Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Τζανακόπουλος: Μεγαλύτερο σκάνδαλο… ever η Novartis, αμετακίνητη Ξεπαπαδέα και εκλογές

Τζανακόπουλος: Μεγαλύτερο σκάνδαλο… ever η Novartis, αμετακίνητη Ξεπαπαδέα και εκλογές

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ενημερώνει τους πολιτικούς συντάκτες στη σκιά των εξελίξεων της υπόθεσης Novartis. Αυτό ήταν και το θέμα που μονοπώλησε τις πρώτες ερωτήσεις στον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Ξεκαθάρισε δε ότι η Αναστασία Ξεπαπαδέα δεν πρόκειται να απομακρυνθεί από τη θέση της γγ Διαφθοράς, σημειώνοντας πως για να δέχεται επιθέσεις “κάτι καλό έχει κάνει”.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επέμεινε πως ισχύ ό,τι είχε πει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος πως η υπόθεση Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από καταβολής του ελληνικού κράτους. Απαντώντας σε ερώτηση της Ελένης Καλογεροπούλου για το newsit.gr σχετικά με το πως σχολιάζει το γεγονός πως δεν βρέθηκαν χρήματα στους λογαριασμούς πολιτικών προσώπων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία.

«Πλέον περνάμε στην ουσία της υπόθεσης. Εκ θέσεως δεν μπορώ να σχολιάσω. Ο εισαγγελέας θα αποφασίσει, θα ερευνήσει τα πραγματικά στοιχεία και θα προχωρήσει στην άσκηση ή όχι διώξεων», είπε αρχικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία πως στο θέμα της Novartis «έχει επιλέξει τη γραμμή της σκευωρίας και προσβάλει την τιμή και την υπόληψη της δικαιοσύνης, με άθλιες, απαράδεκτες επιθέσεις. Πρόκειται για την πλέον υποκριτική, πλέον απαράδεκτη, εξωθεσμική και αντιθεσμική συμπεριφορά».

“Δεν θα στηθούν τετραπλές κάλπες τον Μάιο, είναι τόσο απλό” – Δημήτρης Τζανακόπουλος

Σε δεύτερη ερώτηση της Ελένης Καλογεροπούλου για το αν η κυβέρνηση θεωρεί πως υπάρχει σχέδιο υπονόμευσής της, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε πως αν υπάρχει σχέδιο υπονόμευσης της κυβέρνησης, η προσπάθεια είναι… αδέξια και θα αποτύχει. Όπως χαρακτηριστικά είπε, όταν ήρθε στη δημοσιότητα το θέμα του ΚΕΕΛΠΝΟ “εμφανίστηκε ο Πετσίτης. Βγαίνουμε στις αγορές με επιτυχία, εμφανίζεται ο Πετσίτης, βγαίνουν τα θαλασσοδάνεια ΝΔ – ΚΙΝΑΛ, κάνει την εμφάνισή του ο Πετσίτης” και πρόσθεσε πως μόλις υπήρξαν εξελίξεις στην υπόθεση Novartis “εμφανίστηκε ένα δήθεν σκάνδαλο, ένα δήθεν ηθικό θέμα για τη γγ Διαφθοράς”.

“Δεν γνωρίζω τη σχέση Παππά – Πετσίτη”

“Ήθελαν να δημιουργήσουν αντιπερισπασμό απέναντι στα πραγματικά σκάνδαλα. Ξέρουν οι πολίτες ποιος φιλοξενούσε στις τάξεις του τον καταδικασμένο Παπαγεωργόπουλο. Ποια παράταξη χάρισε τα χρέη στις φαρμακευτικές. Ξέρουν ποιος έστελνε δικογραφίες πίσω στον Άρειο Πάγο και μετά καταγγέλλει εμάς για παραβάσεις στη δικαιοσύνη. Ξέρετε ότι ο κ. Αθανασίου είχε δικογραφία δυο μήνες στο συρτάρι του και αντί να τη στείλει στη Βουλή, την επέστρεψε στον Άρεο Πάγο; Και έρχονται να κατηγορήσουν εμάς για παρεμβάσεις; Είναι πολιτική αντιπερισπασμού. Αν εσείς θέλετε να το χαρακτηρίζετε σχέδιο υπονόμευσης, αυτό που θα σας πω είναι πως είναι αδέξιες προσπάθειες που θα αποτύχουν».

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ρωτήθηκε και για τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για τη γγ Διαφθοράς, Αναστασίας Ξεπαπαδέα. Κατά την κρίση του, δεν υπάρχει κανένα θέμα και προφανώς, όπως είπε, για να δέχεται τις επιθέσεις η κα Ξεπαπαδέα, οι ψευδείς και καταδικασμένες ειδήσεις, δείχνουν πως “κάτι καλό” έχει κάνει. Και ξεκαθάρισε ότι η γγ Διαφθοράς δεν πρόκειται να απομακρυνθεί.

