Πολιτική

Η ενημέρωση της κυβερνητικής εκπροσώπου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στον απόηχο της εξαγγελίας του πρωθυπουργού για την Κάρτα Ελευθερίας ή Freedom Pass η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη θα απαντήσει στις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών. 

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί από τα μέσα Ιουλίου και θα αφορά όλους όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί, αλλά και αυτούς που θα εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί πλαίσιο κανόνων για μεγαλύτερες διευκολύνσεις για όσους έχουν εμβολιαστεί και κινούνται σε δημόσιους χώρους και χώρους συγχρωτισμού. 

Όπως τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, υπάρχουν περιοχές όπου ο εμβολιασμός είναι σε χαμηλά επίπεδα. Σε αντίθεση με ότι συνέβαινε πριν από 9 μήνες υπάρχει επιλογή και ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη απέναντι στην οικογένειά του και στο κοινωνικό σύνολο. 

Η κα Πελώνη επανέλαβε ότι από σήμερα αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας αλλά και δεν είναι υποχρεωμένοι οι πλήρως εμβολιασμένοι να υποβάλλονται σε self test για την εργασία τους αλλά και όσοι πηγαίνουν στα γυμναστήρια.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε για την Κάρτα Ελευθερίας ότι «ο πρωθυπουργός περιέγραψε το πλαίσιο και είναι μια επιβράβευση προς τους νέους που υπέστησαν περιοριστικά μέτρα και έβαλαν την ζωή τους στον πάγο και είναι μια ομάδα με έντονη κινητικότητα. Ως προς την κριτική, όσοι διαφωνούν με αυτό το μέτρο να μας πουν αν καλούν τους νέους να μην εμβολιαστούν να μην πάρουν την κάρτα και τα χρήματα». 

Για τα ελληνοτουρκικά είπε ότι όλες οι αβάσιμες τουρκικές αιτιάσεις απορρίπτονται με κάθε μέσο. 

Για το θέμα των εμβολιασμών είπε ότι η εκστρατεία ενημέρωσης θα συνεχιστεί και πως θεωρεί αυτονόητη την στήριξη της αντιπολίτευσης ειδικά στο μέτρο προς τους νέους. 

Για το πλαίσιο της κλιμακούμενης προσέγγισης όπως είπε για την ευαισθητοποίηση προς την κατεύθυνση να εμβολιαστούν οι πολίτες είπε ότι ήδη ξεδιπλώνεται το πρώτο στάδιο και στο δεύτερο στάδιο τις επόμενες ημέρες θα δοθούν κίνητρα σε εμβολιασμένους. 

Απαντώντας στο αν δημιουργούνται πολίτες δυο ταχυτήτων είπε ότι θεωρείται αυτονόητη η συμμετοχή όλων στον εμβολιασμό. Και για τα προνόμια είπε: «να κάνετε υπομονή να ακούσετε τις ανακοινώσεις».

Για το αν θα μείνει σε ισχύ το μέτρο της μάσκας είπε ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους αλλά και στους ανοικτούς χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμούς. 

Δείτε όλη την ενημέρωση

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα Χανιά για τον Δεκαπενταύγουστο: «Η σκέψη μας με αυτούς που δίνουν αγώνα απέναντι στις πυρκαγιές»
«Η μεγάλη αυτή ημέρα της ορθοδοξίας, είναι πάντα μία ευκαιρία αναστοχασμού και αναζήτησης της δύναμης που μας δίνει η πίστη μας, για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες«, είπε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
6
Νέες αιχμές Μουτσάτσου κατά Καρυστιανού: «Υποβαθμίζεται η συνεισφορά όσων επέλεξαν να αποχωρήσουν»
Η πρώην συνεργάτιδα της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» απαντά στις αναφορές για τα στελέχη που αποχώρησαν και παρουσιάζει αναλυτικά τη δουλειά της στον Τομέα Πολιτισμού - «Δεν διαγράφονται αναδρομικά ο χρόνος, η εργασία, οι πρωτοβουλίες και οι ιδέες»
Αυγερινός, Μουτσάτσου και Καρυστιανού 8
Γεωργιάδης: Από την 1η Σεπτέμβρη η υποχρεωτική ηλεκτρονική καταχώρηση διαγνωστικών εξετάσεων – «Τί αμορφωσιά έχουν κάποιοι»
«Αντί να πουν μπράβο αρχίζουν από κάτω και υβρίζουν με θεωρίες συνωμοσίας για τις Ασφαλιστικές, τα προσωπικά δεδομένα», γράφει ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης 39
Ο 20λογος του Αλέξη Τσίπρα: Η στρατηγική της ανατροπής, το οικονομικό πρόγραμμα και η υπόσχεση για ένα «σοκ εντιμότητας»
Ο πρώην πρωθυπουργός φιλοδοξεί ο «20λογος» του να λειτουργήσει ταυτόχρονα ως πρόγραμμα διακυβέρνησης και ως συμβόλαιο πολιτικής αξιοπιστίας και να ενώσει την κοινωνική ατζέντα με τη θεσμική υπόσχεση
Αλέξης Τσίπρας 32