Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Γιάννη Οικονόμου σήμερα 05/10

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Γιάννη Οικονόμου σήμερα 05/10

Ως μεγάλη επιτυχία χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου την αμυντική συνεργασία Ελλάδας – Γαλλίας. Και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι περίμενε να υπάρχει ένα αρραγές μέτωπο. Το ίδιο έκανε και στην συμφωνία με την Αίγυπτο είπε, χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την χθεσινή ανερμάτιστη ομιλία του όπως την χαρακτήρισε έδειξε ότι είναι σε σύγχιση. Τον αποκάλεσε επίσης «εθνική εξαίρεση» αλλά και τον κατηγόρησε ότι έχει αγκυλώσεις και εμμονές. 

Για τα περιστατικά βίας είπε ότι για την κυβέρνηση είναι ξεκάθαρο ότι απ’ όπου και αν προέρχονται προξενούν μόνιμη βλάβη στην κοινωνία και απαντά με την εφαρμογή του νόμου. Επίσης, τα αρμόδια όργανα που είναι επιφορτισμένα με το ποινικό σκέλος θα πράξουν αυτό που πρέπει. δεν θα επιτρέψουμε τον μιμητισμό και την νεκρανάσταση νεοναζιστικών συμμοριών. Η καταδίκη είναι απερίφραστη. Κάποιοι άλλοι όταν κυβερνούσαν δεν έκαναν τίποτα εναντίον της ακροδεξιάς.

Απαντώντας σε ερώτηση για την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας για εποχές Άκη και Γιάννου, είπε ότι όλο αυτό το ντεκόρ ήταν η απελπισμένη προσπάθεια του κ. Τσίπρα να δείξει γιατί το αντιπολιτευτικό του μένος.

Αν θέλει περισσότερες πληροφορίες είπε για την εποχή που ανέφερε έχει δίπλα του ανθρώπους να του περιγράψουν τι έγινε.  

Για την πλήρη κατάργηση των lockdown ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Αύριο ο κ. Πλεύρης θα προβεί σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις. Αυτό που έχω να πω είναι ότι οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας δικαιούνται να έχουν προνόμια για την συμβολή τους στην εθνική προσπάθεια». 

Αν είναι το νέο πλαίσιο ομολογία αποτυχίας του προηγούμενου απάντησε ότι: 2 στους 3 συμπολίτες μας έχουν θωρακιστεί με τον εμβολιασμό τους και το πλαίσιο αυτό αλλάζει ανάλογα με την συγκυρία και ανταποκρίνεται στην σημερινή πραγματικότητα. Η χώρα δεν πρόκειται να ξανακλείσει και να ζήσουμε συνθήκες σκληρού lockdown. Να πω, ότι παρατηρώντας κανείς τους αριθμούς και όσους είναι διασωληνωμένοι, διαπιστώνει ότι αφορά σε πολύ μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστους συμπολίτες μας. Ας είναι ένα μήνυμα αυτό για να καταλάβουν όλοι ότι πρέπει να αξιoποιήσουν το δώρο της επιστήμης. 

«Σύντομα και ενδεχομένως μέσω στην εβδομάδα θα ανακοινωθούν μέτρα στήριξης και για το φυσικό αέριο, όπως είχαν ανακοινωθεί και για το ηλεκτρικό ρεύμα», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το κύμα ακρίβειας στον τομέα της ενέργειας. 

Για το αν προβληματίζει την κυβέρνηση η εμφάνιση του Ευάγγελου Βενιζέλου ο κ. Οικονόμου είπε ότι η κυβέρνηση έχει την δική της ατζέντα και παράγει αποτελέσματα στην οικονομία, στην εξωτερική πολιτική, στην εκπαίδευση και την ασφάλεια και είναι μια πολιτική που μπορεί να δώσει απαντήσεις στον δημόσιο διάλογο. Είναι μια πολιτική που δεν ετεροκαθορίζεται. Αν κάποια κόμματα επιθυμούν κάτι τέτοιο αυτό είναι δικό τους θέμα.

Για τις αλλαγές στους επικεφαλής σε τομείς της πανδημίας, ο κ. Οικονόμου είπε ότι «όλο το προηγούμενο διάστημα έγιναν τομές με μεθόδους και εργαλεία και πολιτικές για μια πρωτόγνωρη κατάσταση και πετύχαμε πολλά με την συνδρομή της κοινωνίας και των ειδικών. Έχουμε περάσει σε έναν δεύτερο κύκλο και αναδιατάσσεται το δυναμικό σε όλα τα επίπεδα». 

Δείτε όλη την ενημέρωση 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις