Πολιτική

Η “καλημέρα” του Προέδρου του Eurogroup στους Έλληνες

Με μια καλημέρα ξεκινάει το μήνυμα του επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο για την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια. Ο Μάριο Σεντένο, ελαφρώς αναμαλλιασμένος περιγράφει όλα όσα θα αλλάξουν από σήμερα και μετά για την Ελλάδα στο μήνυμα διάρκειας ενός λεπτού.

«Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα για την Ελλάδα. Το πρόγραμμα διάσωσης φτάνει στο τέλος του και μετά από έναν μακρύ και δύσκολο δρόμο όπου όλοι πήραμε το μάθημά μας. Αλλά όλα αυτά είναι ιστορία.  Η ανάπτυξη ήρθε, νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν, υπάρχει πλέον πρωτογενές πλεόνασμα, η οικονομία μεταρρυθμίστηκε και εκμοντερνίστηκε.  Ξέρω ότι όλα αυτά δεν έχουν γίνει αισθητά σε όλο τον πληθυσμό αλλά αυτό θα γίνει σιγά, σιγά.  Η Ελλάδα είναι τώρα αντιμέτωπη με μια νεα πραγματικότητα. Όχι άλλα προαπαιτούμενα, όχι νέες εκταμιεύσεις. Η Ελλάδα ξανακέρδισε τον έλεγχο για τον οποίο πάλεψε. Με τον έλεγχο έρχεται και η υπευθυνότητα. Οι Έλληνες πλήρωσαν ακριβά τις κακές πολιτικές του παρελθόντος και ένα πισωγύρισμα θα ήταν μεγάλο λάθος», αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Μάριο Σεντένο.

Δείτε το μήνυμα του Μάριο Σεντένο στους Έλληνες

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ: Το μήνυμα ενότητας που έστειλε ο Νίκος Ανδρουλάκης και οι αιχμές για την εσωκομματική «φασαρία»
«Σε αυτή την προσπάθεια, η εσωστρέφεια και μάλιστα χωρίς πολιτικό περιεχόμενο, δεν βοηθά», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι γίνεται «φασαρία για την φασαρία»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Σε προεκλογικούς ρυθμούς η ΝΔ: Η «επιστράτευση» υπουργών και το στοίχημα της συσπείρωσης
Το Μέγαρο Μαξίμου και η Πειραιώς δίνουν έμφαση στον διάλογο με την κοινωνία, με στόχο, από τη μία να επικοινωνήσουν το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης σε όλο του το φάσμα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 23
Ένταση στη Βουλή μεταξύ Καιρίδη και Βελόπουλου: «Είστε πρόβλημα αντεθνικό και ανθελληνικό» - Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για την τραγωδία στη Χίο
Αναδεικνύεται η ανάγκη ενίσχυσης της μάχης κατά των κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών, λέει η κυβέρνηση
Κυριάκος Μητσοτάκης 18