Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Η κατάθεση Παπαγγελόπουλου ρίχνει οριστική αυλαία στην Προανακριτική

Η κατάθεση Παπαγγελόπουλου ρίχνει οριστική αυλαία στην Προανακριτική

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, με την κατάθεσή του αύριο Τετάρτη (17.06.2020) θα κλείσει ουσιαστικά τις εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis.  

Το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής έκρινε ότι αφού καταθέσει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, δεν μπορεί η Προανακριτική Επιτροπή να ασκήσει την οποιαδήποτε ανακριτική πράξη για φυσικά πρόσωπα.

Που σημαίνει ότι η Προανακριτική θα ρίξει αυλαία, η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη δεν μπορεί να κληθεί και η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κρίσιμη γνωμοδότηση αφορά το εάν η Προανακριτική Επιτροπή μπορεί να καλέσει σε ανωμοτί (ως ύποπτους) τον εκδότη Ιωάννη Φιλιππάκη και τους δημοσιογράφους Αλέξανδρο Τάρκα και Γιάννα Παπαδάκου, αλλά και τους δικαστικούς λειτουργούς όπως την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, τους επίκουρους εισαγγελείς Ντζούρα και Μανώλη, που διερευνώνται από τους αντιεισαγελλείς του Αρείου Πάγου Σοφουλάκη και Ζαχαρή. Το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής γνωμοδοτεί ότι δεν μπορούν να κληθούν με οποιαδήποτε ιδιότητα στην Επιτροπή για να καταθέσουν.

Σε αυτό που καταλήγει η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου είναι ότι η Προανακριτική Επιτροπή μπορεί να τους κατονομάσει ως υπόπτους στην Δικαιοσύνη ή να τους περιγράψει στο πόρισμά της και από τη στιγμή που η Ολομέλεια θα παραπέμψει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τότε θα πάνε και αυτοί ως συγκατηγορούμενοι για να κριθούν από το δικαστικό συμβούλιο.

Ακόμα μάλιστα, αναφέρει η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου πως αν υπάρχει μια υπόθεση που έχει αρχειοθετηθεί για κάποια από αυτά τα πρόσωπα στην Δικαιοσύνη, αυτή ανασύρεται υποχρεωτικά και συγχωνεύεται με αυτή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Σε ερώτηση εάν αυτό το stop του Επιστημονικού Συμβουλίου σε εξέταση με καθ’ οιοδήποτε τρόπο φυσικών και όχι πολιτικών ελεγχόμενων προσώπων αφορά και τους εισαγγελείς Ζαγοραίο και Καλούδη, που έχει ζητήσει η πλευρά του κ. Παπαγγελόπουλου, πηγές της ΝΔ έλεγαν πως αφορά και αυτούς καθώς στις δικογραφίες έχουν περιγράφει ως μέρος του συστήματος που προχώρησαν πολιτικές υποθέσεις.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις