Πολιτική

Η ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου σήμερα 27/09

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με τον σεισμό των 5,8 ρίχτερ ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου

«Θα ξεκινήσω με την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Κρήτη», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. «Όπως γνωρίζετε υπάρχει ήδη ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία. Από την πρώτη στιγμή ο κρατικός μηχανισμός, η ελληνική κυβέρνηση ενεργοποιήθηκε. Ήδη βρίσκεται στην Κρήτη, αν δεν βρίσκεται θα προσγειωθεί σε λίγα λεπτά ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Στυλιανίδης, ο υφυπουργός ο κ. Τουρνάς και ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας για να συντονίσουν εκεί τις ενέργειες του κρατικού μηχανισμού».

Πρόσθεσε ότι «υπήρξε από την πρώτη στιγμή κινητοποίηση όλων των συναρμόδιων υπουργείων και επικοινωνία με τις τοπικές αρχές στην Κρήτη. Μέχρι στιγμής δυστυχώς έχουμε την είδηση για την απώλεια ενός συνανθρώπου μας. Απ’ ό,τι φαίνεται μέχρι στιγμής δεν έχουμε εγκλωβισμένους συμπολίτες μας. Όσοι είχαν εγκλωβιστεί έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο και νοσηλεύονται. Νομίζω έχουν οι υγειονομικές αρχές αντιμετωπίσει τα προβλήματα που είχαν.

Αρμόδια κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών ήδη έχουν ξεκινήσει τους ελέγχους και αν χρειαστεί θα μεταβούν στην Κρήτη και επιπλέον δυνάμεις. Όλος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση. Όλα τα συναρμόδια υπουργεία στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους για να συνδράμουν τις τοπικές αρχές και να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών, στην αντιμετώπιση όσων δυσμενών συνεπειών υπάρχουν. Προφανώς θα παρακολουθούμε και τη σεισμική ακολουθία», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

Ο κ. Γιάννης Οικονόμου έκανε ακόμα απολογισμό των επαφών του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη και στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. 

Είπε ακόμα ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο Παρίσι και θα συναντηθεί με την γενική διευθύντρια της ΟΥΝΕΣΚΟ αλλά και ότι θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας που θα του παραθέσει ο Πρόεδρος της Γαλλίας. 

Στο ερώτημα αν κατατεθεί πρόταση μομφής εναντίον του αρμόδιου υπουργού για την ΔΕΗ είπε ότι είναι καλοδεχούμενη γιατί θα συζητήσουμε με στοιχεία και αριθμούς ποιανού η πολιτική την οδήγησε σε κατάρρευση και ποιες πολιτικές την οδήγησαν σε πλήρη απαξία. 

Για την συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά με την οποία άφησε αιχμές για ελληνοτουρκικά και ανασχηματισμό σχολίασε ότι: «Δεν έχω κανένα σχόλιο για τις δηλώσεις και τις απόψεις πρώην πρωθυπουργού. Δεν θα σχολιάσω τις απόψεις του για κανέναν ζήτημα».

Σε ερώτημα για την συζήτηση με την Γαλλία για νέα αμυντική συμφωνία και αν θα γίνουν ανακοινώσεις απάντησε: «Ας κάνουμε λίγη υπομονή». 

Δείτε όλη την ενημέρωση

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Φωτεινή Αραμπατζή για ΟΠΕΚΕΠΕ: Είμαι παντελώς αθώα, θα συνεχίσω να σηκώνω τα τηλέφωνα για τους αγρότες
«Στοχοποιήθηκα, περίπου, ως συνεργός εγκληματικής οργάνωσης, μπήκα στο κάδρο ενός υποτιθέμενου σκανδάλου» λέει μεταξύ άλλων η πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Φωτεινή Αραμπατζή
Τηλεφώνημα Γεωργιάδη στη φτωχή αγρότισσα που δώρισε ασθενοφόρο στο ΕΣΥ - «Ένα μεγάλο ευχαριστώ»
Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε για την αγορά νέου αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο Βέροιας, ο οποίος θα φέρει το όνομα του εκλιπόντος βουλευτή Ημαθίας Απόστολου Βεσυρόπουλου
Άδωνις Γεωργιάδης
Φλωρίδης σε Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: «Υπάρχει μία κωμωδία με τον Γιώργο Κωνσταντίνου που έχει ανεβεί σε παγκάκι, πλησιάζετε επικίνδυνα προς αυτό»
Οι τόνοι ανέβηκαν κατακόρυφα όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρενέβαινε συνεχώς όταν ο Γιώργος Φλωρίδης απαντούσε στον Νίκο Ανδρουλάκη
Γιώργος Φλωρίδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου 9