Πολιτική

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, σήμερα 07/04

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Λίγο πριν την ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Βουλή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου πραγματοποίησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Οικονόμου κληθείς να σχολιάσει την επίθεση που εξαπέλυσε η Ρωσία εναντίον της Ελλάδας για την απέλαση των 12 Ρώσων διπλωματών, είπε: 

«Δεν έχω πολλά πράγματα να προσθέσω στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Η αντίθεσή μας στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι αδιαπραγμάτευτη. Είναι ζήτημα αρχών και αξιών και αυτό δεν υποτάσσεται στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων. Οι σχέσεις οι διμερείς πρέπει πρώτιστα και πάνω απ’ όλα να βασίζονται σε αρχές και σε αξίες και η χώρα μας σε αυτό είναι απόλυτη».

 Όσον αφορά στο κείμενο το οποίο καλούνται να υπογράψουν οι πολίτες από την Αττική Οδό όπου τους ζητείται να παραιτηθούν από οποιαδήποτε άλλη διεκδίκηση ο Γιάννης Οικονόμου, είπε: 

«Οι πολίτες δικαιούνται να έχουν τις όποιες διεκδικήσεις τους επιτρέπει ο νόμος και ταυτόχρονα την αποζημίωση αυτή με τον τρόπο που ανακοινώθηκε και σχεδιάστηκε και εν πολλοίς επιβλήθηκε τότε από την δημόσια παρέμβαση του πρωθυπουργού να το εισπράξουν. Αυτά είναι δυο πράγματα που δεν πρέπει να συνδέονται μεταξύ τους».

Με την πρόωρη αποπληρωμή του χρέους μας στο ΔΝΤ ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως είπε πάντα πρέπει να θυμόμαστε ότι υπάρχουν και χειρότερα αν δεν υπάρχει καιροσκοπία.

Ο παγκόσμιος αντίκτυπος είπε είναι θετικότατος. Αποφέρει εξοικονομήσεις από τόκους 230 εκατομμυρίων ευρώ που θα αποδοθούν στους πολίτες. «Όσα περισσότερα εξοικονομήσουμε για να στηρίξουμε τους πολίτες τόση περισσότερη δύναμη παίρνουμε».

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι με την πολιτική που ασκείται ενισχύεται η ασφάλεια και η σταθερότητα της χώρας.

Αναφέρθηκε και στα εγκαίνια χθες του φωτοβολταϊκού πάρκου του ομίλου ΕΛΠΕ από τον πρωθυπουργό στην Κοζάνη.

«Σηματοδοτεί» είπε «τον στόχο που θέσαμε να γίνει η Ελλάδα πρωταγωνίστρια στον τομέα των ΑΠΕ. Στόχος, είπε είναι να μετατρέψουμε την πράσινη ενέργεια σε αναπτυξιακή ευκαιρία.

Η κυβέρνηση λειτουργεί με μακροπρόθεσμη στρατηγική τόνισε και υπενθύμισε ότι η απολιγνιτοποίηση ξεκίνησε το 2010 όταν αποφασίστηκε η σταδιακή απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων.

Εξήγησε γιατί δεν αλλάζει η στρατηγική της κυβέρνησης και πως όλες οι χώρες προχωρούν σε αλλαγή στις στρατηγικές τους λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Το μέτρο της αύξησης παραγωγής είναι προσωρινό και είμαστε ευέλικτοι και όχι ιδεοληπτικοί, πρόσθεσε.

Επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι οι ισχυρισμοί του για την ΔΕΗ είναι ψευδείς και δόλιοι. Η στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης αποδεικνύεται καθοριστική και σε αυτή την συγκυρία, τόνισε ακόμα.

Δείτε την ενημέρωση 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης και Κυρανάκης καλούν τον Τραμπ να παρέμβει για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μπορεί να αφήσει ιστορική παρακαταθήκη»
Τα δύο «γαλάζια» στελέχη υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει τη δυνατότητα να ασκήσει πίεση στη Βρετανία, χαρακτηρίζοντας μια τέτοια εξέλιξη παρακαταθήκη για τον δυτικό πολιτισμό
Κυρανάκης και Γεωργιάδης 19
Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από το κόμμα Καρυστιανού: «Δεν συνθέτει, αλλά λειτουργεί με αρχηγικά στερεότυπα»
Κλιμακώνεται η αμφισβήτηση προς την ηγεσία - Τρία ακόμη πρώην στελέχη κάνουν λόγο για έλλειμμα συλλογικότητας, συγκεντρωτική λειτουργία και απόκλιση από τις ιδρυτικές αρχές του κινήματος
Μαρία Καρυστιανού 47
Ινστιτούτο Τσίπρα για ΔΕΔΔΗΕ: Αυξάνονται οι χρεώσεις, αλλά η θωράκιση του δικτύου μένει πίσω
Ανάλυση του ΙΝΑΤ συνδέει τις πρόσφατες πυρκαγιές με τις καθυστερήσεις στην αναβάθμιση του δικτύου διανομής και θέτει ερωτήματα για τις προτεραιότητες της διοίκησης, τις επενδύσεις, τα μερίσματα και την αξιοποίηση των δημόσιων πόρων
O Αλέξης Τσίπρας (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Στρατηγική προτεραιότητα η βιομηχανία, στόχος μας το αναπτυξιακό άλμα»
Ο πρωθυπουργός κατά την συνεδρίαση με την Κυβερνητική Επιτροπή Βιομηχανίας τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να επιταχύνει μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις και τεχνολογική αναβάθμιση
Κυριάκος Μητσοτάκης
6