Πολιτική

Η Φώφη Γεννηματά μιλά ανοιχτά για τον καρκίνο: Η κατάσταση ήταν εξαιρετικά δύσκολη…

"Έμαθα να μην χάνω στιγμές. Να απολαμβάνω το σήμερα" λέει σε συνέντευξή της η Φώφη Γεννηματά.

Με μια συνέντευξη με έντονο προσωπικό χρώμα στο περιοδικό ποικίλης ύλης HELLO, που δημοσιεύεται σήμερα, ανήμερα της Ημέρας της Γυναίκας, η Φώφη Γεννηματά τοποθετείται σε σημαντικά ζητήματα για το πώς βιώνει η ίδια τον ρόλο της ως πολιτικού και μητέρας.

Η κ. Γεννηματά δηλώνει ότι υπάρχουν ακόμη προκαταλήψεις για τον ρόλο των γυναικών, που προσπαθούν διπλά για να πείσουν γι’ αυτά που για έναν άντρα θεωρούνται αυτονόητα.

Προσθέτει ότι δεν ήταν μονόδρομος η ενασχόλησή της με την πολιτική, αλλά χρειάστηκαν πολλά χρόνια μετά τον θάνατο του Γιώργου Γεννηματά για να πάρει την οριστική απόφαση.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει, ότι οι γυναίκες μπορούν να πετύχουν στην πολιτική και πως έχει κάνει λάθη. Μιλάει για τη σχέση της με τα παιδιά της, λέγοντας ότι ως μητέρα είναι:

«Αγχώδης, υπερπροστατευτική, όχι καταπιεστική, αυστηρή όταν πρέπει, αλλά θέλω να τα αγκαλιάζω, να τα φιλάω, να τα στηρίζω, χαίρομαι να τα βλέπω να ανοίγουν σιγά -σιγά τα φτερά τους».

Επίσης, η Φώφη Γεννηματά αναφέρεται ανοικτά στην περιπέτεια της υγείας της, υπογραμμίζοντας: «Με τα παιδιά τόσο μικρά, η κατάσταση ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Δεν έχασα όμως ποτέ το θάρρος και την αισιοδοξία μου. Δεν το έβαλα κάτω ούτε στιγμή. Πάλεψα σκληρά και σήμερα είμαι εδώ και συνεχίζω να παλεύω γι’ αυτά που αξίζουν στη ζωή.

Αυτό που με δίδαξε, είναι ότι η ζωή είναι ωραία. Έμαθα να μην χάνω στιγμές. Να απολαμβάνω το σήμερα. Να βλέπω τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Να προσβλέπω στο αύριο. Ζω σε ρυθμούς τρέλας στην καθημερινότητα μου, αλλά είναι επιλογή μου.

Μίλησα ανοιχτά γιατί πιστεύω ότι πρέπει να σπάσουμε τα ταμπού, γιατί έτσι βοηθάμε άλλες γυναίκες πριν από όλα να έχουν το νου τους στην πρόληψη και ταυτόχρονα πολλές που μπαίνουν σε αυτή την ιστορία έχουν ανάγκη να ακούσουν κάτι θετικό, ότι δεν τελείωσαν όλα. Βρήκα μεγάλη βοήθεια και διδάχθηκα πολλά από άλλες γυναίκες που είχαν περάσει τα ίδια και όμως ήταν όρθιες, γερές και συνέχιζαν τη ζωή τους. Πρόληψη και αισιοδοξία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βενιζέλος σε Μαρινάκη για το «εμπνευστής του αμελλητί»: Η ΝΔ καταστρατήγησε το Σύνταγμα και τώρα υπόσχεται νέο
«Αντί να αναλάβει την ευθύνη της, η ΝΔ λέει ότι φταίει η διατύπωση του 2001 που την έκανα εγώ. Ευχαριστώ για την τιμή αλλά αδικεί ανθρώπους της ΝΔ» είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ευάγγελος Βενιζέλος
13
Γεωργιάδης σε Βενιζέλο: Η ΝΔ δεν θα συγκυβερνήσει με Βελόπουλο και Λατινοπούλου, πήγαινε στον φίλο σου τον Ανδρουλάκη και πες μας τι θα κάνετε
«Πλην του ΠΑΣΟΚ, άλλη συγκυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρξει. Αν δεν θέλετε, θα έχουμε ξανά εκλογές» επεσήμανε ο υπουργός Υγείας
Ευάγγελος Βενιζέλος και Άδωνις Γεωργιάδης