Πολιτική

«Η Καλλιόπη Σπανού πιθανότερη για υπουργός Εσωτερικών στη θέση του Μάκη Βορίδη»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Καλλιόπη Σπανού φαίνεται ότι θα είναι η γυναίκα που θα τοποθετηθεί στη θέση της υπουργού Εσωτερικών, αντικαθιστώντας τον Μάκη Βορίδη, καθώς θα διαλυθεί η Βουλή ώστε η χώρα να προχωρήσει στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Όπως είπε η Χριστίνα Κοραή στην εκπομπή LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο, οι αλλαγές που θα γίνουν ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου αφορούν όλο το πολιτικό σκηνικό, με το όνομα της Καλλιόπης Σπανού να είναι αυτό που φαίνεται ότι θα αναλάβει χρέη υπουργού Εσωτερικών.

Άλλωστε, ήδη έγινε γνωστή η αλλαγή στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, με τον Άκη Σκέρτσο να αναλαμβάνει τα χρέη του Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος νωρίτερα σήμερα (20.4.2023) πραγματοποίησε την τελευταία του ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντήσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, το ερχόμενο Σάββατο (22.4.2023) στις 11:00 το πρωί για να προκηρυχθούν και επίσημα οι εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ποια είναι η Καλλιόπη Σπανού

Η Καλλιόπη Σπανού είναι Ελληνίδα πανεπιστημιακός, η οποία διετέλεσε Συνήγορος του Πολίτη τη περίοδο 2011 έως 2015. Πλέον, είναι καθηγήτρια Διοικητικής Επιστήμης και Δημοσίου Δικαίου στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτική Επιστήμη στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια σπούδασε Διοικητική Επιστήμη (Doctorat d’État) στο Πανεπιστήμιο Πικαρντί Ζυλ Βερν (Picardie Jules Verne) στην Αμιάν της Γαλλίας.

kalliopi spanou ape

Η Καλλιόπη Σπανού υπηρέτησε αναπληρώτρια συνήγορος του πολίτη για τις σχέσεις πολιτών-κράτους από το 2003 έως το 2011. Ορίστηκε η κύρια Συνήγορος το Σεπτέμβριο του 2010 μετά τη παραίτηση του Γιώργου Καμίνη.

Εξελέγη ως Συνήγορος του Πολίτη από το Ελληνικό Κοινοβούλιο στις 13 Μαΐου 2011 και ανέλαβε τα καθήκοντα της στις 13 Ιουλίου 2011.

Παραιτήθηκε από τη θέση της στις 2 Νοεμβρίου 2015, και την διαδέχθηκε προσωρινά ο αναπληρωτής (μέχρι τότε) Συνήγορος του Πολίτη, Βασίλης Καρύδης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης κατά Σαμαρά: «Αντί να κάνει βίντεο για το διχαστικό δημοψήφισμα του 2015, επέλεξε να κάνει εναντίον της παράταξης»
Η αντιπολίτευση έσπευσε να ζητήσει την παραίτηση του κ. Ντόκου χωρίς να εξετάσει όλα τα δεδομένα, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης
Μαρία Καρυστιανού: «Τα εθνικά μας βρίσκονται στην πιο καίρια στιγμή – Η Ελλάδα δεν πρόκειται να χάσει ούτε μέτρο από την εδαφική της κατάσταση»
Η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» μίλησε στην εκδήλωση για τα εθνικά ζητήματα, τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και τις εξελίξεις στην περιοχή
Μαρία Καρυστιανού 17
Ο Αντώνης Σαμαράς ξαναχτύπησε με αιχμηρό βίντεο: Το «καρφί» για τη Ντόρα Μπακογιάννη, η διαγραφή και τα επιχειρήματα προέδρου του Εδεσσαϊκού
«Ας τα βρει πρώτα με τον αδελφό της» λέει για τη Ντόρα Μπακογιάννη ο πρώην πρωθυπουργός και το «εγώ που κολλάω;» για τις δημοσκοπήσεις
Ο Αντώνης Σαμαράς 258
ΝΔ για τα 11 χρόνια από το δημοψήφισμα του 2015: Κανείς δεν ξεχνά όσους έπαιξαν με την τύχη της πατρίδας
Στο διάρκειας 35 δευτερολέπτων βίντεο της ΝΔ, καταγράφονται οι δραματικές στιγμές της περιόδου της με την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από τον Αλέξη Τσίπρα και τις εικόνες με τις ουρές στα ΑΤΜ των τραπεζών
Κάλπη στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 7
Κυριάκος Μητσοτάκης: Όπως έγινε με τη 17 Νοέμβρη και τη Χρυσή Αυγή έτσι θα γίνει και με τους θρασύδειλους που παριστάνουν τους επαναστάτες
«Κανένα ιδεολογικό πρόσχημα δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια δολοφονική επίθεση. Πρέπει όλοι μας, κόμματα και πολιτικοί, να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας» τονίζει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του
Μητσοτάκης 118