Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Σύσκεψη της ομάδας διαχείρισης κρίσεων για την ενέργεια το απόγευμα στο Μαξίμου

Σύσκεψη της ομάδας διαχείρισης κρίσεων για την ενέργεια το απόγευμα στο Μαξίμου

Σε μια εβδομάδα κρίσιμη από κάθε άποψη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου πραγματοποίησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Ο κ. Οικονόμου ανακοίνωσε την διενέργεια σύσκεψης το απόγευμα υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου με την ομάδα διαχείρισης κρίσεων του υπουργείου Ενέργειας αναφορικά με τις εξελίξεις όπως διαμορφώνονται με την λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας φυσικού αερίου και την επεξεργασία δράσεων και σεναρίων από την ελληνική πλευρά.

Για τον εκλογικό νόμο και το ενδεχόμενο αλλαγής του ο κ. Οικονόμου είπε: Αν ο πρωθυπουργός αισθανθεί την ανάγκη να μιλήσει για το θέμα αυτό να είστε σίγουροι ότι θα το κάνει. 

Για το θέμα Πιτσιόρλα ο κ. Οικονόμου είπε: «Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Πρώτον ο κ. Τσίπρας είπε ψέμματα όταν μιλούσε στην Βουλή και είπε ότι δεν παρακολουθούνταν πολιτικά πρόσωπα. Οι κ. Πιτσιόρλας και Σαγιάς είναι κατ’ εξοχήν πολιτικά πρόσωπα. Η προσπάθεια να πει ότι αυτό είναι μια υπόθεση από το παρελθόν όπως φάνηκε από πληροφορίες κι αυτός είναι ένας ισχυρισμός που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Πρέπει να απαντηθεί και κατά πόσο ήταν νόμιμη αυτή η επισύνδεση. Πρέπει να απαντηθούν όλα αυτά από τον κ. Τσίπρα όπως του ζητεί και ο συνεργάτης του».

Για το αν θα ενταχθεί το θέμα Πιτσιόρλα στην Εξεταστική απάντησε: «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα ζητήματα αυτά με θεσμική σοβαρότητα. Εδώ έχουμε μια σοβαρότατη εξέλιξη και είναι αυτονόητο ότι αυτά τα θέματα θα απασχολήσουν τους βουλευτές και πρέπει ο κ. Τσίπρας να δώσει απαντήσεις».

Δείτε την ενημέρωση

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις