείνουν τα σχολεία ανοικτά και πρόσθεσε ότι ήδη από το καλοκαίρι είδαμε την αύξηση κρουσμάτων στις μικρές ηλικίες και γι’ αυτό υπάρχουν τα πρωτόκολλα με εμβόλια, τεστ και αποστάσεις στις αίθουσες».

Ερωτηθείς πως θα στηρίξει την μεσαία τάξη η κυβέρνηση με αφορμή την δήλωση Γεωργιάδη ότι αν δεν δανειστούν θα κλείσουν είπε ότι είναι η ραχοκοκκαλιά της μεσαίας τάξης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή στηρίζει αυτή την επιχειρηματικότητα με την μείωση των φορολογικών συντελεστών και των ασφαλιστικών εισφορών με τις επιστρεπτέες προκαταβολές. Εμείς στηρίζουμε και κάνουμε πιο ανθεκτική την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. 

Για το θέμα των μονοκλωνικών αντισωμάτων απάντησε ότι ετοιμάζεται τροπολογία από το υπουργείο Υγείας που θα επιτρέπει την προμήθειά τους. Εμείς, πρόσθεσε, συμμετείχαμε σε όλες τις προσπάθειες αλλά δεν θα μπορούσαμε να τα προμηθευτούμε χωρίς να έχει δοθεί έγκριση. 

Όσον αφορά στην τροπολογία που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή για το θέμα των συμβάσεων της efood απάντησε: «Ένα πράγμα είναι η χρονική καθυστέρηση με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται κάποια πράγματα. Το καθεστώς αυτό ίσχυε και επί των ημερών του και δεν το άγγιξε καθόλου. Οι ντελιβεράδες ήταν αόρατοι επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα έγιναν ορατοί».

Για την τουρκική προκλητικότητα και τις εμπρηστικές δηλώσεις και αν θα θέσει το θέμα ο πρωθυπουργός στη Νέα Υόρκη και αν ισχύουν οι πληροφορίες για νέο κύκλο διερευνητικών επαφών τον Οκτώβριο απάντησε ότι τίποτα δεν θα αφεθεί αναπάντητο. 

Για την κυβέρνηση δεν υπάρχει άλλο μοτίβο εκτός από την δια ζώσης λειτουργία των πανεπιστημίων είπε όσον αφορά την λειτουργία των ΑΕΙ. 

Για το αν υπάρχει θέμα με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής τόνισε ότι μας ενόχλησαν οι κινήσεις τους αρχιεπισκόπου. Η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει την δυσαρέσκειά της. Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού είναι υπό διαμόρφωση απάντησε για το αν θα συναντηθεί με τον κ.κ. Ελπιδοφόρο. Θα ενημερωθείτε έγκαιρα».

Παρακολουθήστε την ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις