Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Η ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου σήμερα 27/09

Γιάννης Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στην καταστροφή και την πόλωση

Με τον σεισμό των 5,8 ρίχτερ ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου

«Θα ξεκινήσω με την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Κρήτη», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. «Όπως γνωρίζετε υπάρχει ήδη ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία. Από την πρώτη στιγμή ο κρατικός μηχανισμός, η ελληνική κυβέρνηση ενεργοποιήθηκε. Ήδη βρίσκεται στην Κρήτη, αν δεν βρίσκεται θα προσγειωθεί σε λίγα λεπτά ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Στυλιανίδης, ο υφυπουργός ο κ. Τουρνάς και ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας για να συντονίσουν εκεί τις ενέργειες του κρατικού μηχανισμού».

Πρόσθεσε ότι «υπήρξε από την πρώτη στιγμή κινητοποίηση όλων των συναρμόδιων υπουργείων και επικοινωνία με τις τοπικές αρχές στην Κρήτη. Μέχρι στιγμής δυστυχώς έχουμε την είδηση για την απώλεια ενός συνανθρώπου μας. Απ’ ό,τι φαίνεται μέχρι στιγμής δεν έχουμε εγκλωβισμένους συμπολίτες μας. Όσοι είχαν εγκλωβιστεί έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο και νοσηλεύονται. Νομίζω έχουν οι υγειονομικές αρχές αντιμετωπίσει τα προβλήματα που είχαν.

Αρμόδια κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών ήδη έχουν ξεκινήσει τους ελέγχους και αν χρειαστεί θα μεταβούν στην Κρήτη και επιπλέον δυνάμεις. Όλος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση. Όλα τα συναρμόδια υπουργεία στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους για να συνδράμουν τις τοπικές αρχές και να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών, στην αντιμετώπιση όσων δυσμενών συνεπειών υπάρχουν. Προφανώς θα παρακολουθούμε και τη σεισμική ακολουθία», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

Ο κ. Γιάννης Οικονόμου έκανε ακόμα απολογισμό των επαφών του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη και στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. 

Είπε ακόμα ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο Παρίσι και θα συναντηθεί με την γενική διευθύντρια της ΟΥΝΕΣΚΟ αλλά και ότι θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας που θα του παραθέσει ο Πρόεδρος της Γαλλίας. 

Στο ερώτημα αν κατατεθεί πρόταση μομφής εναντίον του αρμόδιου υπουργού για την ΔΕΗ είπε ότι είναι καλοδεχούμενη γιατί θα συζητήσουμε με στοιχεία και αριθμούς ποιανού η πολιτική την οδήγησε σε κατάρρευση και ποιες πολιτικές την οδήγησαν σε πλήρη απαξία. 

Για την συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά με την οποία άφησε αιχμές για ελληνοτουρκικά και ανασχηματισμό σχολίασε ότι: «Δεν έχω κανένα σχόλιο για τις δηλώσεις και τις απόψεις πρώην πρωθυπουργού. Δεν θα σχολιάσω τις απόψεις του για κανέναν ζήτημα».

Σε ερώτημα για την συζήτηση με την Γαλλία για νέα αμυντική συμφωνία και αν θα γίνουν ανακοινώσεις απάντησε: «Ας κάνουμε λίγη υπομονή». 

Δείτε όλη την ενημέρωση

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις