Παρασκευή, 10 Μαΐ
18oC Αθήνα

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου σήμερα 09/09

Γιάννης Οικονόμου

Την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών έκανε και σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

Με την ΔΕΘ ξεκίνησε την ενημέρωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και είπε ότι η κυβέρνηση είναι σε θέση να ανοίξει βήμα. Με πολιτικές στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας. Είπε ακόμα ότι η πορεία δεν θα είναι ανέφελη αφού η πανδημία προκαλεί αναταράξεις. Ο πρωθυπουργός θα απαντήσεις στις ανησυχίες και τα προβλήματα της κοινωνίας, τόνισε χαρακτηριστικά. Ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι στην ομιλία θα είναι οι νέοι στο επίκεντρο και θα ανακοινωθούν μέτρα στήριξης. 

«Οι πολίτες ξέρουν ότι θα είμαστε δίπλα τους και δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του», είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων. 

Για τα σχολεία είπε ότι οι νέοι πλήρωσαν βαρύ τίμημα στην προσπάθεια της ζωής και της πατρίδας από την πανδημία. Κάλεσε τους πάντες να συμβάλλουν να μείνουν ανοικτά τα σχολεία με 2 βασικές προϋποθέσεις τον εμβολιασμό και τα μέτρα προστασίας. 

Για το σκάνδαλο με τα πλαστά πιστοποιητικά τόνισε ότι θα αποδοθούν ευθύνες και τα όσα συνέβησαν είναι οι παθογένειες μιας Ελλάδας που πασχίζουμε να αφήσουμε πίσω μας. 

Ερωτηθείς για τα πλαστά πιστοποιητικά και πως σκέφτεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τους επίορκους είπε ότι έχουν ψηφιστεί ήδη κάποια μέτρα με πρόστιμα και πειθαρχικές διαδικασίες και προβλέπονται και ποινικές κυρώσεις. Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι απαιτείται για να αποδοθεί δικαιοσύνη. 

Για τις αποδοκιμασίες εναντίον του πρωθυπουργού στην Μητρόπολη σχολίασε: «Συμφωνούμε όλοι πως το τελευταίο πράγμα που χρειαζόταν ήταν ο διχασμός και οι απρέπειες. Είναι απορίας άξιον που δεν επισημάνθηκε από άλλους και δεν καταδικάστηκαν αυτές οι συμπεριφορές». Θύμισε ότι σε αντίστοιχο γεγονός επί πρωθυπουργίας Τσίπρα η ΝΔ είχε εκδώσει καταδικαστική ανακοίνωση.

Στο ερώτημα για τους χαμηλούς ρυθμούς εμβολιασμών και θα υπάρξουν ανακοινώσεις για επέκταση της υποχρεωτικότητας είπε ότι δεν είναι κάτι τέτοιο στις άμεσες σκέψεις της κυβέρνησης. «Αν δουλέψουμε όλοι σωστά θα πετύχουμε τα αποτελέσματα που θα μας θωρακίσουν έναντι της πανδημίας», είπε.

Ερωτηθείς για το αν είναι έτοιμοι όλοι για την Δευτέρα που τίθενται σε ισχύ τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους είπε ότι «αν η αγορά θέλει να μην ξανακλείσει να λάβει όλες τις αναγκαίες πρόνοιες για να δουλέψουν τα καταστήματα της εστίασης και του λιανεμπορίου και να μην ζήσουμε συνθήκες του παρελθόντος. Για την εστίαση τόνισε ότι αν αναλογιστεί κανείς ότι 6 εκατομμύρια συμπολίτες μας είναι εμβολιασμένοι μπορούν να καταλάβουν όλοι το εύρος του κόσμου που θα εξυπηρετείται». 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμα ότι θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να πείσει με κάθε τρόπο τα παιδιά να εμβολιαστούν και όταν ρωτήθηκε αν θα δοθούν κίνητρα όπως το Freedom Pass το άφησε ανοικτό λέγοντας αφήστε να δούμε πως θα πάμε τις επόμενες ημέρες…

Δείτε όλη την ενημέρωση 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις