Πολιτική

Η ενημέρωση της κυβερνητικής εκπροσώπου

Στον απόηχο της εξαγγελίας του πρωθυπουργού για την Κάρτα Ελευθερίας ή Freedom Pass η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη θα απαντήσει στις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών. 

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί από τα μέσα Ιουλίου και θα αφορά όλους όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί, αλλά και αυτούς που θα εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί πλαίσιο κανόνων για μεγαλύτερες διευκολύνσεις για όσους έχουν εμβολιαστεί και κινούνται σε δημόσιους χώρους και χώρους συγχρωτισμού. 

Όπως τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, υπάρχουν περιοχές όπου ο εμβολιασμός είναι σε χαμηλά επίπεδα. Σε αντίθεση με ότι συνέβαινε πριν από 9 μήνες υπάρχει επιλογή και ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη απέναντι στην οικογένειά του και στο κοινωνικό σύνολο. 

Η κα Πελώνη επανέλαβε ότι από σήμερα αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας αλλά και δεν είναι υποχρεωμένοι οι πλήρως εμβολιασμένοι να υποβάλλονται σε self test για την εργασία τους αλλά και όσοι πηγαίνουν στα γυμναστήρια.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε για την Κάρτα Ελευθερίας ότι «ο πρωθυπουργός περιέγραψε το πλαίσιο και είναι μια επιβράβευση προς τους νέους που υπέστησαν περιοριστικά μέτρα και έβαλαν την ζωή τους στον πάγο και είναι μια ομάδα με έντονη κινητικότητα. Ως προς την κριτική, όσοι διαφωνούν με αυτό το μέτρο να μας πουν αν καλούν τους νέους να μην εμβολιαστούν να μην πάρουν την κάρτα και τα χρήματα». 

Για τα ελληνοτουρκικά είπε ότι όλες οι αβάσιμες τουρκικές αιτιάσεις απορρίπτονται με κάθε μέσο. 

Για το θέμα των εμβολιασμών είπε ότι η εκστρατεία ενημέρωσης θα συνεχιστεί και πως θεωρεί αυτονόητη την στήριξη της αντιπολίτευσης ειδικά στο μέτρο προς τους νέους. 

Για το πλαίσιο της κλιμακούμενης προσέγγισης όπως είπε για την ευαισθητοποίηση προς την κατεύθυνση να εμβολιαστούν οι πολίτες είπε ότι ήδη ξεδιπλώνεται το πρώτο στάδιο και στο δεύτερο στάδιο τις επόμενες ημέρες θα δοθούν κίνητρα σε εμβολιασμένους. 

Απαντώντας στο αν δημιουργούνται πολίτες δυο ταχυτήτων είπε ότι θεωρείται αυτονόητη η συμμετοχή όλων στον εμβολιασμό. Και για τα προνόμια είπε: «να κάνετε υπομονή να ακούσετε τις ανακοινώσεις».

Για το αν θα μείνει σε ισχύ το μέτρο της μάσκας είπε ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους αλλά και στους ανοικτούς χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμούς. 

Δείτε όλη την ενημέρωση

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Καρφιά» Γεωργιάδη για Δένδια: «Να μην δεχόμαστε εύκολα την κριτική από αυτούς που δεν μιλάνε καθόλου»
«Αν μιλάς και υπερασπίζεσαι ένα δύσκολο έργο τότε θα φύγει και κανένας πόντος, και για να το πω ανάποδα, αυτοί οι οποίοι δεν θέλουν να φύγει κανένας πόντος δεν μιλάνε καθόλου» λέει ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης
Κασσελάκης: Έχασα μια κομματική μάχη σε μπουζουξίδικο με μπράβους της νύχτας – Δεν μπαίνει ”λουκέτο” στο Κίνημα Δημοκρατίας
Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε επανειλημμένα ότι ο ίδιος δεν λειτουργεί ως ιδιοκτήτης πολιτικού φορέα, αλλά ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των μελών
Ο Στέφανος Κασσελάκης 13
Η πρώτη ανασκόπηση Μητσοτάκη για το 2026: Η Βενεζουέλα, οι «αιώνιοι» φοιτητές, οι λαϊκές αγορές και η λειψυδρία
«Το 2026 συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει εδώ και 6,5 χρόνια: να ενισχύουμε την οικονομία με μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις, χωρίς να παίζουμε με τα δημόσια οικονομικά»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή 92
Ανδρουλάκης για ραντεβού Μητσοτάκη με αγρότες: Το θέμα αυτό δεν είναι στα χέρια μας, έχουμε τις δικές μας προτάσεις
«Οι προτάσεις μας είναι 7 λεπτά η κιλοβατώρα, για 5 χρόνια, για να υπάρχει χαμηλό κόστος παραγωγής, 5 ευρώ το πάγιο και 120 δόσεις γιατί τα χρέη είναι πολλά»
Επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη στη Δυτική Μακεδονία