«Δεν πρόκειται να βρείτε τίποτε μεμπτό σε βάρος της κυβέρνησης, η οποία δίνει δείγμα γραφής σεβασμού του νόμου και του δημοσίου συμφέροντος, και μάχης κατά της διαφθοράς», σημείωσε με έμφαση ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διάβασε απόφαση που πιστοποιεί ότι η κα Ξεπαπαδέα δεν συμμετέχει σε Διοικητικό Συμβούλιο εταιρείας και έκανε λόγο για σκοπίμως διαστρεβλωμένη είδηση, αλλά και για «πληρωμένα λαγωνικά».

Όταν ρωτήθηκε από τον Αιμίλιο Περδικάρη για το newsit.gr γιατί η κυβέρνηση επιμένει να μιλά για το μεγαλύτερο σκάνδαλο ενώ δεν κατηγορείται κανένα πολιτικό πρόσωπο, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε πως η ζημία που προκάλεσε η υπόθεση Novartis στο Δημόσιο είναι ένα δεδομένο. «Το γεγονός ότι ζητείται η ανωμοτί κατάθεση πολιτικού είναι ένα πολιτικό γεγονός. Εξαρτάται και από τη σκοπιά που το βλέπει κανείς», σημείωσε.

Όταν ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ρωτήθηκε για το αν γνωρίζει για τη σχέση του Νίκου Παππά με τον Αρτέμη Αρτεμίου, δήλωσε άγνοια. Όσον αφορά στον Μανώλη Πετσίτη, είπε πως ισχύει η προηγούμενη δήλωσή του, ότι από ένα σημείο και μετά τράβηξε το δρόμο του, ενήργησε μόνος του και θα πρέπει να ελεγχθεί για τυχόν ευθύνες.

Novartis με το… καλημέρα

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μίλησε, φυσικά, για την υπόθεση Novartis, μιας υπόθεσης που, όπως είπε, «από την πρώτη στιγμή κατατρομοκράτησε τις δυνάμεις του παλιού καθεστώτος και οδήγησε σε αντιδράσεις οι οποίες είναι ενδεικτικές της νοοτροπίας αυτού του καθεστώτος, ότι αποτελούν τους ιδιοκτήτες της χώρας και των θεσμών.

“Είναι πλέον σαφές ότι κλείνει οριστικά ο κύκλος της αέναης καταστροφολογίας για την ελληνική οικονομία. Μια γραμμή που επέλεξε η ΝΔ επί μια τριετία και άρα, επενδύοντας πολιτικά σε αυτή την κατεύθυνση, σήμερα κατανοεί ότι επέλεξε το δρόμο του αυτοεξευτελισμού” – Δημήτρης Τζανακόπουλος

Οι ίδιοι που υπερασπίζονται στα λόγια την ανεξαρτησία των δικαστικών αρχών, και επαναλαμβάνουν διαρκώς τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική Δικαιοσύνη δεν δίστασαν από την πρώτη στιγμή να την εξυβρίσουν, να μηνύσουν εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς, να απειλήσουν μάρτυρες, να προαναγγείλουν την εξόντωση πολιτικών τους αντιπάλων, να μιλήσουν για σκευωρίες και στημένες δίκες.

Προφανώς είχαν και εξακολουθούν να έχουν τους λόγους να είναι πανικόβλητοι, καθώς όλος ο λαός γνωρίζει ότι έστηναν δουλειές, ότι έβαζαν χέρι στο δημόσιο χρήμα παρασιτώντας σε βάρος του ελληνικού λαού, ότι υπηρετούσαν και συνεχίζουν να υπηρετούν δουλικά τα επιχειρηματικά συμφέροντα από τα οποία εξαρτώνται.

Με αποτέλεσμα να οδηγήσουν τη χώρα στη χρεοκοπία και τα μνημόνια το 2010.

Αδυνατούν να κατανοήσουν ότι οι πολιτικές ευθύνες που τους έχει αποδώσει ο ελληνικός λαός για τη χρεοκοπία της χώρας, δεν είναι συγκυριακό φαινόμενο. Αδυνατούν να κατανοήσουν ότι η Ελλάδα αποτελεί κράτος δικαίου, με νόμους και κανόνες που δεν εφαρμόζονται κατά το δοκούν, με δικαστικούς λειτουργούς που δε λειτουργούν κατά παραγγελία κανενός. Είναι όμως ίδιον των εκπροσώπων της πολιτικής και επιχειρηματικής ελίτ που παριστάνουν τους ευγενείς αστούς  και τους πολιτισμένους να μεταμορφώνονται ακαριαία σε υβριστές και συκοφάντες όταν οι ίδιοι ελέγχονται.

Πρέπει όμως να καταλάβουν – και θα το καταλάβουν – ότι σε μια δημοκρατία και σε ένα κράτος δικαίου τίποτα δεν τους διαφοροποιεί από όλους τους υπόλοιπους πολίτες. Ότι τα αριστοκρατικά τους κεκτημένα ανήκουν στο παρελθόν. Οι αντιδράσεις τους εξάλλου είναι ακριβώς που τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Γι’ αυτό το λόγο το κρίσιμο σήμερα είναι η ελληνική Δικαιοσύνη να αφεθεί απερίσπαστη να ολοκληρώσει την έρευνα της. Οι αθώοι να αθωωθούν και οι υπόλοιποι να κληθούν να δώσουν λόγο για όσα έχουν διαπράξει».

Δείτε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις