Πολιτική

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, σήμερα 07/04

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Λίγο πριν την ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Βουλή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου πραγματοποίησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Οικονόμου κληθείς να σχολιάσει την επίθεση που εξαπέλυσε η Ρωσία εναντίον της Ελλάδας για την απέλαση των 12 Ρώσων διπλωματών, είπε: 

«Δεν έχω πολλά πράγματα να προσθέσω στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Η αντίθεσή μας στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι αδιαπραγμάτευτη. Είναι ζήτημα αρχών και αξιών και αυτό δεν υποτάσσεται στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων. Οι σχέσεις οι διμερείς πρέπει πρώτιστα και πάνω απ’ όλα να βασίζονται σε αρχές και σε αξίες και η χώρα μας σε αυτό είναι απόλυτη».

 Όσον αφορά στο κείμενο το οποίο καλούνται να υπογράψουν οι πολίτες από την Αττική Οδό όπου τους ζητείται να παραιτηθούν από οποιαδήποτε άλλη διεκδίκηση ο Γιάννης Οικονόμου, είπε: 

«Οι πολίτες δικαιούνται να έχουν τις όποιες διεκδικήσεις τους επιτρέπει ο νόμος και ταυτόχρονα την αποζημίωση αυτή με τον τρόπο που ανακοινώθηκε και σχεδιάστηκε και εν πολλοίς επιβλήθηκε τότε από την δημόσια παρέμβαση του πρωθυπουργού να το εισπράξουν. Αυτά είναι δυο πράγματα που δεν πρέπει να συνδέονται μεταξύ τους».

Με την πρόωρη αποπληρωμή του χρέους μας στο ΔΝΤ ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως είπε πάντα πρέπει να θυμόμαστε ότι υπάρχουν και χειρότερα αν δεν υπάρχει καιροσκοπία.

Ο παγκόσμιος αντίκτυπος είπε είναι θετικότατος. Αποφέρει εξοικονομήσεις από τόκους 230 εκατομμυρίων ευρώ που θα αποδοθούν στους πολίτες. «Όσα περισσότερα εξοικονομήσουμε για να στηρίξουμε τους πολίτες τόση περισσότερη δύναμη παίρνουμε».

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι με την πολιτική που ασκείται ενισχύεται η ασφάλεια και η σταθερότητα της χώρας.

Αναφέρθηκε και στα εγκαίνια χθες του φωτοβολταϊκού πάρκου του ομίλου ΕΛΠΕ από τον πρωθυπουργό στην Κοζάνη.

«Σηματοδοτεί» είπε «τον στόχο που θέσαμε να γίνει η Ελλάδα πρωταγωνίστρια στον τομέα των ΑΠΕ. Στόχος, είπε είναι να μετατρέψουμε την πράσινη ενέργεια σε αναπτυξιακή ευκαιρία.

Η κυβέρνηση λειτουργεί με μακροπρόθεσμη στρατηγική τόνισε και υπενθύμισε ότι η απολιγνιτοποίηση ξεκίνησε το 2010 όταν αποφασίστηκε η σταδιακή απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων.

Εξήγησε γιατί δεν αλλάζει η στρατηγική της κυβέρνησης και πως όλες οι χώρες προχωρούν σε αλλαγή στις στρατηγικές τους λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Το μέτρο της αύξησης παραγωγής είναι προσωρινό και είμαστε ευέλικτοι και όχι ιδεοληπτικοί, πρόσθεσε.

Επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι οι ισχυρισμοί του για την ΔΕΗ είναι ψευδείς και δόλιοι. Η στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης αποδεικνύεται καθοριστική και σε αυτή την συγκυρία, τόνισε ακόμα.

Δείτε την ενημέρωση 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σωκράτης Φάμελλος: Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας παραίτησης – Ο ΣΥΡΙΖΑ σε δίνη διαδοχής και επιβίωσης
Η παραίτηση, το παρασκήνιο των πιέσεων, η σκιά του Τσίπρα και η μάχη για την επόμενη ημέρα - Η Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου εξελίσσεται σε πεδίο σύγκρουσης για τον έλεγχο του κόμματος
Ο Σωκράτης Φάμελλος
Ανδρουλάκης: Οι 17 κοστολογημένες δεσμεύσεις για τους συνταξιούχους – Η ΝΔ αθέτησε τη δέσμευσή της να καταργήσει τον νόμο Κατρούγκαλο
«Τα οφέλη της ανάπτυξης θα μοιράζονται με δίκαιο, έντιμο και διαφανή τρόπο σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες, σε όλες τις γενεές», είπε ακόμη
Νίκος Ανδρουλάκης 7
Η Κωνσταντοπούλου κάλεσε το «100» στην Βουλή: Κατήγγειλε τους βουλευτές της ΝΔ για απόπειρα εκβίασης και ζήτησε τη σύλληψή τους
«Πρέπει να επιληφθεί η αστυνομική αρχή για το αυτόφωρο κακούργημα που διαπράττουν οι βουλευτές της ΝΔ» είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Ζωή Κωνσταντοπούλου 55
Γεωργιάδης για παραίτηση Φάμελλου: «Ο Τσίπρας σχεδίασε τον πολιτικό του διασυρμό»
Ο υπουργός Υγείας κάνει λόγο για «αναπόφευκτη ανάδειξη» του Παύλου Πολάκη στην ηγεσία του κόμματος, εκτιμώντας ότι μπορεί να εξελιχθεί σε δύσκολο αντίπαλο για τον πρώην πρωθυπουργό
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης 5
Αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ από την αιφνιδιαστική παραίτηση Φάμελλου: «Ούτε καν είχα κάποια πληροφόρηση» λέει ο Ξανθόπουλος, για «εξέλιξη της τελευταίας στιγμής» κάνει λόγο ο Μελίδης
Οι πρώτες αντιδράσεις στενών συνεργατών του πρώην προέδρου δείχνουν βαρύ κλίμα, καταστατικά ερωτήματα και αναζήτηση νέας ισορροπίας στην Κουμουνδούρου
Σωκράτης Φάμελλος
Δημοσκόπηση Pulse: Πρωτιά 30% για τη ΝΔ, στο 13% η διαφορά με την ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα – Τι επιθυμούν οι ψηφοφόροι για τις μετεκλογικές συνεργασίες
Αρνητική ψήφο θα έριχνε το 64% σε ένα κόμμα με επικεφαλής τον Αντώνη Σαμαρά - Το 45% των ψηφοφόρων επιθυμεί μια αυτοδύναμη κυβέρνηση
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI 126
ΣΥΡΙΖΑ: Πολάκης και Παππάς μπλοκάρουν κάθε σκέψη αναβολής της ΚΕ μετά την παραίτηση Φάμελλου – «Απαραίτητη η συνεδρίαση», «Οι ώρες είναι κρίσιμες»
«Ορθώς παραιτήθηκε», «Κανείς δε θα στερήσει από τα μέλη το δικαίωμα και την υποχρέωση τοποθέτησης» - Νέα «μάχη» στην Κουμουνδούρου για την επόμενη μέρα του κόμματος
Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης 5