Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποχαιρετά την Ευστρατία Μαυραπίδου, μία από τις θρυλικές γιαγιάδες της Μυτιλήνης

Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Με θλίψη και συγκίνηση η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποχαιρετά την Ευστρατία Μαυραπίδου. Είναι η μία από τις τρεις υπέροχες γιαγιάδες της Συκαμιάς Μυτιλήνης, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών.

Με ανάρτηση στο facebook η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισημαίνει ότι «μαζί της (σ.σ. Ευστρατία Μαυραπίδου) αποχαιρετούμε μια γενιά παράδειγμα για τις επόμενες, που πορευόταν με μέτρο τον άνθρωπο, προσφέροντας αφειδώλευτα αγάπη και βοήθεια χωρίς να επιζητεί ανταλλάγματα ή αναγνώριση, αλλά αθώα, ανυστερόβουλα, από το περίσσευμα της καρδιάς της».

Ειδικότερα στην ανάρτησή της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει:

«Γνώρισα την Ευστρατία Μαυραπίδη, το καλοκαίρι του 2020, στην επίσκεψή μου στη Λέσβο. Απλή, γλυκιά και βαθιά ανθρώπινη, όπως η ξαδέρφη της Μαρίτσα Μαυραπίδη και η φίλη της Αιμιλία Καμβύση, οι θρυλικές πλέον γιαγιάδες της Συκαμιάς, ήταν δεμένη με τα στοιχειώδη της ζωής, με τον πυρήνα του βίου, και γι’ αυτό ικανή να γίνει μάνα και γιαγιά για τα παιδιά όλου του κόσμου. Την αποχαιρετούμε με θλίψη και συγκίνηση, και μαζί της αποχαιρετούμε μια γενιά παράδειγμα για τις επόμενες, που πορευόταν με μέτρο τον άνθρωπο, προσφέροντας αφειδώλευτα αγάπη και βοήθεια χωρίς να επιζητεί ανταλλάγματα ή αναγνώριση, αλλά αθώα, ανυστερόβουλα, από το περίσσευμα της καρδιάς της».

Δείτε την ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας:

 

Μυτιλήνη: Οι γιαγιάδες της αλληλεγγύης

Η Ευστρατία Μαυραπίδου, ήταν μια από τις τρεις γιαγιάδες της Συκαμιάς, που η φωτογραφία τους το καλοκαίρι του 2015 να περιποιούνται στην ακτή ένα βρέφος, παιδί μίας γυναίκας πρόσφυγα από τη Συρία, που μόλις είχε αποβιβασθεί στην ακτή, έκανε το γύρο του κόσμου, αποτελώντας και την αφορμή να προταθούν για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης του 2016.

Από τις τρεις γιαγιάδες, πρώτη η Μαρίτσα Μαυραπίδου πέθανε τον Ιανουάριο του 2019 σε ηλικία 92 ετών, ενώ ζει η Αιμιλία Καμβύση 92 χρονών σήμερα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις